Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek modre fructalove stekleničke – kaj z njimi?

modre fructalove stekleničke – kaj z njimi?

Imam kakšnih 50 modrih stekleničk od fructalovih sokov. Polovico jih odstopim tisti, ki mi napiše najboljšo idejo, kaj lahko z njimi naredim – kakšno darilo, okras…

Hecam se. Polovico jih takoj odstopim, do novega leta pa se jih bo nabralo sigurno še enkrat toliko, tako da če je katera kandidatka, naj pove (jih nabirajo po službi zame). Ideje, kaj z njimi, pa vseeno zelo dobrodošle.

Zdaj pa peljem mulčka v kino in k zobozdravniku, tako da vas berem spet zvečer.

Mi smo jih nesli v vrtec, kjer so potem za dan žena za mamice naredili vazice – porisali so jih z barvami za steklo. Moja miška mi jo je prinesla v porodnišnico, in na žalost je ostala tam :-(( Upam, da je niso vrgli stran…

Jaz bi iz njih naredila okrasni lonec za kakšno veliko rožo. Vsako stekleničko posebej bi poslikala in jih potem polepila na klasičen lončen lonec.Unikatno.

Lahko jih uporabiš za darila za Novo leto. Poslikaš, vanje pa naliješ različne tekočine – žganje, liker, penečo kopel, med. Slika na stekleničke mora biti obvezno povezana z vsebino.

Jaz bom letos delila domače piškote in liker v takih malih stekleničkah, vrjetno cimetov liker oz. limonin.

Lahko iz njih naredita vazice za 8. marec ali materinski dan. Poslikata jih z različnimi motivčki ali pa poiščeta kakšne fletne servetke in jih z lakom za servetno tehniko polepita.

Če nisi slikarsko spretna, si lahko poiščeš kakšen motivček v reviji in ga sprva narišeš s flumastrom, potem pa z barvami za na steklo ali keramiko. Lahko pa tudi malemu namočiš prstek vsakega z drugo barvo in potapkata po steklenički. Če uporabiš barve za keramiko še malo na hitro zapečeš v pečici in imaš krasno darilce! Enostavno in nezahtevno – za babice, tete, prijateljice, vzgojiteljice… kogarkoli.

Veselo ustvarjanje,
Z.

Ej Mojca jaz sem lani ravno iz teh stekleničk delala svečnike. Steklenička je že sama po sebi lepa, ker je indigo modre barve – čisto prava zimska barva. Potem sem jaz z izsekovalcem v obliki snežink izsekala iz tršega belega papirja snežinke in jih z vročo pištolo polepila po steklenički. Kot da je steklenička taka jasna modra noč in padajo snežinke. V stekleničko pa sem dala belo svečo in svečnik je bil narejen. Meni je bila všeč kombinacija belo – modro, ker je res delovalo zelo zimsko. Lahko pa daš v stekleničko svečo bilokatere barve in tudi različne motive nanjo. Lahko narediš kakšen okrasek iz bele das mase – kar z modeli za kekse in potem z vročim lepilom zalepiš na stekleničko. Če pustiš kar belo potem lahko tudi na takšen izsekan lik v das masi napišeš ime ali kakšen mini stavek ali voščilo. Pa kakšno pentiljico pridaš pri ustju stekleničke.

Lahko pa jih čisto oblečeš v das maso belo ali barvo gline in nastane vazica. Ali celo mešaš plasti das mase, smo tudi probali in zelo lepo pride. Enkrat je lahko vazica, enkrat svečnik poljubno.

Za slikanje na steklo pa so najbolj primerne prozorne steklenice. Če boš pa na to slikala pa je najbolj efektna bela barva in če ni druga pri roki, bo tudi edigs primeren za kakšno snežinko narisat na steklenico – tudi preverjeno, da gre s tem risat. Ostanek pa le nesi kam pridnim ročima v obdelavo, jaz sem tudi še in še steklenic v vrtec in šolo znosila … so bili zelo veseli.

Pa lepo ustvarjanje ti želim.

Pu

hm,

če se ni še nobena javla, jaz bi jih pa res imela. Vanje bom dala moje čajčke in začimbice ter marmelado, če so zraven pokrovčki.

Ostalih idej pa nimam…

Dobr bi pa verjetno igledala tudi taka obešanka, ki jo obesiš na steno. Torej. Po ene 5 stekleničk povežeš z navadno vrvjo ali z kakšno dekorativno žico. Razdalje med stekleničkami so lahko različne. Potem pa daš v vsako kakšen cvet in to ful dobr izgleda. Stekleničke lahko prej tudi pobarvaš, pozlatiš, posrebriš, oblepiš z vrečevino… Ni pomembno.

Secer pa učim v šoli in bi nam kakšen paket stekleničk zelo prav prišel :o)

Lp

Aja

Jagoda, ti si se prva javila, da jih rabiš in dobiš prvi paket – ki je že nabran. Mislim, da jih je približno 30. Le za dostavo bi se morali zmenit. Pusti mi mail ali kakšen telefon.

Aja, bom takoj jutri naročila, naj jih v službi zbirajo naprej. V kakšnih 3 tednih se jih bo sigurno nabralo 20 – 30. Pusti mi mail ali telefonsko, da se zmeniva za dostavo. Jaz sem iz Ljubljane – upam, da nisva predaleč.

Hvala vsem za ideje. Bova s sinom ustvarjala darila in okraske. Pa tudi vrtec bo dobil še kakšen paket.

Jaz sem pa vanje dala narejeno arniko. Junija sem nabrala cvetove arnike, jih po 10 dala v stekleničke, prilila mešanico alikohola in vode in imamo idealno razkužilo. Naredila sem okoli 25 stekleničk in večino sem že podarila…

Tudi če jih pobarvaš z granitnimi barvami lepo izgleda, jaz sem iz podobnih stekleničk (manjših) in takimi barvami naredila svoje konfete za poroko…

Naš sine pa namesto barv za steklo/ki so jih napacali po vseh papirjih/ na te stekleničke barva z mojimi laki za nohte… Naredila sva pa predvsem vazice.

New Report

Close