Moški finančno in intelektualno nad žensko
A veste… Vecina nas tu je dovolj pametnih, da vemo, kaj je metla. A da bi pocistili pred svojim pragom, je potrebna modrost. Slednja namrec nadgradi pamet na nacin, da znamo orodja, ki so na na razpolago, na pravi nacin in ob pravih priloznostih tudi uporabiti.
Obcutek ogrozenosti je, pa ce je to komu vsec, ali ne, zenska raven pogovora. Redko se bo moski ob pametni zenski pocutil ogrozenega. Se bolj redko pa bo zenska dovolj modra, da poskrbi, da njenemu partnerju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov.
😉
iDESI603, 22.10.2021 ob 12:52
A veste… Vecina nas tu je dovolj pametnih, da vemo, kaj je metla. A da bi pocistili pred svojim pragom, je potrebna modrost. Slednja namrec nadgradi pamet na nacin, da znamo orodja, ki so na na razpolago, na pravi nacin in ob pravih priloznostih tudi uporabiti.
Obcutek ogrozenosti je, pa ce je to komu vsec, ali ne, zenska raven pogovora. Redko se bo moski ob pametni zenski pocutil ogrozenega. Se bolj redko pa bo zenska dovolj modra, da poskrbi, da njenemu partnerju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov.
😉
Aha, potem je glavni problem, da ženska ni dovolj modra, da bi poskrbela, da njenemu parnterju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov? A to je tvoj izgovor? Tvoja žena (ex?) je torej kriva, ti pa nič? Zanimivo. Ja, vsak ima pravico, da svojega pogleda, samo dvomim, da je tvoje razmišljanje res dobra podlaga za partnerski odnos. Vsaj ne za tak, ki bi bil vzdržen na dolgi rok.
Še ena opazka – ravno občutek ogroženosti moškosti je pogost razlog ravno za to, da veza v naslovu navadno ne funkcionira.
če mene vprašaš, 22.10.2021 ob 12:39
Ob pametni ženski se moški ne čuti ogroženega – če jo premore tudi sam. Za lastno uspešnost ne rabi “stopiti na njo, da bi bil “višji”. Nekoč sem zapisala: če pa bi poskušal, ga ugriznem v peto. 🙂
V bistvu zmorem biti ponosna nanj, na njegove lastnosti in dosežke. In na to, da kot tak želi mene ob sebi.
Partner ki pričakuje, da boš slabši od njega zato da se on boljše počuti ni nikakršen partner. Zakaj točno bi si kdo želel ob sebi nekoga, ki upa da ti ne uspe?
tako, 22.10.2021 ob 13:01
Partner ki pričakuje, da boš slabši od njega zato da se on boljše počuti ni nikakršen partner. Zakaj točno bi si kdo želel ob sebi nekoga, ki upa da ti ne uspe?
E to.
Vsak si želi, da ga je partner izbral zaradi njegovij kvalitet in ne zaradi deficita.
Tudi meni je logično, da vedno izbereš najboljše, kar lahko (svoj domet) in ne nečesa za zdravljenje kompleksov. Moj partner me na nekaterih področjih močno presega, vendar je prav prisrčno ponosen name, kadar ga jaz presegam na drugih področjih.
podpis, 22.10.2021 ob 12:58
Aha, potem je glavni problem, da ženska ni dovolj modra, da bi poskrbela, da njenemu parnterju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov? A to je tvoj izgovor? Tvoja žena (ex?) je torej kriva, ti pa nič? Zanimivo. Ja, vsak ima pravico, da svojega pogleda, samo dvomim, da je tvoje razmišljanje res dobra podlaga za partnerski odnos. Vsaj ne za tak, ki bi bil vzdržen na dolgi rok.
Še ena opazka – ravno občutek ogroženosti moškosti je pogost razlog ravno za to, da veza v naslovu navadno ne funkcionira.
Krivda implicira kazen. Torej si (verjetno podzavestno) tudi odgovoril(-a) na zastavljeno vprasanje. In da ne bo dvoumno: ja, res je. Zenska, ki (mi) ni v stanju predociti izzivov, za katere se je vredno potruditi, pac ni ustrezna zame.
Zelo težko si predstavljam, kako bi fural tak zakon, da bi bil mož direktor ene uspešne firme, žena pa čistilka ali pa delavka za tekočim trakom.
Ali drug primer: žena je zdravnica, mož pa je delavec pri Komunali (smetar), pa sploh ne sodim ljudi po izobrazbi.
Mislim, da bi taki zakoni zelo težko furali. Ena, vsaj približna izobrazba mora biti. Če žena zasluži dosti manj kot mož, se s tem nihče ne obremenjuje, saj ženska opravlja doma še vsa gospodinjska dela.
Če ima mož dosti manjšo plačo kot žena, pa se verjetno zelo slabo počuti. Nesigurno, nesamozavestno, moški ego pač.
sonce v oktobru, 22.10.2021 ob 13:28
Zelo težko si predstavljam, kako bi fural tak zakon, da bi bil mož direktor ene uspešne firme, žena pa čistilka ali pa delavka za tekočim trakom.
Ali drug primer: žena je zdravnica, mož pa je delavec pri Komunali (smetar), pa sploh ne sodim ljudi po izobrazbi.
Mislim, da bi taki zakoni zelo težko furali. Ena, vsaj približna izobrazba mora biti. Če žena zasluži dosti manj kot mož, se s tem nihče ne obremenjuje, saj ženska opravlja doma še vsa gospodinjska dela.
Če ima mož dosti manjšo plačo kot žena, pa se verjetno zelo slabo počuti. Nesigurno, nesamozavestno, moški ego pač.
Enostavno. Moj moz je direktor uspesne firme, jaz pa cistilka in kuharica. No problem.
yram, 22.10.2021 ob 13:37
Enostavno. Moj moz je direktor uspesne firme, jaz pa cistilka in kuharica. No problem.
pa daj že nehaj nakladat. Podedovala si premoženje po slovenskih prednikih, delaš se neko judinjo, možu si kupila firmo in ti vse komandiraš. Kaj imaš od tega, da se tukaj delaš neko tradicionalno ženičko?
Enotnega mnenja, 21.10.2021 ob 23:50
Pišem v tale forum, ker me resnično zanima širše mnenje na dotično temo. Zadnjič je v mešani družbi tema nanesla na zanimivo polemiko in sicer, je lahko veza ali zakon uspešen, če je ženska po izobrazbi, intelektualno in finančno močnejša od moškega. Nekako smo sklenili, da je generalno bolje, da je moški nad žensko. Za sam odnos, vezo je slabo, če je moški v podrejenem položaju, že čisto iz evolucijskega vidika.
V družbi smo imeli par, kjer je bila ona magistra, on pa avtomehanik. Enostavno nista sfurala, ker se on ni počutil dobro, ker je ona domov nosila nekajkratnik njegove plače. V moški naravi je, da on finančno poskrbi za svojo družino, ženske se lažje podrejamo ali pa se vsaj delamo, da imajo vse niti v rokah možki, čeprav jih iz ozadja usmerjamo me. Skratka naše mnenje kot v naslovi: Moški morajo domov nositi več denarja pa tudi višja izobrazba je prednost, v primerjavi z žensko partnerko.
Ja kaj potem, naj 65 % slovenskih luzerskih moških z minimalcem postane gay?
zenske so v vecini se vedno glupe do konca,kdor dela siht potem se
oba isto delata doma oba,ne da ma baba cez otroke in gospodinjstvo on pa svira kurcu.. o ne ne 🙂
Deli sluzi razvaji naredim doma vse
ko pa delava pa delava oba siht in doma.
Da bom jst sama delala doma a oba na sihtu-ne ne 🙂
meni trenutno odgovarja razvajanje doma in gospodinjenje, moj pa uspesno sluzi in sva oba zadovoljna,otrocek v prihodu pa bo tudi 🙂
pametne se znajdejo in ne delajo,dela moski,one so doma in gospodinjijo…
ko moskega ni vzamejo pokojnino od moza
delo doma ni manjvredno od sihta
pika konec
ce pa mislite da se medicinke in tajnice ne moremo fukat med sihtom da kej vec na sihtu delamo kot doma pa ste v zmoti loleki eni 🙂ne da jst tko delam
ampak tko pac je
varanje flirtanje polno tega po pisarnah in v bolnicah
🙂bajj
meri se ne cmeri, 22.10.2021 ob 13:43
pa daj že nehaj nakladat. Podedovala si premoženje po slovenskih prednikih, delaš se neko judinjo, možu si kupila firmo in ti vse komandiraš. Kaj imaš od tega, da se tukaj delaš neko tradicionalno ženičko?
🤣🤣 meri spet preveč šampanjca spila 🤣🤣
nesamozavest, 22.10.2021 ob 02:15
Zakon kjer ženska več zasluži brez problema laufa če se poroči z moškim, ki ima samozavest (običajno to pomeni da je v nečem zelo dober) in ne povezuje svoje moškosti s tem da je nekdo “odvisen” od njega. Ni problem denar tu, normalni zakonci razumejo da je pomembno koliko pride denarja v hišo in ne kdo ga prinese. Problem je v nesamozaveti moških. Večinoma je po mojih izkušnjah tako da se počutijo manjvredne, kar je pa njihov problem, ne problem denarja. Tak moški lahko “normalen zakon” fura samo z nekom, ki mu ne more parirati oz. ima živce celo življenje mu ego pumpat in se delat totalno nesposobna zato da se bo on boljše počutil. Zame pač to zakon ni. Zakaj bi delila svoje kratko življenje z nekom ki ni zmožen biti vesel zame ob uspehih, ponosen na moje uspehe in na vse kar ustvariva. Kako si lahko kdo domišlja da jih nekdo ljubi če jih ni zmožen niti podpirati in biti vesel za njih. Zakon ni tekma kdo je boljši. No vsaj zame ne. Na srečo me nikoli niso privlačili moški, ki mislijo da je vse kar lahko v zakonu doprinesejo v denarnici.
Samozavest moškega je samo dimna bombica. Dejstvo je, da ženska ne bo niti povohala moškega, ki ima manj od nje. Bodisi dohodek, bodisi premoženje. Ni nujno da bo vzela najbogatejšega ki lahko, ampak nujno je, da ima več od nje, je nekaj maneverskega prostora. Od ljudi ki poznam, je mogoče 10% kjer je ženska bolje stoječa. Pa še to so ponavadi zgodi, ker na začetku zveze je on imel več, potem pa se je vmes nekaj zgodilo. Ali pa je spretno prikrival. Če je dolgo trajalo, potem tudi ostanejo skupaj, saj ženska kaj dosti več opcij nima več. Drugače lahko vidimo že tle na tem portalu, ko jamrajo nad moškimi, ki nimajo lastne strehe nad glavo. Seveda izgovori, da je mamin sinček in ne vem kaj, resnica pa je v tem, da bi ženska potem morala tudi kaj prispevati, če bi oba šla v npr. najem, medtem ko bi raje imela vse zastonj.
Plavi, 22.10.2021 ob 08:31
mijav mijav, 22.10.2021 ob 08:26
Plavi, 22.10.2021 ob 08:21
V kolikor so sposobnejše, in neodvisne, zakaj jih potem v življenju vodi predvsem želja, po finančno enakovrednem, po možnosti sposobnejšemu partnerju?
zato ker ženske vendarle gledajo na moške kot na ljudi, medtem ko moški gledajo na ženske kot na predmete, zato jim ni problem biti z dobro zgledajočo vendar ekstremno butasto žensko.
Ne ni res, zato, ker so predvsem večje materialistke, od nasprotnega spola.
Niso materialistke zaradi sebe, ampak morajo najti nekoga, ki bo sposoben prezivljati njune otroke.
Anonimno 7317, 22.10.2021 ob 16:15
Samozavest moškega je samo dimna bombica. Dejstvo je, da ženska ne bo niti povohala moškega, ki ima manj od nje. Bodisi dohodek, bodisi premoženje. Ni nujno da bo vzela najbogatejšega ki lahko, ampak nujno je, da ima več od nje, je nekaj maneverskega prostora. Od ljudi ki poznam, je mogoče 10% kjer je ženska bolje stoječa. Pa še to so ponavadi zgodi, ker na začetku zveze je on imel več, potem pa se je vmes nekaj zgodilo. Ali pa je spretno prikrival. Če je dolgo trajalo, potem tudi ostanejo skupaj, saj ženska kaj dosti več opcij nima več. Drugače lahko vidimo že tle na tem portalu, ko jamrajo nad moškimi, ki nimajo lastne strehe nad glavo. Seveda izgovori, da je mamin sinček in ne vem kaj, resnica pa je v tem, da bi ženska potem morala tudi kaj prispevati, če bi oba šla v npr. najem, medtem ko bi raje imela vse zastonj.
V tvojem krogu verjetno je tako. Ne moreš pa posploševati kar na vse, samo zato ker “ti nobenega ne poznaš”. Jaz tudi recimo osebno ne poznam nobenega Kitajca, pa jih je 1.3 miljarde.
Eh, itak je eden vedno zgoraj, drugi pa spodaj… eden spredaj, drugi zadaj. In več položajev kot zamenjata, in sta s pozicijami v njih zadovoljna… večji je užitek, kar pa podaljšuje rok trajanja. Če pa zreduciraš le na en ali dva položaja… zna biti pa prekleto dolgočasno in duhomorno. Noup, ni govora o seksu packi. 🤣
Odvisno kako moški sprejema ženino finančno prednost…jaz sem v takšnem zakonu-mož z dvoletno srednjo šolo, jaz uni in vodstvenim položajem. Vendar, pozor!, pa je moj mož izjemno priden in iznajdljiv (lastno podjetje), kar pomeni, da sva dohodkovno na enaki višini. Glede intelektualnega sporazumevanja pa: mi je pogovor z njim tudi po 20tih letih še vedno izziv in zanimiv.
Torej, seveda, takšni zakoni lahko uspešno peljejo skupno pot.