Moj mož in ena bejba
Zaskrbljena4521, 03.11.2021 ob 14:39
Ne vem več, ali sem naivna, ali si cufam lase za brez vese, vsa sem zaskrbljena, sumničeva, panična…. Zgodba je sicer dolga in ne morem dolgoveziti. Na kratko pa…. poročena 17 let, sex je včasih štimal, zadnjih 5 let pa je bolj tako, tako. Po pravici se mi ne da in mi ni do tega in resnično sem preveč utrujena za to. Mož veliko dela ima privat, domov hodi pozno zvečer. Velikokrat gre po službi še na eno pivo. Me pa skrbi, da hodi še kam drugam. Ko je doma veliko visi na telefonu, skoz nekaj tipka, telefon nosi s sebo povsod, na wc, tudi ko gre pod tuš. Opažam, da ko se mu približujem, pa telefon po hitrem postopku preklopi ekran, da počrni in odloži telefon. Enkrat mu ni uspelo, ekran ni potemnil in sem na hitro videla klepet z neko bejbo. Vprašala sem ga s kom si piše. Bil je ves rdeč v glavo in nervozen. Rekel je da ga ena sprašuje nekaj za biznis. Sem rekla, če mi pokaže. Pa je rekel ah sem že zbrisal. Ko je zaspal, sem želela pogledati v njegov telefon pa je že spremenil geslo. Torej nekaj srkiva. Ker vedno sva oba od obeh vedela vsa gesla. Zdaj pa sprememba gesla v telefon….to je sumljivo. Nekaj počne, kar ve da ni prav. Začel se je tudi parfumati, kar se prej ni oziroma parfumal se je še kakšni 2 leti ali tri leta, ko sva bila v vezi, potem je nehal. Zdaj kmalu po njegovem rojstnem dnevu pa ima v omarici parfum (pravi, da si ga je sam kupil) in se redno vsak dan parfumira. Kar se tiče njegovega mednožja….. no po novem se tudi brije. Pravi, da zato, da me je presenetil. Me ne moti, če se brije, ampak če se zame in ne za drugo. Kaj mislite, je to znak da se po domače povedano kurba drugje?
Najemi detektiva, in bos vse izvedela. Brez, da si belis glavo. In takrat mu predocis crno na belem.
stara tema, 05.11.2021 ob 21:04
sem začela brati, pa vidim, da mi je zgodba znana, sem mislila, da je speta ena od tistih, ko stare teme delijo na fb…. Pa vidim, da ne, objava je nova…. Torej je jasno, da je nekdo skopiral in ponovno objavil.
Vse bolj se mi zdi, da se teme kopirajo in izmišljujejo, ker dvomim, da sem piše toliko slovencev s skoraj neverjetnimi zgodbicami, da imate vsak dan nekaj za objavit. Pa ok, razumem, da se gre za klike in oglede, ker se tako služi, ampak tako podcenjevanje uporabnikov, da jim daš stare in izmišljene teme, sploh pa na forumu, ki je od prenove praktično neuporaben, se mi zdi naravnost smešno…
Totalno prav imaš. Situacija postaja iz dneva v dan vedno bolj neberljiva…
No, zdaj bom pa jaz vas vprašal, kaj naj dec naredi? Fizična potreba obstaja. Ženi se ne da. Kaj torej? Na roke do smrti? Jajca stran? Kaj? Prosim za odgovore vseh, ki so prav zgražale, svetovale detektiva in podobno. Ne rabite detektiva, ker itak da hodi drugam. Enim moški postane z leti vseeno ali pa jih mine, če pa jih ne, bodo slej kot prej našli alternativo. Najbolj me v bistvu preseneča, da se sploh tako čudite temu? Pa ne mislit, da velja samo za moške, je velikokrat obrnjena situacija in mora ženska iskat drugje. In potem se taki najdejo in delajo kar pač delajo.
Pa da probam kar sam odgovorit oziroma predvidet vaše odgovore:
-seks ni vse! Seveda ni, je pa pomemben del vsake zveze, s tem da je treba upoštevati tudi čisto fizične potrebe
-moški mora stisnit zobe, mislit na družino, otroke itd… Morda res, in marsikdo naredi, samo ne pričakujte da bo kar vse štimalo in da bo ne vem kako srečen
-saj tudi njega, hodi pozno domov, pa utrujena sem. Ok, delno upravičljivo, samo a se ne da pogovorit, morda ti kje pomaga, lahko tudi kaj ostane nenarejenga, treba je pač dati temu malo višjo prioriteto. Tukaj mora seveda tudi on narediti svoj del, prti prej domov, pomagati itd… Če kljub vaši obuditi zanimanja zanj še vedno ne bo tako, potem je najbolje da gresta narazen.
Romantik, 07.11.2021 ob 16:22
No, zdaj bom pa jaz vas vprašal, kaj naj dec naredi? Fizična potreba obstaja. Ženi se ne da. Kaj torej? Na roke do smrti? Jajca stran? Kaj? Prosim za odgovore vseh, ki so prav zgražale, svetovale detektiva in podobno. Ne rabite detektiva, ker itak da hodi drugam. Enim moški postane z leti vseeno ali pa jih mine, če pa jih ne, bodo slej kot prej našli alternativo. Najbolj me v bistvu preseneča, da se sploh tako čudite temu? Pa ne mislit, da velja samo za moške, je velikokrat obrnjena situacija in mora ženska iskat drugje. In potem se taki najdejo in delajo kar pač delajo.
Pa da probam kar sam odgovorit oziroma predvidet vaše odgovore:
-seks ni vse! Seveda ni, je pa pomemben del vsake zveze, s tem da je treba upoštevati tudi čisto fizične potrebe
-moški mora stisnit zobe, mislit na družino, otroke itd… Morda res, in marsikdo naredi, samo ne pričakujte da bo kar vse štimalo in da bo ne vem kako srečen
-saj tudi njega, hodi pozno domov, pa utrujena sem. Ok, delno upravičljivo, samo a se ne da pogovorit, morda ti kje pomaga, lahko tudi kaj ostane nenarejenga, treba je pač dati temu malo višjo prioriteto. Tukaj mora seveda tudi on narediti svoj del, prti prej domov, pomagati itd… Če kljub vaši obuditi zanimanja zanj še vedno ne bo tako, potem je najbolje da gresta narazen.
Ne vem. Mogoče pa nehaš obtoževat druge za svoja dejanja in pogledaš sebi v oči.
Mogoče pa njej poveš, če si seveda POŠTEN in ZAUPANJA VREDEN, ISKREN MOŠKI al si brezjajčnik? Uglavnem njej poveš, kaj te muči, ker je ona nekdo, ki jo imaš rad oz.iz spoštovanja, ker si jo nekoč ljubil. Če je nikoli nisi, si spet lagal. Kaj si potem? Pravi moški že ne.
Mogoče pa ti nisi dal njej tega, kar je ona potrebovala in samo zato, ker mora ti že ne bo dala, zakaj bi šla preko sebe spet in spet in spet? Mogoče ji nisi dal tega, kar rabi in bi ona tudi ne more več sebe razdajati, ker gledaš samo nase vedno? Da se imaš ti lepo.
To kaže tudi dejstvo, da varaš. Ker gledaš samo nase, da je tebi lepo. Ker si egoist. Kaj če itak delat ženska s takim?
Namesto, da se pogovorita in dejansko rešita zadeve? A to je pa pretežko? Ja, če si brezjajčnik, ne dvomim.
Nehajte moški krivdo valit na ženske, ker ste se za varanje ODLOČILI kar lepo sami. Ni vam nihče pištole v glavo tiščal. Sprejmite krivdo. Če nisi TI sposoben povedati, kar te muči, pol tud nisi zaslužen za to, da bi to dobil od svoje partnerke. Druge še zaenkrat lahko zavajaš, ker te ne poznajo.
Oba sta kriva za težave in ker jih ne rešita. Ne znata se povezati… Vendar za to, da vara. To se je pa še vedno sam odločil.
Se pa strinjam, pogovarjat se je treba. Izrazit svoje želje, svoje potrebe. Partnerju po možnosti.
Podobnih zgodb je na tone. Ne razumem zakaj nas v življenju to obdobje najstništva “sili” v okvir družine? Komaj začnemo živet, sami, in že težimo v razmerja, v katerih češ ne bomo osamljeni, ker nas bo vedno in do konca svojih dni nekdo imel rad in nas bo osrečeval. Z njim si po možnosti zato ustvariš tudi družino, nekako nagonsko. In kje je potem tisti “obljubljeni” del življenja, ko si oz. naj bi bil neizmerno srečen in stalno z metuljčki v trebuhu, ko se ti pa ponavljajo trenutki, ki ti ta draga oseba preseda s svojimi težavami, s stalno enakim vzorecem brezveznarij… In za katere misliš, da so že pozabljene. Od rojstva do najstništva nisi intimen, potem ti najstništvo vzbudi ta občutja, ki so nedvomno krasna, saj si kot opit od metuljčkov… zadet, kot odvisnež od droge. Ko se zaradi neke sorte nagona prepustiš življenju v dvoje, pa postane monotono. Kar naenkrat ta odmerek za povzročitev metuljčkov več ni zadosten. Zato mislim, da se zgodijo primeri kot taki. In potem … in potem je vse odvisno na razumevanju, spoštovanju, sprejemanju … drug drugega in ostalih vpletenih.
Queen of hell, 08.11.2021 ob 22:40
Moškim je seks vse. Ko ga ne dobijo, ga poiščejo kje drugje. Kot ste napisala, mu ga nočete dati, tako da si je pač našel nekoga drugega. Lahko vztrajate in mu dopustite ljubico ali pa se ločite. Tretja varianta še je, da si še vi najdete ljubimca. To je pa to vse kar imate od izbir.
Seks seveda ni vse, res pa je, da zveza dosti težje funkcionira, če ga ni. Ok, če so medicinski ali kakšni drugačni razlogi (po nosečnosti itd…). Če pa se ženska kar tako odloči, da ne bi več, se bo pa gotovo poznalo na zvezi. Dopuščam sicer, da so v določenih obdobjih (mena?) za to krivi tudi hormoni, a vseeno, zdi se mi, da je pametna tisti, ki se vseeno malo potrudi in ga proba zadovoljit, tako ali drugače.
Jaz bi moji sicer precej bolj zameri, če bi videl, da z katerim drugim pa ja. Ker ok, če ne paše, ne paše, se da reševat. Če pa ne paše samo z mano, se nimava več kaj dosti pogovarjat.
Zgoraj je bil (iz strani žensk) omenjen pogovor. Itak da je obvezen, tudi o teh zamerah. Tisti, ki ženske ni sposoben niti vprašat o teh zadevah in na to temo tudi kaj spremeniti (narediti na sebi, pomagati, magari spremeniti tehniko), je res brezjajčnik in vreden obsodbe.
Če ti potem ženska kljub temu reče, da ona pač ne bo več, da se ji ne da in da če hočeš, lahko kar greš, potem sama išče težave (čeprav sama seveda misli, da ne boš šel, ker iz takih in drugačnih razlogov ne moreš).
Bolj pošteni v takem primeru spokajo kufre in grejo, eni pa si zadevo uredijo bolj diskretno.
In ja, varanje je ne glede na to obsojanja vredna stvar, a za ene žal res ne morem reči drugače, kot da so si same krive.
Prav imaš, 07.11.2021 ob 18:10
Ne vem. Mogoče pa nehaš obtoževat druge za svoja dejanja in pogledaš sebi v oči.
Mogoče pa njej poveš, če si seveda POŠTEN in ZAUPANJA VREDEN, ISKREN MOŠKI al si brezjajčnik? Uglavnem njej poveš, kaj te muči, ker je ona nekdo, ki jo imaš rad oz.iz spoštovanja, ker si jo nekoč ljubil. Če je nikoli nisi, si spet lagal. Kaj si potem? Pravi moški že ne.
Mogoče pa ti nisi dal njej tega, kar je ona potrebovala in samo zato, ker mora ti že ne bo dala, zakaj bi šla preko sebe spet in spet in spet? Mogoče ji nisi dal tega, kar rabi in bi ona tudi ne more več sebe razdajati, ker gledaš samo nase vedno? Da se imaš ti lepo.
To kaže tudi dejstvo, da varaš. Ker gledaš samo nase, da je tebi lepo. Ker si egoist. Kaj če itak delat ženska s takim?
Namesto, da se pogovorita in dejansko rešita zadeve? A to je pa pretežko? Ja, če si brezjajčnik, ne dvomim.
Nehajte moški krivdo valit na ženske, ker ste se za varanje ODLOČILI kar lepo sami. Ni vam nihče pištole v glavo tiščal. Sprejmite krivdo. Če nisi TI sposoben povedati, kar te muči, pol tud nisi zaslužen za to, da bi to dobil od svoje partnerke. Druge še zaenkrat lahko zavajaš, ker te ne poznajo.
Oba sta kriva za težave in ker jih ne rešita. Ne znata se povezati… Vendar za to, da vara. To se je pa še vedno sam odločil.
Se pa strinjam, pogovarjat se je treba. Izrazit svoje želje, svoje potrebe. Partnerju po možnosti.
Mogoče pa ti nisi dal njen tega… on se je odločil za varanje… daj no, zakaj večina žensk čisto vedno prelaga krivdo drugam, samo pri sebi ne išče niti problema niti rešitve? Včasih pomaga, da za svoj del vsak prevzame krivdo. In ti s takim razmišljanjem avtomatsko krivdo vališ na moškega, čeprav je sama rekla, sa se ji ne da. Ni napisala, da se je trudila, bi napisala, da je bilo z njim kaj narobe, da česa ni delal. Ne išči izgovorov.
Ene so pač frigidne, ene postanete, ene pa postanejo bolj poskočne z leti. Dober seks je 10% zveze, slab ali odaotnost le-tega pa 90%. Seksualna nekompatibilnost je zadeva, ki vpliva na zvezo in kljub temu, da varanje ni lepo, se zgodi pri obeh spolih. Pa je lahko odkritih pogovorov ogromno, pa se oseba vseeno ne spremeni. Običajno se potrudita prva dva tedna po pogovoru, potem pa vse zapade spet v običajno rutino. Jaz ga ne obsojam, kot ne bi obsojal ženske, če bi bilo obratno. Obsojam pa žensko, ki tako zlahka reče, da se ji ne da. To pomeni, da ga niti nima res rada, da bi se potrudila, od njega pa očitno pričakuje, da pa se on za njo bo potrudil in potlačil svoje želje in čustva.
Pa še avtorici: ni nujno, da že vara fizično. Sigurno pa ima nekoga, ki mu je všeč. Želi si ponovno začutit ljubezen, katere s tabo ne čuti več. Fizično varanje je samo posledica teh čustev in želj. Če ti ni do seksa z njim, potem ga nimaš več rada in ga raje pusti, naj gre po svoje. Ti si pa najdi sebi enakega.