Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek mojca pokraculja/katere živali

mojca pokraculja/katere živali

Potrebujem pomoč – katere živali nastopajo v Mojci Pokraculji? Čist sem že pozabila v knjižnici je knjiga sposojena , podatek pa potrebujem danes. Hvala za pomoč.

muha pobrenčulja, medved godrnjač, lisica zvita tica, zajček trepetajček, žaba poskakulja……….več se pa ta hip ne spomnim

naštela vse…………..preverila na ovitku kasete

Če misliš iz knjige, so bile živali: medved, volk, zajec, jelen. lisica.

z.

Mojca najde krajcarček in si z njim kupi piskrček. V čarobni noči se piskrček nenadoma spremeni v hiško, kamor se Mojca skrije. Ponoči pridejo k njej na duri trkat živali in Mojca jih vse po vrsti spusti v hiško, vsaka od njih pa mora nekaj znati (lisica bo gospodinjila, Zajček bo krojač, Volk bo drvaril in Medved šival copate…). V mrzli noči tako sprejme v svoj piskrček najprej lisico, nato volka, medveda, zajca in nazadnje srnjaka. Ko Mojca in živali zjutraj odkrijejo, da je nekdo polizal ves med, si medved izmisli preizkus…

Kratko obnovo pa najdeš tudi tule:
Le tisti jelen, ki je zamenjal srnjaka, malo mede 🙂

Lp,
Z.

Hvala. Namreč škrat mora narisati živali iz knjige, ki so jo brali v šoli. Pa da lahko “prečekiram” , če so prave živali. Jelen mi je bil malo sumlljiv ampak je imel on prav. Še enkrat HVALA vsem.

Joj, se opravičujem. Bo treba knjigo vzet v roke.

Vedno znova in znova me pojezi, da je na kasetah drugače. Saj mi pa imamo problem zdaj s tisto ljusko pravljico o zlatih jabolkih, ki se s kaseto kar fajn razlikujejo. Ko otrok enkrat sliši to na kaseti, pol je pa hudič.

Tole za jelena pa res nisem vedela, očitno je sama nikoli nisem prebrala. Jo bom pa zdaj :)))

Mi je poznano. Ali pa če poslušaš različne CD-je z ljudskimi pesmicami. Vsaka ima malo drugačno besedilo. Potem se pa lovimo :)). Saj za jelena nisem 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} če ni morda srnjak. Je pa nekaj v tej smeri. Knjigo smo kak teden nazaj vrnili v knjižnico in po ene petih branjih se mi je vsedlo, katere živali nastopajo. Na katerem CD-ju oz. kaseti je pa pesmica?

z.

Pesmica?

Ups, a ti si o pravljici govorila, he, he. Sem mislila, da so vsaj pravljice povsod enake in da govoriš o kakšni pesmici o Mojci Pokraculji. No, pa vidim, da sem “ustrelila mimo”. :))

z.

Ja, o pravljici :))) Saj si bom izposodila knjigo, ampak sem že v naprej prepričana, da me ne bo tako navdušila. Sama bi lahko še zdaj pri 33-tih do onemoglosti poslušala pravljice, pravzaprav jih do pred 6 leti, ko sem imela prvega otročka sploh nisem poslušala, ker jih pač nismo imeli. Tale zasedba v pokrajculji (šele zdaj sem se začela spraševati kako se prav napiše) pa je mega: osojnikova, tkačeva, potokarjeva, hočevar, počkajeva, zupan in glasba urban koder.

New Report

Close