Mogoče malo pomoči? Izvedel sem za otroka iz preteklosti
Ja točno to sem pomislila. Sploh ne razumem ljudi, ki vedo da nekje hodi okrog NJEGOV potomec v totalno razsutih okoliščinah, njega pa samo skrbi kako bi ohranjal svoj luksuz in zadržal zase denar. Se pretvarjal, da nima odgovornosti in podtaknil nekemu drugemu moškemu svoj lastni gen. Imaš srečo, da ga je posvojil, ker pravno formalno je on dolžan za tvojega otroka poskrbet. Ti boš pa tudi spoznal Božjo šibo ali gospo Karmo. Ko je bilo treba pa namočit si pa brez težav prvi v vrsti stal. Nobenega srca nimaš do lastnega otroka. To so lastnosti satana.. Dobr te ma v svojih krempljih. Revček si, težko se boš ven zvlekel. Pa ne mislim pravno.. Ampak na drugih nivojih. Zdej se bo začelo pucanje, dolg si spal.
[/quote]
Sama bi zapisala identično.
Tudi jaz ne bi zelel stikov po toliko letih. Ko ga je*e!!! Kaksen tvoj otrok neki, ti si dal samo seme, ostalo mu je vcepila zenska in drug clovek. Otrok ti je bil zatajen. To ni tvoje pa pika. Ze da te je predstavila na tako nizkoten nacin pove dost. Ti imas svoje zivljenje, svoje otroke in tako naj ostane, da bos pa podpiral bitje iz drugega konca Slovenije in alkoholicarsko mati, ker ne placuje najemnine pa mores biti resnicno zaostal. Prezivnino je dolzen placevati ocim, dokler sodisce ne doloci drugace.
Ne vem kaj bi naredila v tvojem primeru in si tudi predstavljati ne morem… Bi pa samo to rekla: ne glede na to kaj se odločiš narediti ali ne narediti, ne pozabi, da otrok ni nič kriv. Ni si sam izbral takšne matere, ni si izbral “iz tvojih jajc prilesti”, ni imel besede pri vzgoji in dokler ne bo tvojih let ne more niti približno razumeti kaj se je zgodilo. Tudi njegov očim ni “kriv”.
V takšnih krivičnih stiskah, kjer imaš na voljo samo med slabo, slabše in najslabše, nas vse hitro premami, da bodisi kažemo s prstom, zahtevamo od drugih kesanje za tuje grehe ali pa sami prevzemamo tujo krivdo.
Tudi očim te je verjetno kontaktiral iz stiske, ker ne ve kaj drugega narediti.
Posledice so tvoje, odločitev je tvoja, krivda pa samo v tem, da nisi kondoma uporabljal pred 13 leti, ker se nisi zavedal s kom se ***. Tvoj biološki otrok ni kriv za svoj obstoj in je dovolj krivično, da že zdaj nosi posledice svojega spočetja, njegov očim prav tako ni imel možnosti vpliva.
Usmeri jezo in krivdo tja kamor spada, ne glede na to ali si izbereš slabo, slabše ali najslabše – katera odločitev je katera pa ne vem.
Veliko sreče.
Ne vem kaj bi naredila v tvojem primeru in si tudi predstavljati ne morem… Bi pa samo to rekla: ne glede na to kaj se odločiš narediti ali ne narediti, ne pozabi, da otrok ni nič kriv. Ni si sam izbral takšne matere, ni si izbral “iz tvojih jajc prilesti”, ni imel besede pri vzgoji in dokler ne bo tvojih let ne more niti približno razumeti kaj se je zgodilo. Tudi njegov očim ni “kriv”.
V takšnih krivičnih stiskah, kjer imaš na voljo samo med slabo, slabše in najslabše, nas vse hitro premami, da bodisi kažemo s prstom, zahtevamo od drugih kesanje za tuje grehe ali pa sami prevzemamo tujo krivdo.
Tudi očim te je verjetno kontaktiral iz stiske, ker ne ve kaj drugega narediti.
Posledice so tvoje, odločitev je tvoja, krivda pa samo v tem, da nisi kondoma uporabljal pred 13 leti, ker se nisi zavedal s kom se ***. Tvoj biološki otrok ni kriv za svoj obstoj in je dovolj krivično, da že zdaj nosi posledice svojega spočetja, njegov očim prav tako ni imel možnosti vpliva.
Usmeri jezo in krivdo tja kamor spada, ne glede na to ali si izbereš slabo, slabše ali najslabše – katera odločitev je katera pa ne vem.
Veliko sreče.
[/quote]
P.s.
Kaj konkretno pa te ta očim prosi? A se hoče losat nebiološkega otroka ali išče pomoč/nasvete, da otroku pomaga stran od te ženske? Če te prosi, da otrok pomagaš priti v varen dom menim, da bi bilo prav pomagati – če je ženska taka psihoMatka lahko tudi po sodiščih dela težave in igra karto “(ne)biološki oče”.
Človek, preden karkoli sploh razmišljaš, naredi DNK test.
Lahko da sploh nisi oče, pa ti tega sploh ni potrebno.
Če pa si oče, pa lahko lastnemu sinu, lastni krvi, predlagaš da imata stike v kolikor si to želi, če ne pa ne.
Uradno mora zanj poskrbeti tisti ki ga je posvojil, tako da glede na to da nisi nikjer podpisal očetovskega lista, nima pravne podlage da te toži.
Lahko pa te na podlagi opravljenega DNK testa, ampak jaz bi ga na tvojem mestu, naredila.
Bodi boljši kot ona.
Bodi svojemu sinu vzor.
Hudo mi je za otroka. Mati alkoholičarka, očim očitno tudi s težavami, drugače ne bi stopil v stik s tabo.
Kaj bi naredila jaz?
1. Povedala ženi. To se da razumet. Ne gre za prevaro, ne gre za sedenje na dveh stolčkih, gre za zadevo, ki ti je bila zamolčana in ker je niti ti nisi vedel, je prej niti nisi mogel ne deliti ne razščistiti s svojo ženo. Če sta dvojina in v normalnem odnosu, bo to razumela. Jaz bi, recimo.
2. Stopila bi v stik z otrokom – če bi seveda mati in očim dovolila. Odprla bi mu možnost stikov, obiskov, preživljanja skupnega časa, pa tudi spoznati svoja pol-sorojenca.
3. Preživnine ne bi plačevala nikomur, ker bi šel denar najverjetneje za alkohol ali druge neumnosti. Raje bi otroku neposredno kaj pametnega kupila, kar morda nima, pa bi rabil – oblačila, obutev, nova šolska torba, plačilo hobija, treninga, kar pač rabi. Skratka, nemu osebno bi zagotovila višjo kakovost življenjenja. Ob enem pa delala na dobrih in iskrenih odnosih z otrokom. Da bi razumel, da ga nisi zapustil, le da nisi vedel zanj. Da ti je mar zanj in si želiš biti del njegovega življneja. Da želiš vedeti, kdo je, kaj se z njim dogaja, kake so njegove želje za prihodnost.
4. Potem pa bi počakala, kaj bo življneje prineslo. Tako v odnosih, kot v razvoju. Pot bo pokazala. Če bi bila samo “financ-minister”, z nenehnimi očitki, manipulacijo, bi se tudi umaknila. Če pa bi se ta odnos lahko razvil v prijeten oče-sin odnos, pa bi otrok postajal vse bolj tudi del te nove družine.
Otrok si želi biti le ljubljen in sprejet. Če le ni preveč oškodovan, bi morda zmogel vzpostaviti nov odnos.
Popay, 06.10.2020 ob 06:16
če je ta zgodba resnična in je otrok z očimom imel odličen odnos, pol se nimaš kaj sekirat. Če ne, bo pa enkrat prišel do tebe in ti rekel, živjo fotr, a lahko spoznam še moje pol brate in pol sestre. Tvoja bivša, ki je pa itak stalno dozirana ga bo pa pred tvoja vrata pripeljala, kaj pa pijanc brez redne službe pri 35 letih ve kaj dela. Edin, če je kolikor toliko jebozovna, da gre kašen tip z jeklenimi živci preko tega zarad njenega geštela in je zelo potrpežljiv z njo..
Drugač pa…, moj stari je imel tud rad ženske, pa sem tam pri mojih 20+ letih dobil pismo, da se hoče nekdo spoznat z mano.., men nič jasno in sem si mislil, kaj temu dogaja, seveda je bil moj pol brat, dobil sem še dva pisma, ki jih sploh odprl nisem, pol pa nič več.., mi je pa dons kar malo žal, ni bilo fer od mene, da nisem odgovoril ampak, jst sem imel takrat edino skrb, da pridem čim bolj naspidiran na igrišče.
Se vedno imas cas se spoznat z njim
Vedoč v kakem stanju je bivša, alkoholik, se ti ne zdi primerno – kot oče – poskrbet za tega otroka? Sicer ni ti treba, vsaj dokler ne gre na sodišče in se zahteva test očetovstva in tako dalje. Ampak moralno pa bi bilo lepo, če je bivša res tak problem, da otroka rešiš tega okolja. Ali mora otrok pristat v CSDju, ker ga bo zjebala, da te bodo poiskali?
Še en otrok na svetu za katerega vsem dol visi. Mati je očitno nezmožna biti mati, biološki oče se boji da bo moral kaj denarja dat za svojega otroka, drugače mu pa dol visi če ga jutri avto zbije, posvojeni oče ga je očitno posvojil samo zato da je “materi” v gate zlezel sedaj ko ne more več mu pa dol visi in se hoče “bremena” rešit in ga podtakniti biološkemu “očetu”. Vsi v tej zgodbi ste sramota za človeško raso in samo nekoristni porabniki kisika. Egoistične riti ki mislite samo nase in na to kako vaše odločitve na vas vplivajo. Jebeš otroka ki ni nikogar prosil da pride na ta svet. Si ne zaslužite da vas pes poščije. V bistvu bi bilo boljše za človeštvo če bi vas že ob rojstvu sterilizirali.
Smili se mi otrok, 06.10.2020 ob 01:05
Lahko rečem samo ubogi otrok. Mati alkoholičarka, pravi fotr pa ne želi slišat zanj. Upam, da se bo lahko zanesel v življenju vsaj na fotra, ki ga je posvojil.
SE PODPIŠEM POD TOLE! Ampak da te ni sram, da prvo pomisliš na denar in ne pomisliš, da je otrok v škodljivem okolju in potrebuje varno zavetje. Upam da je očim kaj bolj človeški in normalen kot vidva z bivšo
Maya21, 07.10.2020 ob 07:15
Ja točno to sem pomislila. Sploh ne razumem ljudi, ki vedo da nekje hodi okrog NJEGOV potomec v totalno razsutih okoliščinah, njega pa samo skrbi kako bi ohranjal svoj luksuz in zadržal zase denar. Se pretvarjal, da nima odgovornosti in podtaknil nekemu drugemu moškemu svoj lastni gen. Imaš srečo, da ga je posvojil, ker pravno formalno je on dolžan za tvojega otroka poskrbet. Ti boš pa tudi spoznal Božjo šibo ali gospo Karmo. Ko je bilo treba pa namočit si pa brez težav prvi v vrsti stal. Nobenega srca nimaš do lastnega otroka. To so lastnosti satana.. Dobr te ma v svojih krempljih. Revček si, težko se boš ven zvlekel. Pa ne mislim pravno.. Ampak na drugih nivojih. Zdej se bo začelo pucanje, dolg si spal.
Kaj ste bolni folk … samo da se fotr lahko v drek rine čeprav ni nič kriv.
Nikol ni vedel da imaš še enega otroka in vi se p*zdite da nima nobene čustvene navezanosti na komplet tujca.
Po vaši logiki bi morali bit vsi donatorji sperme izmečki človeštva.
Jezite se na iztirjeno mater ki uničuje otroka in tako očetu kot njemu ni povedala da kdo obstaja.
Avtor nima nobene odgovornosti do otroka. Tako pravne kot moralne, saj otroka ni nikoli videl.
Bivša, 06.10.2020 ob 13:48
Ni plačeval preživnin btw. Izjava kot je preseravanje s preživninami, mi pa dvigne pritisk!
[/quote]
Tu gre za rahel nesporazum. Oprosti. Če bi on plačeval preživnino, bi bilo ok. Ampak a veš kdo je tu preživninski zavezanec? Otrokov posvojitelj. Preživnino je dolžan plačevati ta moški, ki je vzel tega otroka za svojega, če ga je seveda uradno posvojil. Pošteno bi bilo od tega biološkega očeta, da prevzame finančno skrb za svojega otroka zdaj, ko je izvedel zanj. Ne pa da si umije roke in ga prav po kukavičje prepusti drugemu moškemu, ki ga je njegova bivša izkoristila, zavrgla in se sedaj z njegovimi preživninami preserava, ker se po zakonu lahko.
Preseravanje se preživninami, ja. Pa ti veš koliko mora bit preživnina, da se lahko z njo preseravaš? Veliko več kot 250 eur koliko v glavnem plačujejo
Asking, 05.10.2020 ob 19:24
Pod vplivom alkohola se dogajajo stvari. Pred koncem veze z bivšo je očitno zanosila. Otroka je obdrzala in danes je star 12 let.
Po končani vezi sem imel 2.5 leti pavze, z bivšo nisem imel stikov in za otroka niti približno nisem vedel. Tudi iskala me ni. Danes imam 2 otroka z drugo, sva poročena in smo srečna družina na drugem koncu Slovenije.
Ta “moj” otrok je imel drugega očeta (očima), ki je pomagal pri vzgoji. Pred tremi meseci sta se razšla, ker je ženska že pred letom postala alkoholik, mentalno se ji je odpeljalo, začela me je omenja, pogresat (po tolk letih?), “jokat”za menoj in je na misiji da me najde. Videla me je v avtu skupaj z ženo in z otrokoma in od takrat vsa ta drama in tudi pitje alkohola.
Kontaktiral me je ta očim, ni mi jasno kako me je najdel pod drugim priimkom na fb a me je. Pogovarjala sva se cel teden in izvedel sem vse, da otrok sploh ni vedel zame, mislil da je oče očim, nato je o meni slišal vse najslabše, njena verzija, kako sem jo pustil nosečo na cesti itd. Je mamin sinek in verjame samo njej.
Ona me išče, mi hoče razdret družino in biti z menoj, kar že v teoriji ne gre skupaj z zgoraj napisanim, da ima otrok očeta in po vsej verjetnosti v prvi vrsti tudi topel dom (ker ne plačuje stanarine jo meče lastnik ven) in denar, ker ne dela in nikol ni delala nikjer. Pri 35 letih nima niti dneva delovne dobe in je 17 let že breme države. Ima za alkohol, cigarete, osnovno prehrano, za luksuz izkorišča druge moške, kar naj bi bil tudi razlog za piko na i za njun razhod. Išče ne toliko očeta kot po moji oceni korist.
Mi smo finančno kar stabilni. Po slikah in videih je otrok čisti jaz, tako da ne dvomim, da ni moj.
Ker je njena vizija potencialno uresničljiva (da mi uniči zakon, ker je žena zelo naivna, ona pa narcisoidna preračunljivka) me zanima: Sem dolžen po teh letih plačat kakšno preživnino, kljub temu, da je za otroka skrbel očim in ga je tudi pravno posvojil-vzel za svojega?
Jaz z njim ne želim stikov.
Hvala
Seveda si dolžen. Celo za nazaj. Zastaranje začne teči šele z otrokovo polnoletnostjo, tako da…
Stara tema, pa vseeno, ker nisi edini tak.
Buuuu, 05.10.2020 ob 21:11
Tam nekje je tvoj otrok, odrasca v toksičnem okolju, sam z alkoholičarko. In tebe zanima preživnina?? Upam, res ti privoščim, da tvoja sedanja pogrunta s kakšnim gnojem od človeka se je spetljala.
V bistvu. Jaz bi otroka vzela k sebi, se borila za skrbništvo. Ampak je posvojen in upam, da ga bo posvojitelj in je vsaj on normalen.
Ne se pol čudit koliko je nasilja med mladimi. Z otroki delate kot da so drek. Vsak si želi biti ljubljen in imeti varen dom. To pomeni tudi, ko mu v šoli ne gre, da se počuti varno, da bo na koncu vse v redu, ker bo dobil pomoč.