Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Molčečnost zdravnikov in osebja

Molčečnost zdravnikov in osebja

Pozdravljeni!
Besna sem kot ris, zato vam hocem to zgodbo povedati. Da boste vedeli, kako javno je obiskati zdravnika, ki bi naj molcal o svojih pacientih in njihovih boleznih…
Vceraj sem bila napotena k specialistu, saj sem v zacetku nosecnosti in imam dolocene tezave. Seveda za nosecnost se nisem povedala starsem, saj se ni mimi kriticnih 12 tednov.
In po vcerajsnjem obisku pri zdravniku… glej ga zlomka. Pol ure po tistem je moj oce ze vedel veselo novico!!! Znorela sem, halo, ali lahko zdravniki kar tako razlagajo tezave svojih pacientov naokoli?!? Res je, da sta oce in doticni zdravnik prijatelja, vendar bi po moje moral zdravnik toliko bolj molcati!!! Predstavljajte se, kako se bom pocutila, ko bom po porodu odsla na obisk k starsem. Koliko podrobnosti, ki jih ne zelim razlagati svojim starsem (nikoli nismo imeli sproscenega odnosa do spolnosti in teh zadev) bosta ze tako ali tako vedela od zdravnika?
Ker oce pozna pol bolnice, sem lahko prepricana, da izvoha o meni prav vse!!!
Kaj lahko naredim, da se to konca?
Ali lahko prijavim zdravnika?
Kaj bom s tem dosegla?
Hvala, da ste me brali in lep dan,
Krtek

Meni se zdi, da pretiravaš. Razen, če res nimaš pristnih odnosov s starši. Meni sta bila v veliko oporo, ko sem imela zdravstvene težave.
Bodi vesela, da pozna oče pol bolnice, kot si zapisala. Danes v zdravstvu brez poznanstev in zvez težko prideš na vrsto za pregled, kaj šele kaj drugega.

Morda zdravnika poporosi, da tvoje zadeve ostanejo med vama.
Če se ti sicer zdi v redu, ne delaj hudega cirkusa, čeprav je jasno, da je kršil osnovna pravila.
V skrajnem primeru pa zamenjaj zdravnika.

Naslednjič, ko greš k zdravniku mu povej, da ne dovoliš, da o tebi razlaga naokoli ali pa zamenjaj zdravnika, če mu ne zaupaš, da tvoje prepovedi ne bo upošteval.

Jaz bi vsekakor tegale zdravnika prijavila, saj obstaja neka komisija za zaščito pacientov ali nekaj podobnega (pozanimaj se na ZZZS) ter takoj poiskala novega zdravnika. To, kar je naredil je res nedopustno, pa četudi sta s tvojim očetom prijatelja.

Hoj Krtek! Najprej čestitke:))))
Verjamem da si besna, tudi jaz bi bila. S prijavo mislim, da na žalost veliko ne boš dosegla. Bolj na mestu se mi zdi kakšno ostro pismo, v katerem razložiš, da od njega pač pričakuješ molčečnost in da je to, kdo in kdaj bo za nosečnost izvedel, popolnoma tvoja stvar. Dopusti pa tudi možnost, da te je v čakalnici videla kakšna znanka, ali pa slišala tvoj pogovor s sestro? Je pa zdravnik odgovoren za celoten tim, torej tudi za uhajanje informacij od drugih ljudi. Napiši tudi, da če se bo stvar ponovila, se boš morala pritožiti direktorju bolnice. Naslovi pa pismo direktno nanj. Mislim, da se bo nad vsebino krepko zamislil, če pa ni izdal informacije on, pa imel pogovor s svojim osebjem.
Čim lažjo nosečnost ti želim in zdravega otročka!
LP Punček

Verjamme, da ti je zelo neprijetno.

Vendar dvomim, da se je tvoj zdravnik tako “načrtno” izpovedal tvojemu očetu. Mogoče ga je zgolj mimogrede pobararl, če je kaj vesel, ko bo postal dedek… ni pa seveda mogel vedeti, da sama še staršem nisi povedala…

Kakorkoli – sama bi mu naslednjič tako “bolj v šali” omenila, da ti je pokvaril veliko presenečenje za starše, ki sta ga pripravljala s partnerjem in d ate je bistveno prehitel, da bi pa ga za v prihodnje lepo prosila, ker so kao starši resnično panični, da vse nadaljnje info o tebi zadrži zase. Mislim, da mu bo več kot nerodno, pa še razumel bo zelo za v prihodnje.

lp
A.

Najprej iskrene čestitke. :)))

Drugače pa – tudi sama imam izkušnje s tako ginekologinjo. Ker sva bili sovaščanki, sem kakšno stvar o sebi prej izvedela od drugih, kot od nje. Tudi sestra je za svojo nosečnost prej izvedela od babice, kot od ginekologinje (vedno pa je bil izgovor, da je bila oseba ravno tam,…). Skratka poden od podna. Sama sem ji takrat rekla, da ne želim, da se to še kdaj ponovi, ker sem jo pripravljena prijaviti naprej. Je pa res, da nisem nikoli več šla k njej.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jaz bi ga prijavila. A zdaj bi morali pa kar pacienti prositi zdravnike, naj nikar ne pripovedujejo okoli naših osebnih in intimnih podrobnodti??!!

Saj mora zdravnik to vedeti!

LP

1. čestitke!
2. popolnoma razumem tvoj primer. Pri meni je pa cela žlahta in še pol taščine soseke vedelo vse podrobnosti mojega poroda in mojega poporodnega počutja (zato ker je ona včasih delala v porodnišnici), čeprav sem striktno zahtevala molčečnost, da o tem, da sem, kot pesek v oči, seveda izpolnila tudi tisti obvezni obrazec – koga naj obveščajo.
Za znoret!
Mi je bilo res hudo, ker je cela taščina ulica govorila o tem, kako sem bila šivana, kako to in ono, kako sem depresivna, kako……. jaz pa niti svoji mami nisem želela ne vem kaj razlagat.
Mah, za znoret je tole zdravstvo!!!!

Če sta prijatelja bi lahko to tudi pričakovala, sicer bi mu pa morala reči da naj bo tiho…sploh ne vem zakaj si potemtakem nisi zbrala drugega ginekologa..halooo kje pa živiš…

Da je moja svakinja rodila (in kako je rojevala!!!) sem pred desetimi leti izvedela na avtobusu, ko je ob porodu prisotna babica po nočni službi šoferju referirala zanimivosti pretekle noči!Še danes vem, da sem sedela tri sedeže nazaj i9n da sem bila zgrožena!

V eni klapi, ki se ji občasno pridružim ima gospa dr. včasih prebliske zabavat družbo tako, da kakšno pikantno pove o kaki someščanki, ki je njena pacientka in o zdravljenju, ki ga prakticirajo…

O župnikih in njihovi molčečnosti raje ne bi…

Da ne bomo tolkli samo po učiteljicah:)))

Hvala. Ker mislim, da danes ne rabimo učiteljice še ene teme, nam bo samozaupanje čist splahnelo… :)))))

Mož ima sestrično, ki je medicinska sestra. Takoj, ko izve, da je kdo od sorodstva, znanec od sorodstva, …. v bolnišnici, se zapiči na “njegov” oddelek, prelista vso kartoteko, bolniške liste, “poklepeta” s sestrami in privat razlaga vsem naokoli o njegovem stanju, njemu pa tega sploh omeni ne. Bi še razumela, da jo osebno vpleteni (beri pacient) prosi, da malce pokuka in mu “prevede” v njemu razumljiv jezik, da pa to počne popolnoma brez pristanka, je pa čisto mimo in brezobrazno.

Da meni to naredi, jo zmeljem, definitivno….. :o))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

New Report

Close