Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek mobilnik kot modem za prenosnik

mobilnik kot modem za prenosnik

Imam mobilni telefon in prenosni računalnik.
Na mobilcu imam paket z velikim obsegom podatkovnega prenosa.
Želim pa uporabljati internet na prenosniku.
Menda je neka varianta, da je potem mobilnik kot modem , menda hot spot? In da potem prek wifi delaš na prenosniku?
Drži to in če drži, kako se to naredi?
To se verjetno v mobilcu nekak nastavi in da potem prenosnik prek telefona dobiva wifi signal?

Hot spot omogoči na androidu. To je to. Tam imaš tudi v nastavitvah geslo. Tvoj prenosnik/wifi bo zaznal tvoj telefon, se konektaš in vpišeš zahtevano geslo, ki je takšno kot v nastavitvah za hot spot/vročo točko in potem lahko telefon kjerkoli uporabljaš kot wifi.

To je to. Kot imaš napisano že zgoraj.
Jaz vedno delam tako, kadar nisem doma.

Nekaj podrobnosti – najprej moraš na telefonu omogočiti “hot spot”. Ponavadi je kje v bližnjicah, tam kjer vklopiš tudi mobilni prenos podatkov.

Ko prvič povezuješ te vpraša tudi za ime omrežja (izmisli si kaj zabavnega – ne vpisuj svojega imena ali priimka), zaščito oz kriptiranje (da ni razpolago vsem v dosegu), za kar si izmisliš geslo in se odločiš za nivo zaščite (to izbereš med nastavitvami). To isto geslo in nivo zaščite vpišeš tudi v računalniku ko se povezuje na to točko – in ta zadeva bi morala potem vedno delovati. Gesla se shranijo in to vpisuješ samo prvič.

Na teleonu mora biti hkrati vklopljen prenos podatkov, sicer se nima kam naprej povezovati. Pa izklapljaj, ko ne uporabljaš, ker je hot spot velik porabnik baterije.

Hvala obema.

Pa pazi, ker se znajo windowsi tudi updejtati, kjer lahko mimogrede gre 1gb.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close