Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mogoče malo pomoči? Izvedel sem za otroka iz preteklosti

Mogoče malo pomoči? Izvedel sem za otroka iz preteklosti

Pod vplivom alkohola se dogajajo stvari. Pred koncem veze z bivšo je očitno zanosila. Otroka je obdrzala in danes je star 12 let.

Po končani vezi sem imel 2.5 leti pavze, z bivšo nisem imel stikov in za otroka niti približno nisem vedel. Tudi iskala me ni. Danes imam 2 otroka z drugo, sva poročena in smo srečna družina na drugem koncu Slovenije.

Ta “moj” otrok je imel drugega očeta (očima), ki je pomagal pri vzgoji. Pred tremi meseci sta se razšla, ker je ženska že pred letom postala alkoholik, mentalno se ji je odpeljalo, začela me je omenja, pogresat (po tolk letih?), “jokat”za menoj in je na misiji da me najde. Videla me je v avtu skupaj z ženo in z otrokoma in od takrat vsa ta drama in tudi pitje alkohola.
Kontaktiral me je ta očim, ni mi jasno kako me je najdel pod drugim priimkom na fb a me je. Pogovarjala sva se cel teden in izvedel sem vse, da otrok sploh ni vedel zame, mislil da je oče očim, nato je o meni slišal vse najslabše, njena verzija, kako sem jo pustil nosečo na cesti itd. Je mamin sinek in verjame samo njej.
Ona me išče, mi hoče razdret družino in biti z menoj, kar že v teoriji ne gre skupaj z zgoraj napisanim, da ima otrok očeta in po vsej verjetnosti v prvi vrsti tudi topel dom (ker ne plačuje stanarine jo meče lastnik ven) in denar, ker ne dela in nikol ni delala nikjer. Pri 35 letih nima niti dneva delovne dobe in je 17 let že breme države. Ima za alkohol, cigarete, osnovno prehrano, za luksuz izkorišča druge moške, kar naj bi bil tudi razlog za piko na i za njun razhod. Išče ne toliko očeta kot po moji oceni korist.
Mi smo finančno kar stabilni. Po slikah in videih je otrok čisti jaz, tako da ne dvomim, da ni moj.

Ker je njena vizija potencialno uresničljiva (da mi uniči zakon, ker je žena zelo naivna, ona pa narcisoidna preračunljivka) me zanima: Sem dolžen po teh letih plačat kakšno preživnino, kljub temu, da je za otroka skrbel očim in ga je tudi pravno posvojil-vzel za svojega?
Jaz z njim ne želim stikov.

Hvala

 

Če je otrok posvojen, nisi pravno dolžan nič. Me pa zanima, si se vprašal, kje vse ti je seme iz kU*** padlo?

Če ni posvojen ima za čas šolanja pravico od tebe dobivati preživnino- vse do 26. leta… dokler je mladoleten zanj na CSDju urejajo, kasneje, ko je polnoleten, pa sam.

Nepismen much???

Otrok JE posvojen!!!

Nepismen much???

Otrok JE posvojen!!!
[/quote]

Kaj pa je? Upssss, aja…. ti se med hitrim prebrnjem nikoli ne zmotiš na MONu? Si vedno popolnona obupana gospodinja sicer? Se drugale opozori, ne pa z obladanjem, kot si si dalo duška.

Nepismen much???

Otrok JE posvojen!!!
[/quote]

Kaj pa je, kaj ti je tako huuudo? Upssss, aja…. ti se med hitrim prebiranjem nikoli ne zmotiš na MONu? Si vedno popolnona obupana gospodinja v takem mood-u sicer? Se drugače lahko opozori, ne pa tako, kot si si dala duška.

Tam nekje je tvoj otrok, odrasca v toksičnem okolju, sam z alkoholičarko. In tebe zanima preživnina?? Upam, res ti privoščim, da tvoja sedanja pogrunta s kakšnim gnojem od človeka se je spetljala.

Lahko rečem samo ubogi otrok. Mati alkoholičarka, pravi fotr pa ne želi slišat zanj. Upam, da se bo lahko zanesel v življenju vsaj na fotra, ki ga je posvojil.

Smili se mi otrok.

Otrok bo glede na očeta imel bujno domišljijo.

Avtor živi čisto na drugem koncu Slovenije, v tem času se je verjetno vsaj malo spremenil in ženski se je odpeljalo in je začela piti, ker ga je slučajno videla v avtu???

Pravljica za lahko noč.

Bi ti rekel bulshhit če ne bi imel čisto identičnega vprašanja in odgovora l. 2017. Resno, kot bi bral sebe. Nisi dolžen nič, je pa opcija, da sodno zahteva test očetovstva in doseže, da boš plačeval za naprej. Sam bi ravnal spet enako in tudi sem v svojem primeru, otrok je zmanipuliran in bi ti predstavljal samo breme.

Ko berem take zgodbe (je tvoja resnična ali ne, dejstvo je da v reali obstajajo) lahko rečem HB da sem se rodila v drugačno okolje in med bolj umsko razvito druzino.

če si oče boš že deloval tako da bo prav.
Aja.. ti z njim ne želiš stikov.. nisi oče.

če je ta zgodba resnična in je otrok z očimom imel odličen odnos, pol se nimaš kaj sekirat. Če ne, bo pa enkrat prišel do tebe in ti rekel, živjo fotr, a lahko spoznam še moje pol brate in pol sestre. Tvoja bivša, ki je pa itak stalno dozirana ga bo pa pred tvoja vrata pripeljala, kaj pa pijanc brez redne službe pri 35 letih ve kaj dela. Edin, če je kolikor toliko jebozovna, da gre kašen tip z jeklenimi živci preko tega zarad njenega geštela in je zelo potrpežljiv z njo..
Drugač pa…, moj stari je imel tud rad ženske, pa sem tam pri mojih 20+ letih dobil pismo, da se hoče nekdo spoznat z mano.., men nič jasno in sem si mislil, kaj temu dogaja, seveda je bil moj pol brat, dobil sem še dva pisma, ki jih sploh odprl nisem, pol pa nič več.., mi je pa dons kar malo žal, ni bilo fer od mene, da nisem odgovoril ampak, jst sem imel takrat edino skrb, da pridem čim bolj naspidiran na igrišče.

Čaki mal, ko te je vidla v avtu z družino je začela pit? :)))

Morda res obstajajo taki umotvori…otrok je TVOJ in edina prava poteza bi bila, da otroka potegneš ven iz toksičnega okolja k sebi. Njej, kakršno si opisal pa prepovedat stike.

In po vsem skupaj še vedno ne dvomiš, da ni tvoj?


Ja, otrok je lahko res zmanipuliran. Ampak prej ali slej vsak otrok odraste in se mu posveti, kaj je res in kaj je bila manipulacija. Ko bo ta 12 letnik enkrat 20 letnik, bo lahko rekel: moj foter je pa dec na mestu, skrbel je zame, čeprav me ni poznal. Žal mi je, da sem se pustil zmanipulirati mami, ki se je samo na moj račun preko doklad in preživnin preseravala. Lahko pa bo rekel: saj moj foter ni nič boljši. Verjetno se je mat zarad njega zapila.


Ja, otrok je lahko res zmanipuliran. Ampak prej ali slej vsak otrok odraste in se mu posveti, kaj je res in kaj je bila manipulacija. Ko bo ta 12 letnik enkrat 20 letnik, bo lahko rekel: moj foter je pa dec na mestu, skrbel je zame, čeprav me ni poznal. Žal mi je, da sem se pustil zmanipulirati mami, ki se je samo na moj račun preko doklad in preživnin preseravala. Lahko pa bo rekel: saj moj foter ni nič boljši. Verjetno se je mat zarad njega zapila.
[/quote]

Ni plačeval preživnin btw. Izjava kot je preseravanje s preživninami, mi pa dvigne pritisk!

Nisi vpisan kot oče in nisi dolžan ničesar.

Po človeški in moralni plati se pa sam odloči skupaj z ženo. Prav veliko ne moreš storiti za tega otroka. Vzgojen je, kakor sta ga vzgajala druga človeka, tu imaš pri tej starosti praktično zvezane roke.

Ni plačeval preživnin btw. Izjava kot je preseravanje s preživninami, mi pa dvigne pritisk!
[/quote]
Tu gre za rahel nesporazum. Oprosti. Če bi on plačeval preživnino, bi bilo ok. Ampak a veš kdo je tu preživninski zavezanec? Otrokov posvojitelj. Preživnino je dolžan plačevati ta moški, ki je vzel tega otroka za svojega, če ga je seveda uradno posvojil. Pošteno bi bilo od tega biološkega očeta, da prevzame finančno skrb za svojega otroka zdaj, ko je izvedel zanj. Ne pa da si umije roke in ga prav po kukavičje prepusti drugemu moškemu, ki ga je njegova bivša izkoristila, zavrgla in se sedaj z njegovimi preživninami preserava, ker se po zakonu lahko.

Ne verjamem, da bi en dedec spesnil vse tole.

Pravljica, pa še to slaba.

Predvidevam, da te je ta …takrat….gospodična poznala. Vedela je za tvoje ime in priimek. Če bi te hotela dobiti, bi te izbrskala. Če bi te hotela imeti za očeta otroka, bi ti povedala.
Raje je živela z manj problemi.

Ali pa 😱😱😱😱 ni vedela, kdo si, ker si se predstavil z nekim XY imenom?
Kaj od naštetega drži?

In zdaj, po tolikih letih, ji je kapnilo, da si ti angel iz nebes.
Pa ne bluzi, res, nismo padli s hruške na tepko.

Pa ne po dvanajstih letih. Čas za izmišljevanje, kdo bo oče, je že zdavnaj minil.

Ja točno to sem pomislila. Sploh ne razumem ljudi, ki vedo da nekje hodi okrog NJEGOV potomec v totalno razsutih okoliščinah, njega pa samo skrbi kako bi ohranjal svoj luksuz in zadržal zase denar. Se pretvarjal, da nima odgovornosti in podtaknil nekemu drugemu moškemu svoj lastni gen. Imaš srečo, da ga je posvojil, ker pravno formalno je on dolžan za tvojega otroka poskrbet. Ti boš pa tudi spoznal Božjo šibo ali gospo Karmo. Ko je bilo treba pa namočit si pa brez težav prvi v vrsti stal. Nobenega srca nimaš do lastnega otroka. To so lastnosti satana.. Dobr te ma v svojih krempljih. Revček si, težko se boš ven zvlekel. Pa ne mislim pravno.. Ampak na drugih nivojih. Zdej se bo začelo pucanje, dolg si spal.

New Report

Close