Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Miklavž

Miklavž

Kaj podariti 12, 8, 7 in 4 letniku za Miklavža. Rada bi nekaj koristnega in pametnega pa nimam idej. Pomislila sem na pižame….Prosim za pomoč, HVALA

Lep dan!!!!

Hmm…sp. perilo, nogavice,,….kar potrebujejo pač!

Njah, če se odločiš za pižame, potem predlagam, da vsekakor Miklavž priloži še kakšno stvarco poleg prav za njihovo otroško dušico. Ker ne vem spola otrok, bom kar splošno napisala par predlogov npr.: DAS maso za ustvarjanje, vodenke ali tempere in risalne liste, avtomobilček, plastelin, flumastre, bleščeče svinčnike, kakšno mini igrico ‘Ugani kdo’ (tiste manjše dobiš že za 1.000 sit) ali karte Kekec (ala Črni peter – dobiš v Mercatorju za 400 sit), koruzni napihnjenčki Playmais (), katere lepijo skupaj in izdelujejo čudeže… skratka še nekaj ugodnega.
Pižama je sicer lepo darilo, ampak otročki vedno pričakujejo kaj za prijet v roke in za zabavo, tisto za nase dat bolj porajtamo starši 😉

Pozdrav Miklavžu 🙂
Z.

Predlagam ti, da kakšno malenkost in le ta naj bo za otroke in ne za mamico. Po izročilu Miklavž prinese sveže in suho sadje, kakšno čokolado oz. druge pisane sladkarije ter eventuelno še kakšne rokavičke, nogavičke ali trak, kapo. Pa ne pozabi na palico (simbol). Otrokom lahko poveš da to prinese Miklavž za mamico in da jo lahko uporabi če ne bodo pridni.

To le malo za hec.

Lp in veliko sreče pri izbiri daril.

miklavž naj bi prinesel suho sadje, pomaranče, sladkarije, a ponekod pa prinese že “glavno” decembrsko darilo. Pri nas ga dedek Mraz. V bistvu imamo takole – za Miklavza nas zjutraj na mizi čakajo kupčki na krožnikih, raznih fig, oreškov, mandarin, pa kakšen čokoladen miklavz in pečen miklavz.
Za Bozicka dobimo darila pri obeh babicah, pri nas pa “ne prinese, ker se zmeni z dedkom Mrazom”. No, dedek Mraz pa na 1.1. pusti pod jelko domača darila za druzino in prijatelje, za vse. potem jih dva dni raznašamo okoli in to je to.
LP!

Pri nas tudi Miklavž prinese suho sadje, piškote in sladkarije. Za vsakega svoj krožnik. Morda ša kakšne rokavice, kapo ali nogavice, če kdo slučajno rabi, drugače ne.
Glavna darila prineseta Božiček, pri nas in pri mojih starših, ter Dedek Mraz pri moževih.

Pri nas Miklavž nosi sladkarije, suho sadje in palico.

Ravno danes smo zjutraj skozi okno opazovali “Kako Miklavž peče piškote”.

Pa lepe praznike!

Moj predlog
smučarske nogavice ali rokavice, spodnje perilo, nogavice, pižame, + sladkarije ali kakšen zanimiv obesek za ključe (takega si želi naš 7 letnik) če želiš kaj uporabnega.
Če želiš nak bolj samo za otroke pa predlagam
12 letnik – set za elektro poskuse (ne vem al v tušu ali v šparu je sedaj v akciji 3500 sit)
7 in 8 letnik – igra sestavljanje z magetnimi palčkami in kovinskimi kroglicami, dobijo se različni seti (odvisno odšt. kroglic in palčk ) cena od 1300 sit dalje.
4 letnik – po našem 5 letniku sodeč so pri takih predvsem aktualni kakšni gasilci ali kaj podobnega.
Napisala sem sicer za fante, za punce mislim da pridejo najbolj v poštev kakšni ustvarjalni seti.
Za 4 letnika se mi zdi fina stvar tudi komplet v katerem je plutasta plošča, majhni žebljički, plastični liki z luknjico in leseno kladivo. Potem pa z zabijanjem likov v plutasto ploščo otrok ustvarja razne sike.
LP A.

Ojla!

Hvala za nasvete,nekaj bom že izbrala izmed teh predlogov. Samo sladkarije ne pridejo vpoštev, ker pri nas od zmeraj nosi samo Miklavž in Božička ter dedka Mraza, bi lahko rekli, da ne poznamo.

Srečno!

New Report

Close