Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek modrostni zob, grrrrrrrrrrr!!

modrostni zob, grrrrrrrrrrr!!

A jih imate? Jaz imam že tri in mislim da bo tudi 4 vsak čas pokukal.

Pa ravno meni so morali izrasti, ko nimam mesta v ustih, saj so mi že itak morali 3 stalne zobe izpulit, da so mi ostali normalno rasli. Groza!! In tako mi rastejo OB in ne za sedmicami. Še sreča da me nič ne boli, ker sem lani dobila grozen odpor do zobozdravnika. Sem rekla da grem raje še enkrat rodit kot pa na vrtanje zob.

<img border="0" alt=""

Jaz sem tudi morala že dva stalna izpulit za prostor tem svojim zobem… Modrostni me je pa ful bolel, pa matral… pa so mi ga ven dali…

Še zdaj se spomnim: ni me pretirano bolelo ker sem dobila injekcijo, samo ne vem kake barve sem tam na stolu dobivala, ko me je sestra skoz spraševala: se dobro počutiš, punčka? (punčka, pa srednješolka!) Bolelo je pa pol, ko je injekcija popustila…:((

Meni so vse populili, ker sem z njimi imela samo “sranje”….

Še bolj “fanj” je če imaš eno smotano doktarco ki ti fula injekcijo in ti mora dat še eno. En zob so mi pa že itak operirali in tista ijekcija mi je omrtvičila del lica za pol leta! O bolečini po injekciji pa ti lahko povem to: v 1,5 uri sem spila 7 Lekadolov.

Zgornja dva si bosta še našla mesto, spodnja dva pa nimata niti malo mesta in sta se spravila ob strani rast. K zobarju pa niti nimam časa it niti volje.

Še vsa sreča da me ne boli.

<img border="0" alt=""

Jaz imam vse 4 in me nič ne motijo. Mož je tudi imel vse pa so mu rasli tako čudno postran, da se je stalno grižel v lica. V zadnjih dveh letih je dal vse 4 ven, dva operacijsko.

Meni je zobozdravnik svetoval, naj si jih do 25. pospravim iz ust. Osmice so imele po tri korenine, rastle so čisto v kotih in delale težave, koristi pa nobene.
Zdaj jih nimam več. Je pa bila ena zgornja problematična, saj je korenina segala v sinuse in sem morala hudo pazit kakih 10 dni, ker je nastala komunikacija med ustno votlino in sinusi. To zna bit kar zoprn zaplet, saj se mora vmesni prostor zarasti.

Jaz ti lahko grozljivko o njih napišem. 4 operacije, od tega dve praktično na živo, ker injekcija (3 zapored!) ni prijela. Je rekel kirurg “izbire nimam, nardit morm, če naj vas rešm bolečin, sej ko bom prvič zarezal, boste itak skup padla. ” Malo morgen, prestala budna vse, pa ni bilo najhujše rezanje, bolečine enih 6 ur po operaciji so bile dost hujše!!! Edinkrat v življenju vzela 2 ketonala skup. Bilanca: 2 bp modrostna zgoraj in 2 na tričetrt izrasla spodaj, zadnje špice so še vedno v dlesni :((, gorje, če se mi kaj zatakne not (muesli, fige ipd). Ruvanje (oz. izklesavanje!) so mi odsvetovali, ker prostor je, zobje pa tudi čist zdravi, na stara leta znajo pa še prav prit za kake mostičke ali proteze gor obest!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri enem izklesanju spodaj, so nastale komplikacije in imam polovico jezika neobčutljivo za okus, ob kislem, slanem in pekočem, pa ta stran jezika neznansko zateče. Od tega je že 3 leta in ne bo nič boljše.
Sedaj bi morala dati ven še drugo spodnjo osmico, ker ima premalo prostora, da bi cela lahko pokukala ven. Pa me je strah, da se zakomplicira še na drugi strani. Potem sem praktično brez možnosti okušanja.
Samo s… s temi osmicami.

Zadnji (4) modrostni zob mi je izrastel v prvem letniku srednje šole. Spomnim se boleče otekline nekaj dni – in to je bilo vse.

K sreči imam zdrave zobe, nobenih težav in vam čisto nič ne zavidam.

Moj mož je imel kar velike probleme z zobmi, tako da si predstavljam vse bolečine.

Da le ne bi preveč bolelo!

Nataša

uF, zdaj ste me pa še bolj prestrašile, še posebej ti Skr bna.

Mislim da bodo ostali tam kje so pa če bodo še tako navzkriž rasli. Boli me itak nič ne in upam da me niti ne bo. Raje imam krive zobe (saj jih itak že imam), kot pa pretrpim to kar ste ve.

<img border="0" alt=""

New Report

Close