Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Meso je problem

Meso je problem

Ni tako, povsem zgrešena analiza. Debata naj bi bila namenjena argumentom, ne žalitvam.


Joj, kaj ti ne ločiš med nekim izdelkom in načinom prehranjevanja ?
To pomeni, da pred tofujem vegetarijanstvo ni obstajalo ? 🙂
In ko ga več ne bo, tudi vegetarijancev več ne bo ?
In kdor ne je tofuja, ni vegetarijanec ?

In kdor ne je pohanega šnicla ali kakšne moderne mesne jedi, ni mesojedec ?
Kaj pa je ?

Ovce pa vedno sledijo večini in črednemu nagonu. Kdo pa je v večini ? So to vegetarijanci ali mesojedci, ki pograbijo kakšen nov mesni izdelek ?

In spet smo pri tvoji neodgovornosti, kako te v nekaj prepričujem. Pa te ne, ampak samo debatiram in podajam svoja mnenja.

Se strinjam. Seveda ob tem posamezniki tako radi pozabijo, kdo se zateka k žaljivkam, ker nimajo pametnega argumenta.
Je mogoče to odsev neke višje ravni, ko se zatečeš k žaljivkam….?

Tole je tipična Robijeva diskvalifikacija sogovornika, nevredna razumnika.

Se strinjam s tabo. Debata naj bi bila namenjena argumentom. Če naredim povzetek teh argumentov. Vegetarijanska stran kot argument navaja neko knjigo. Je zate obstoj neke knjige že zadosten argument za pravilnost teorije? Knjigo lahko danes izda kdorkoli. Tudi poštar Franci, v njej pa premleva kvantno fiziko. Drugi argument naj bi bila popolnoma vegetarijanska struktura naših porebavil. Pa kdo je sedaj tukaj nor??? Tretji argument naj bi bil da so mesojedci bolni in da umirajo. A bejž, vegetarijanci pa umrete zdravi pri 200 letih, oziroma sploh ne umrete?
Argumenti vsejedcev (ker v odzivih ne vidim mesojedcev) so, da imamo mešan prebavni trakt, da imamo mešane zobe, da je skozi razvoj človeka mesojedstvo imelo izjemen pomen.

Kaj je sedaj tukaj argument in kaj le nabijanje opranoglavcev? Sicer pa si oglej film, ki je nastal na skoraj 20 let trajajoči raziskavi opic, ki ga je naredila neka znanstvenica na terenu. Naši najbližji živalski sorodniki imajo, tako kot mi, poudarjeno potrebo za občasnim mesojedstvom. Ko jih črvički, mušice, termiti in mravlje ne zadovoljijo več, organizirajo krvav lov na opice drugih rodov, katerih se do sitega najedo. Alfa samci pa sem ter tja požro tudi neposlušne mladiče lastne krvi.

Zato TRDIM, da smo ljudje kot živalska vrsta vsejedi že od samega začetka, da je temu primerna naša zgradba. Trdim tudi, da civiliziran človek nikoli ne bo vsiljeval svojih navad drugim, niti jih zaradi njih zasmehoval ali žalil. Mi (vsejedci) tega večinoma ne počnemo, vegiji pa kar naprej nabijate po forumih. Ste hujši, kot so kdajkoli bili Jehovci. V prevelikem številu, da bi to bilo zgolj naključje.


In zaradi tega, da se mesojedci ne bi občasno pobili med sabo, vsak dan jedo meso, da s tem zadovoljijo in ohranjajo svojo agresivno naravo pod nadzorom ?

In ko bo zmanjkalo mesa, bo to začetek 3. svetovne vojne ?

To je ena taka puhlica brez osnove, ki jo vsejedci radi ponavljate, pa sploh ne drži. Vsi vsejedci, ki živijo v naravi, imajo tak prebavni sistem kot mesojedci/karnivori, ki je primeren za prebavljanje mesa. Mi imamo po drugi stran tak prebavni sistem kot rastlinojedci/herbivori, ki pa NI primeren za prebavljanje mesa.

Kar se tiče pa mleka in mlečnih izdelkov, poskušajo vsejedci vegane prepričati, da smo ljudje edini sesalci na svetu, ki nujno rabijo mleko tudi v odrasli dobi, sicer se bodo kar sesuli v kupček krhkih kosti. Vsi sesalci se odvadijo mleka, ko odrastejo, mi pa naj bi nujno potrebovali mleko, polno maščob in beljakovin, namenjenih teletom. Ampak vsejedci to kar lajnajo in lajnajo, ne da bi sploh pomislili, kaj govorijo.[/quote]
A maš ti tudi 5 želodcev za predelavo rastlinja? Pa podočnike si oglej v ogledalu, pa potem trdi, da so zato da boš lažje regrat trgal.[/quote]

Nesramnost pa taka! Podočnike imajo vegetarijanci zato, da za kosilo odidejo v gozd in grizejo lubje dol z dreves.

Nekaj o sadjejedstvu pri človeku in naših zobeh: Dr. Alan Walker je pri poglobljenih raziskavah fosiliziranih zob naših starodavnih prednikov ugotovil, da se niso hranili z mesom, listjem, travo, koreninicami, v njihov prehrani je prevladovalo izključno sadje! Ob koncu raziskav je ugotovil: “Nobenih izjem ni! Čisto vsak zob, ki sem ga pregledal, naj je pripadal človečnjaku izpred 12.000.000 let ali Homo erecticusu je kazal znake sadjejedstva!” Tudi naše telo je biološko in fiziološko prilagojeno sadju, zato je pomembno razmišljati, koliko sadja bomo pojedli, ne koliko beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, holesterola.

Dr. Vaughn Brynt, vodja Antropološkega Oddelka na University A & M (College Station) v Texasu USA je jasno postavil tezo, da se je človek še pred nekaj deset tisoč leti prehranjeval izključno s sadjem in semeni, občasno tudi zelenjavo, listjem, občasno tudi mesom in/ ali jajci, ki jih je staknil; pil je vodo, obroki so bili sestavljeni glede na okus in vonj trenutno razpoložljive hrane. Vso hrano je užival surovo. To svojo trditev je postavil na osnovi poglobljenih raziskav koprolitov. Dr. Brynt je na osnovi analiz ugotovil (mogoče je ugotoviti celo, ali je človek semena zdrobil ali zgrizel, preden jih je pogoltnil, saj semena z žvečenjem razpadejo drugače, kot tista zdrobljena ali zmleta), da je bil jedilnik pračloveka sestavljen iz sadja, orehov, lešnikov, semen in surove zelenjave. Odkril ni nobenih deformacij na okostjih, ki bi kazale na pomanjkanje določenih snovi v njegovi prehrani, le en zob je našel, ki ga je načela zobna gniloba, le en zob vmnogih lobanjah.
Vir: P. Newhouse, Je Controle Mon Stress, p.79-80.
Torej ni naključje, da si s sadjejedim pakujem delimo enako zobovje!
Tekst je iz mojega bloga: Sadjejedci – frugivori
Riba, ki ima zobe kot človek


Joj, kaj ti ne ločiš med nekim izdelkom in načinom prehranjevanja ?
To pomeni, da pred tofujem vegetarijanstvo ni obstajalo ? 🙂
In ko ga več ne bo, tudi vegetarijancev več ne bo ?
In kdor ne je tofuja, ni vegetarijanec ?

In kdor ne je pohanega šnicla ali kakšne moderne mesne jedi, ni mesojedec ?
Kaj pa je ?

Ovce pa vedno sledijo večini in črednemu nagonu. Kdo pa je v večini ? So to vegetarijanci ali mesojedci, ki pograbijo kakšen nov mesni izdelek ?

In spet smo pri tvoji neodgovornosti, kako te v nekaj prepričujem. Pa te ne, ampak samo debatiram in podajam svoja mnenja.

Se strinjam. Seveda ob tem posamezniki tako radi pozabijo, kdo se zateka k žaljivkam, ker nimajo pametnega argumenta.
Je mogoče to odsev neke višje ravni, ko se zatečeš k žaljivkam….?[/quote]

Ne, pri ovcah ne ločim, ker to jejo. Preverjeno. Sem pa zgoraj napisala tole:

“Pa še to – poznam precej veganov, vegetarijancev in tudi kakšen wannabe presojedec je vmes, pa je med njimi samo peščica, ki to počne zase. In to so tisti, ki se o prehrani sploh ne pogovarjajo, če jih izrecno ne vprašaš.”

Tako da verjamem, da vegetarijanstvo kot tako seveda obstaja od nekdaj, razmahnilo pa se je šele z razvojem prehranske industrije in tako imenovanimi nadomestki mesa. Torej z IZDELKI.
Ker o tem govorim, ne samo o vegetarijanstvu kot takem, ampak množičnosti in posiljevanjem s tem zadnje čase. Oprosti, to pa res ne obstaja od nekdaj.
Mi prosim navedeš en mesni izdelek, zaradi katerega mesojedci postanejo popolnoma obsedeni, odpirajo teme na MONu in z njim posiljujejo druge, kot da je to edini pravi izdelek, ki ga je treba jest?

Točno tako je bilo – zato smo bili pa na stopnji opic. Izvolite se spet vrniti nanjo. :)))))

Še vedno smo na stopnji opic, oprosti! Trdim, da je sodobni človek okravatena opica, Še huje, pozverinejna opica po šimpanzji liniji (žal ne po bonobovi). Živali (zveri) ubijajo izključno za hrano, človek tudi iz pohlepa ali celo iz zabave! Torej je človek celo slabši od večine opic. Lahko se postaviš na glavo, a to ne bo spremenilo teh dejstev!

Točno tako je bilo – zato smo bili pa na stopnji opic. Izvolite se spet vrniti nanjo. :)))))[/quote]

Ko smo že pri znanstvenikih, ne?

Cooked Food Allowed Evolution Of Primates’ Big Brains, Scientists Say

by Ann Gibbons on 22 October 2012, 4:08 PM |

Eating a raw food diet is a recipe for disaster if you’re trying to boost your species’ brainpower. That’s because humans would have to spend more than 9 hours a day eating to get enough energy from unprocessed raw food alone to support our large brains, according to a new study that calculates the energetic costs of growing a bigger brain or body in primates. But our ancestors managed to get enough energy to grow brains that have three times as many neurons as those in apes such as gorillas, chimpanzees, and orangutans. How did they do it? They got cooking, according to a study published online today in the Proceedings of the National Academy of Sciences.

“If you eat only raw food, there are not enough hours in the day to get enough calories to build such a large brain,” says Suzana Herculano-Houzel, a neuroscientist at the Federal University of Rio de Janeiro in Brazil who is co-author of the report. “We can afford more neurons, thanks to cooking.”

Humans have more brain neurons than any other primate—about 86 billion, on average, compared with about 33 billion neurons in gorillas and 28 billion in chimpanzees. While these extra neurons endow us with many benefits, they come at a price—our brains consume 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} of our body’s energy when resting, compared with 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in other primates. So a long-standing riddle has been where did our ancestors get that extra energy to expand their minds as they evolved from animals with brains and bodies the size of chimpanzees?

One answer came in the late 1990s when Harvard University primatologist Richard Wrangham proposed that the brain began to expand rapidly 1.6 million to 1.8 million years ago in our ancestor, Homo erectus, because this early human learned how to roast meat and tuberous root vegetables over a fire. Cooking, Wrangham argued, effectively predigested the food, making it easier and more efficient for our guts to absorb calories more rapidly. Since then, he and his colleagues have shown in lab studies of rodents and pythons that these animals grow up bigger and faster when they eat cooked meat instead of raw meat—and that it takes less energy to digest cooked meat than raw meat.

In a new test of this cooking hypothesis, Herculano-Houzel and her graduate student, Karina Fonseca-Azevedo, now a neuroscientist at the National Institute of Translational Neuroscience in São Paulo, Brazil, decided to see if a diet of raw food inherently put limits on how large a primate’s brain or body could grow. First, they counted the number of neurons in the brains of 13 species of primates (and more than 30 species of mammals). The researchers found two things: One, that brain size is directly linked to the number of neurons in a brain; and two, that that the number of neurons is directly correlated to the amount of energy (or calories) needed to feed a brain.

After adjusting for body mass, they calculated how many hours per day it would take for various primates to eat enough calories of raw food to fuel their brains. They found that it would take 8.8 hours for gorillas; 7.8 hours for orangutans; 7.3 hours for chimps; and 9.3 hours for our species, H. sapiens.

These numbers show that there is an upper limit on how much energy primates can get from an unprocessed raw diet, Herculano-Houzel says. An ape’s diet in the wild differs from a modern “raw food diet,” in which humans get sufficient calories from processing raw food in blenders and adding protein and other nutrients. In the wild, other apes can’t evolve bigger brains unless they reduce their body sizes because they can’t get past the limit of how many calories they can consume in 7 hours to 8 hours of feeding per day. But humans, she says, got around that limit by cooking. “The reason we have more neurons than any other animal alive is that cooking allowed this qualitative change—this step increase in brain size,” she says. “By cooking, we managed to circumvent the limitation of how much we can eat in a day.”

This study shows “that an ape could not achieve a brain as big as in recent humans while maintaining a typical ape diet,” Wrangham says.

Paleoanthropologist Robert Martin of The Field Museum in Chicago, Illinois, agrees that the new paper does “provide the first evidence that metabolic limitations” from a raw food diet impose a limit on how big a primate’s brain—or body—can grow. “This could account for small brain sizes of great apes despite their large body sizes.” But “the jury is still out” on whether cooking was responsible for the first dramatic burst of brain growth in our lineage, in H. erectus, Martin says, or whether our ancestors began cooking over a fire later, when the brain went through a second major growth spurt about 600,000 years ago. Hearths show up in the archaeological record 800,000 years ago and the regular use of fire for cooking doesn’t become widespread until more recently.

But to Herculano-Houzel’s mind, our brains would still be the size of an ape’s if H. erectus hadn’t played with fire: “Gorillas are stuck with this limitation of how much they can eat in a day; orangutans are stuck there; H. erectus would be stuck there if they had not invented cooking,” she says. “The more I think about it, the more I bow to my kitchen. It’s the reason we are here.”

ScienceNOW, the daily online news service of the journal Science

Also on HuffPost:

Še vedno smo na stopnji opic, oprosti! Trdim, da je sodobni človek okravatena opica, Še huje, pozverinejna opica po šimpanzji liniji (žal ne po bonobovi). Živali (zveri) ubijajo izključno za hrano, človek tudi iz pohlepa ali celo iz zabave! Torej je človek celo slabši od večine opic. Lahko se postaviš na glavo, a to ne bo spremenilo teh dejstev![/quote]

Saj ti nihče ne brani, da greš v džungo in ješ banane. Kaj pa delaš za računalnikom?

In prišla je ledena doba, lovci in človeška evolucija je napredovala.

Z veselejm bi šel daleč od ponorelega sveta, ni slaba ideja o džungli. Banano sem ta hip eno pojedel, a je nabrana pri Albancu (po znižani ceni, tiste malo rjave so najbolj zdrave pa najcenejše). -:)))

Mlada Avstralka, ki se je poimenovala kar za “banana dekle Freelee[/url]“, je samooklicana strokovnjakinja za prehrano in avtorica knjige Go fruit yourself!. Zagovarja namreč večinsko prehrano z velikimi količinami banan in drugega sadja.-:)))


Zamenjuješ vzrok in posledico.
Ni prehrambena industrija tista, ki določa porabo, ampak potrošnik.
Zaradi razširjenosti same miselnosti in potrebe po alternativni prehrani, zaradi množične razširjenosti debelosti, srčnožilinih bolezni, raka ipd….So se pojavile potrebe po vege hrani in izdelkih, ne pa obratno.
Družba dobro ve, da so potrebne spremembe, ne pa še naprej vztrajati pri nečem, za kar se vedno bolj zavedamo posledic.

Raje začni ta SČ brati manj selektivno. 🙂
Zdaj je Velika noč in še včeraj je bilo polno odprtih tem s strani mesojedcev, ki so menda zaradi posta ali enodnevne abstinence odprli več tem, kjer je na takšen ali drugačen način omenjeno meso, pa šunka……:)
In seveda popljuvali vegetarijance.
A kot sem že napisal, tega določeni raje ne vidite, iz svojega določenega razloga.

Še vedno smo na stopnji opic, oprosti! Trdim, da je sodobni človek okravatena opica, Še huje, pozverinejna opica po šimpanzji liniji (žal ne po bonobovi). Živali (zveri) ubijajo izključno za hrano, človek tudi iz pohlepa ali celo iz zabave! Torej je človek celo slabši od večine opic. Lahko se postaviš na glavo, a to ne bo spremenilo teh dejstev![/quote]
Oprosti ampak nekdo ki je silom prilike zaradi sladkorne bolezni postal vegan (ali presnojedec) prej pa je metal vase svinjarijo kot so piščančje kože, zaseka in svinjska rebrca pač ni kompetenten karkoli predavat o teh zadevah

************************** § ▲ !


Zamenjuješ vzrok in posledico.
Ni prehrambena industrija tista, ki določa porabo, ampak potrošnik.
Zaradi razširjenosti same miselnosti in potrebe po alternativni prehrani, zaradi množične razširjenosti debelosti, srčnožilinih bolezni, raka ipd….So se pojavile potrebe po vege hrani in izdelkih, ne pa obratno.
Družba dobro ve, da so potrebne spremembe, ne pa še naprej vztrajati pri nečem, za kar se vedno bolj zavedamo posledic.

Raje začni ta SČ brati manj selektivno. 🙂
Zdaj je Velika noč in še včeraj je bilo polno odprtih tem s strani mesojedcev, ki so menda zaradi posta ali enodnevne abstinence odprli več tem, kjer je na takšen ali drugačen način omenjeno meso, pa šunka……:)
In seveda popljuvali vegetarijance.
A kot sem že napisal, tega določeni raje ne vidite, iz svojega določenega razloga.[/quote]

Nič ne berem selektivno, napisala si, da mi citiraj izdelek, ki ga mesojedci propagirajo in posiljujejo kot takega, ki ga je treba jest. Da se ob veliki noči pogovarjajo o tradicionalni prehrani za veliko noč, pa menda ni sporno?
In nobena potreba ni pojavila, razen potreba po kešu in še enkrat kešu. Za rešitev srčno-žilnih bolezni in zmanjšanja debelosti je POTREBNA tovarniška hrana? Ne me basat, no. Kdaj je pa prehranska INDUSTRIJA še imela v mislih dobrobit posameznika? Vege izdelki so večji strup kot vsakršno meso, iznašli so jih pa zato, da se vegetarijanci lahko bašejo z džankom in nadomestki mesa, ob tem pa ostajajo deklarirani ‘vegetarijanci”.

2:52 mins- once again, she has mentioned that she ate a lot of junk food pre- vegan diet.

Še ena tistih, ki so imeli najslabšo možno prehrano, zdaj pa mislijo, da so boga za jajca prijeli. Iz skrajnosti v skrajnost. In to naj bi bilo zdravo?

2:52 mins- once again, she has mentioned that she ate a lot of junk food pre- vegan diet.

Še ena tistih, ki so imeli najslabšo možno prehrano, zdaj pa mislijo, da so boga za jajca prijeli. Iz skrajnosti v skrajnost. In to naj bi bilo zdravo?[/quote]

Takole je izgledal njen lajfstajl. Saj nič čudnega, da se je punca morala spucat. Očitno ima hude psihične težave, obsedenost s presnojedstvom je samo njen najnovejši problem:

Over the years I continued to struggle with my weight, yo-yoing back and forth, never finding stable ground. One day I would be subscribing to anorexic mentality, eating a couple of items of food a day and looking up advice from bulimic websites on how to puke effectively… whereas other days I would be stuffing in over 5000 calories of cooked junk food a day in a frantic binge…I always had a love of fruit but I was afraid the fruit sugar would make me fat, I would later discover its NEVER the fruit’s fault at all.

before LFRV

I was lost, lonely, hungry, depressed but worst of all – FEARFUL OF FOOD!

Food became like the enemy, afterall it was responsible for making me fat right?…Was there anything worse than being fat?!? No way not for me.

By night I was hooked on recreational drugs, ecstasy, cocaine, speed and pot. I needed these stimulants to keep me going! I would dance and dance till I was drenched in a cold sweat…my brain screamed ‘keep dancing!!’ while my body pleaded with me to ‘sleep now pleeeease!!…’ I found myself caught up in this cycle for many years, hanging around peeps who were as misguided as myself…I lost many kilograms and looked like a girl on crack… well I was afterall, luckily I enjoyed exercise and random bouts of ‘healthy eating’ which I believe kept me alive through the toughest times.


Ob piknikih, pa se pogovarjajo o čevapih, pa pleskavicah…:)
Sicer pa zame ni nič sporno.

In vem, zakaj bi moral citirati nek poseben izdelek, saj nisem zasledil nikjer, da vegetarijanci propagiramo nek poseben izdelek, ki ga je treba jesti.
Zato najprej ti meni to napiši.

In to piše nekdo, ki tako zavzeto uživa vege hrano in bere deklaracije na izdelkih. 🙂
Nisem pa vedel, da v trgovinah obstajajo posebni oddelki in hrana, ki je samo za vegetarijance in samo za mesojedce. 🙂
Zelenjavne namaze kupujejo samo vegetarijanci ? Pa solato tudi ?
Jaz ne vem o kakšni džanki hrani pišeš in kdo se baše samo z džanki hrano.
Največji ljubitelji džanki hrane pa ste seveda vsejedci.

Vem, da te muči to, da sama ne živiš ravno zdravo in se zdaj čutiš dolžna zagovarjati svoje navade in dokazovati, kako so vegetarijanci še slabši ter se zaradi tega razloga zatekaš k nekemu posploševanju in pretiravanju, vendar so stvari malo drugačne, kot si jih sama sebi želiš pokazati.

Kaj je to tovarniška hrana ?
Vsi niso kmetje in nimajo možnosti doma pridelati hrano, vendar še to ne pomeni, da v trgovinah prodajajo samo džanki hrano, kot jo po večini kupujete vsejedci.

Da je v ozadju samo dobiček, sem že sam zgoraj napisal, vendar ne vem, kaj ima to veze s tem, saj je še vedno potrošnik tisti, ki regulira prodajo in proizvodnjo hrane.
Če več ne bi marali sladoleda, potem ga v trgovinah več ne bi bilo. In tega ni določil proizvajalec, ampak potrošnik. Proizvajalec se bo le prilagodil potrošnji. Ker ga zanima denar.
Seveda to tebe ne zanima, saj na vsak način želiš povedati, da smo vegetarijanci ovce. 🙂
Seveda pa je resnica drugačna in preveč boleča, da bi si jo priznali.
Dokler bom od ljudi poslušal, kako ne bi mogli preživeti brez mesa, tako dolgo me nihče ne bo mogel prepričati, da smo mi ovce. 🙂

đizs kolk enga klobasanja za brez veze.
fora je pa samo v temu da bi moral vsak poslušati svoj organizem in se prilagajati zgolj temu. In če ti ne paše meso ga ne jej, če ti gre ob surovi zelenjavi na kozlanje jo termično obdelaj.
to je vsa znanost, ne pa da nekdo postane vegan ker mu je soseda ki hodi v indijo povedala da je to blazno zdravo za telo in zato ker je pač in. In potem nastajajo razne bs knjige kot je ta v začetnem postu ki jih prefinjeno piše veganska sekta z namenom večanja svojih članov in posledično zaslužka. To morajo bit zares verodostojne informacije, ne dvomim:) To je približno tako kot da bi hotel slišat pravo politično in zgodovinsko resnico pa bi šel brat reporter ali pa mladino. Itak da vsak kmet svojo kravo hvali.
A nobena niti 5km dolga čreva o kobajagi zdravem življenju brez živalskih beljakovin ne bo ovrgla dejstva da vsejeda prehrana ni najboljša za telo. Pa pod vsejeda ne mislim junk fooda, sladkarij in gaziranih pijač.

Najbolj me razjezi pa to da o zdravi presnojedi prehrani najbolj pametujejo ljudje ki so prej živeli najbolj nezdravo, se basali z najbolj nezdravimi deli mesov, belo moko in cukrom ter se povrhu vsega še drogirali.
A zdaj so veliki predavatelji zdrave hrane brez mesa. In kako se enkratno počutijo, seveda se to pa zato ker so svojega organizma osvobodili junk fooda in ne zato ker ne jejo več mesa.
En čas verjamem da se počutijo dobro a tako pretiravanje slej ko prej zahteva svoj davek.

Sicer pa škoda vsakega stavka ki ga napiše kdorkoli od nas ker je vse bob ob steno.

************************** § ▲ !

[/quote]

Kdo pa je dobil sladkorno? Vsekakor svetujem, da preden to temo komentiraš, najprej prebereš to knjigo, šele potem lahko obsojaš, ne pa kar takole na pamet in na splošno.

Kdo pa je dobil sladkorno? Vsekakor svetujem, da preden to temo komentiraš, najprej prebereš to knjigo, šele potem lahko obsojaš, ne pa kar takole na pamet in na splošno.[/quote][/quote]

Nič ne obsojam.
Sicer to ne bo spremenilo načina mojega prehranjevanja ampak morda jo bom pa res prebral. A še prej bom preveril kdo je naročnik raziskav v knjigi.
Do zdaj še nisem naletel na neodvisne raziskave ki bi ovrgle dejstvo da je najbolj zdravo prehranjevanje vsejedstvo.
Tako mesna industrija kot tudi veganska sekta napeljujeta vodo vsaka na svoj mlin zato v glavnem poslušam svoje telo.

************************** § ▲ !

Avtoe je napisal tudi znano knjigo JEDILNIK DRUGEGASILSKE BRIGADE, ki jo je napisal dolgoletni vegan, nekdanji vrhunski športnik triatlonec (ki je največje uspehe dosegel ob rastlinski prehrani) in teksaški gasilec Rip Esselstyn.
Rip Esselstyn se je rodil v ameriški zvezni državi New York.Leta 1982 se je preselil v Austin v Teksasu, da bi tam obiskoval teksaško univerzo. Kot član univerzitetne plavalne ekipe se je uvrstil v finale vseameriškega plavalnega prvenstva. Po desetih letih kariere poklicnega triatlonca, se je Rip leta 1997 zaposlil kot gasilec. Zdaj redno predava po vsej Ameriki o prednostih jedilnika Druge gasilske brigade. Njegovo poslanstvo je izobraziti in motivirati ljudi, da se bodo prehranjevali z močjo rastlin in tako izboljšali svoje življenje ter se izognili običajnim ubijalskim boleznim.
Iz predgovora:

Zdaj imamo dokaze. Kar so nam mame vedno govorile – naj jemo zelenjavo in da jabolko na dan odžene zdravnika stran – je podprto z dognanji sodobne znanosti.Vedno več medicinskih raziskav dokazuje, da bi moral človek za optimalno zdravje jesti rastlinsko hrano. Uživanje pravih rastlinskih živil lahko v veliki meri reši ne le osebne zdravstvene težave, ampak tudi družbene tegobe. Nič drugega ne more tako pospešiti naše ozdravitve, kot uživanje sadja in zelenjave. Kako bi to dopovedali ljudem? Tu nastopi Rip Esselstyn. Kakšno zgodbo ima za povedati! Je osebna, navdihujoča in zmožna reševati življenja.
Rip, športnik svetovnega ranga in gasilec, je uspel spremeniti predane mesojedce na svoji gasilski postaji v rastlinojedce, pri čemer so se izboljšale vse plati njihovega zdravja – od telesne teže do krvnega tlaka in holesterola. Njegov naslednji korak je bil, da je zbral eksperimentalno skupino
oseminpetdesetih prostovoljcev, ki so vsi dosegli prav tako osupljive rezultate kot gasilci: v zgolj štirih tednih so povprečno shujšali za 4,5 kilograma in raven holesterola v njihovi krvi je dramatično upadla. Povrhu so tisti, ki so končali program, poročali o izrazito izboljšanem počutju in odpravljenih težavah, kot so ledvični kamni, zaprtje in pomanjkanje energije. Napovedujem, da bo ta knjiga uspešno ponesla med ljudi izjemno pomembno zdravstveno sporočilo, močno obarvano z osebno noto. Kar preberite jo in
razumeli boste, kaj sem hotel reči.
dr. T. Colin Campbell
zaslužni profesor prehranske biokemije na univerzi Cornell, Ithaca, New York

soavtor knjige Kitajska študija, s Thomasom M. Campbellom II

Mi je jasno, da verniki poznajo vse svoje bogove, preroke in da znajo citirati vse, kar so ti kje zapisali.

Še nikoli nisem videl vsejedca, da bi znal citirati vsaj eno ime nekoga, ki je pisal karkoli o mesu.

Ko pa poslušaš vegije, iz njih kar bruhajo imena in citati. Huje od najhujše religije. Že samo to dejstvo, da nekdo hrane ne jemlej zgolj kot hrane, ampak iz nje dela smisel svojega življenja mi kar dviguje dlake po hrbtu.

New Report

Close