Moški finančno in intelektualno nad žensko
wd40a148, 22.10.2021 ob 17:55
Replika54g1, 22.10.2021 ob 16:28
Pa nehejte že nabijat o zenskah materalistkah, ko je 90% ali več svetovnega denarja v moških rokah.
Čuden ta materializem.
90% moških jajc je pa v ženskih rokah
Ma brigajo mene moška jajca.
Niso tolk seksi, kot bi vi moški radi.
Ne. Denar in moč sta z naskokom v moških rokah, pa jajca gor ali jajca dol.
iDESI603, 22.10.2021 ob 13:21
podpis, 22.10.2021 ob 12:58
iDESI603, 22.10.2021 ob 12:52
A veste… Vecina nas tu je dovolj pametnih, da vemo, kaj je metla. A da bi pocistili pred svojim pragom, je potrebna modrost. Slednja namrec nadgradi pamet na nacin, da znamo orodja, ki so na na razpolago, na pravi nacin in ob pravih priloznostih tudi uporabiti.
Obcutek ogrozenosti je, pa ce je to komu vsec, ali ne, zenska raven pogovora. Redko se bo moski ob pametni zenski pocutil ogrozenega. Se bolj redko pa bo zenska dovolj modra, da poskrbi, da njenemu partnerju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov.
😉
Aha, potem je glavni problem, da ženska ni dovolj modra, da bi poskrbela, da njenemu parnterju ne zmanjka (njegovi ravni primernih) izzivov? A to je tvoj izgovor? Tvoja žena (ex?) je torej kriva, ti pa nič? Zanimivo. Ja, vsak ima pravico, da svojega pogleda, samo dvomim, da je tvoje razmišljanje res dobra podlaga za partnerski odnos. Vsaj ne za tak, ki bi bil vzdržen na dolgi rok.
Še ena opazka – ravno občutek ogroženosti moškosti je pogost razlog ravno za to, da veza v naslovu navadno ne funkcionira.
Krivda implicira kazen. Torej si (verjetno podzavestno) tudi odgovoril(-a) na zastavljeno vprasanje. In da ne bo dvoumno: ja, res je. Zenska, ki (mi) ni v stanju predociti izzivov, za katere se je vredno potruditi, pac ni ustrezna zame.
Tipičen primerek dedca z napihnjeno samozavestjo, ki ob normalni ženski postane samo vroč zrak 😀
Za takšne možatostne občutljivce je primerna samo gejša. Fensi prostitutka – eye candy, ki piha na ego nesamozavestnega wannabe možatega moškega. Ubogo vse skupaj…
Replika54g1, 22.10.2021 ob 18:47
Ne vem no. Ti glih nisi reprezentančni primer. In še vedno je 90+ % svetovnega denarja in moči odločanja v moških rokah. Poglej Slovenijo na primer. Sami stari deci.
Ja res, ampak včasih so rekli- dec je glava družine, ženska je pa vrat, ki to glavo suče.
Oh ja, občestvo MONa se je pa kar veselo razpisalo. 😅😅😅😅
Dejstvo je, da se tehtnica zadnje čase znatno ugodneje nagiba na stran žensk. Dolgo časa je zgodovino oblikoval patriarhalno usmerjen svet, katerega produkta sta mačizem in šovinizem. Koncentracija le teh se vseskozi vedno bolj in bolj pomika v zaton, z izjemo določenega še vedno precejšnjega deleža, običajno tradicionalostov. Za bistven prelom v zgodovini je moč pripisati “krivdo” v mojem prejšnjem komentarju že omenjeni tabletki.
Ves čas omenjate izobrazbo, poklice,… obenem pa se kaj kmalu pozabi na osebnostne lastnosti, sploh nekje pri mlajši polovici generacije srednjih let. Sam menim, da bolj kot ta trenutek je pomembno to, kje se nekdo vidi čez recim pet, morda dest let.
Omenjen je bil poklic avtomehanika. Sam menim, da lahko tak moški, če ima le ambicije, dasiravno ga podpihuje v tej smeri poslovno uspešnejša partnerka oziroma soproga, lahko z njeno pomočjo naredi iz sebe precej več kakor bi dosegel, če bi na začetku izbral sebi enako. Recimo najprej lastna delavnica, kasneje pooblaščeni servis za neko znamko,… Je pa zato običajno potrebo veliko volje in izjemno dober medsebojni odnos.
Imaš prav zmeraj je bilo tako in tudi bo ostalo. Moški imamo enostavno večjo motivacijo za delo, delamo bolj nevarna dela, fizično zahtevna , več ur in posledično imamo večje plače. Sicer se dela na enakopravnosti, da smo enako plačeni za isto delo ali kot sem v prejšnem stavki ze rekel, ker delamo druga dela so te bolje plačena z zgornjih razlogov. Tako, če bi rad zensko imel in obdrzal, moraš dejansko svoj status dvignit, in imeti veliko plačo. Te zadeve so povezane z hipergemijo, pri zenskah, ker dejansko če zanosi ni sposobna sama vse narediti zato rabi moškega, ki je primeren, da poskrbi za zadeve.
Glede izobrazbe bi rekel da ni tako pomembno ker lahko je nekdo magister pa, če za to ne dobi dela in dela kot čistilka in je na minimalcu. Potem je nekdo z višjo plačo od nje primeren. Če ima sluzbo za magistra potem ziher nebo šla dolj z statusom v zvezo.
Defenitivno je v večini pomembno izgled, višina plače, status, dominanca, odgovornost. Le da nobena zenska tega nebo priznala.
Primerek, 22.10.2021 ob 18:19
Tipičen primerek dedca z napihnjeno samozavestjo, ki ob normalni ženski postane samo vroč zrak 😀
Za takšne možatostne občutljivce je primerna samo gejša. Fensi prostitutka – eye candy, ki piha na ego nesamozavestnega wannabe možatega moškega. Ubogo vse skupaj…
Priznam. Normalnost preziram. 😉
Posploševanje ni v redu. V odnosu, kjer nekdo se naredi večvrednega in drugega manjvrednega, nikoli ne bo laufalo. Pa ima lahko en več denarja ali pa drugi. So pari, kjer je različna plača, pa normalno delujejo. Zakaj? Zato ker si ne mečejo tega pod nos kdo ima več denarja. Ko živiš 1x skupaj, je fond isti. Prej ko to pogruntate, lažje vam bo. Pa če imate 10 TRRjev. Računi so skupni, otroci so skupni. A boste otroku nekaj odrekli zato, ker pač ima vaš partner manj denarja in bi moral on/a dodati več? Kakor vključite svoj ego, ker želite da vam nekdo prizna da ste vi večvredni, da ste boljši, ker pač zaslužite več denarja, bo propadlo. Slej ko prej. Jaz pravim, zaradi mene lahko smeti pobira. Če bo srečen, kdo sem jaz da obsojam? Pač ne vozita novega Mercedeza, ampak vozita kak drug avto, ki je ravno tako ok. Enakopravnost se sliši v redu, žal pa ne more biti vedno 50:50.
Enotnega mnenja, 21.10.2021 ob 23:50
Pišem v tale forum, ker me resnično zanima širše mnenje na dotično temo. Zadnjič je v mešani družbi tema nanesla na zanimivo polemiko in sicer, je lahko veza ali zakon uspešen, če je ženska po izobrazbi, intelektualno in finančno močnejša od moškega. Nekako smo sklenili, da je generalno bolje, da je moški nad žensko. Za sam odnos, vezo je slabo, če je moški v podrejenem položaju, že čisto iz evolucijskega vidika.
V družbi smo imeli par, kjer je bila ona magistra, on pa avtomehanik. Enostavno nista sfurala, ker se on ni počutil dobro, ker je ona domov nosila nekajkratnik njegove plače. V moški naravi je, da on finančno poskrbi za svojo družino, ženske se lažje podrejamo ali pa se vsaj delamo, da imajo vse niti v rokah možki, čeprav jih iz ozadja usmerjamo me. Skratka naše mnenje kot v naslovi: Moški morajo domov nositi več denarja pa tudi višja izobrazba je prednost, v primerjavi z žensko partnerko.
Zakaj rabiš nadvlado tam, kjer bi moralo biti sodelovanje, dober tim, samo ti veš.
Osnova za dobro partnerstvo ni koliko kdo zasluži, ampak to da si delita stroške vsak na polovico.
Če nekdo zasluži več, si v tem primeru kupi boljši avto.
Finance morajo biti deljene ,vsak ima svoj denar stroške si delita na polovico.
To je osnova, že tako hitro pride do krega ,kaj je kdo več in kaj kdo ni.
stroški na polovico, 23.10.2021 ob 18:52
Osnova za dobro partnerstvo ni koliko kdo zasluži, ampak to da si delita stroške vsak na polovico.
Če nekdo zasluži več, si v tem primeru kupi boljši avto.
Finance morajo biti deljene ,vsak ima svoj denar stroške si delita na polovico.
To je osnova, že tako hitro pride do krega ,kaj je kdo več in kaj kdo ni.
To ni nikakršno partnerstvo. Tako živijo cimri. V zakonu/partnerstu se pa ne šteje točk na pol. Sem jaz včeraj kuhala, danes si ti na vrsti, sem jaz nogavice kupil otroku, ti kupi rokavice…..in štejemo kdo je kaj dal. To ni partnerstvo. V partnerstvu ne šteješ točk ampak sodeluješ. Vsak naj bi dal maksimalno v to partnerstvo. To je skupnost. Ne pa deljeno gospodinjstvo kot da dva tujca živita skupaj. Groteskno razmišljanje imate. Sanja se vam ne kaj je zakon, sodelovanje, spoštovanje, ponos na zakonca, skupno življenje….kot roboti, jaz sem dal 100 daj še ti 100.
Od prvega dne ko sva v zakonu so finance skupne. Ostalo je tudi skupno. Imamo en avto in hišo. Kupljeno po posvetovanju obeh. Vsak mesec se vsedeva in narediva budget za naprej. Zaslužim 3x več kot on. Mi na konec pameti ne pade da bi poniževala svojega moža in mu dokazovala kako imam več in si zato lahko več privoščim kot on. Sva tim. Če imam jaz ima tudi on. Če ima on imam tudi jaz. Če nima noben nima noben. Čas za vse je moje in lahko delam kar želim s tem je bil ko sem bila samska. Sedaj je čas za družino in partnerstvo. Nisem več samo jaz. Smo mi. In oba dajeva kar lahko v smislu financ, časa, pozornosti in vsega ostalega. Ker imava skupen cilj. Najino družino. Ne vsak svoj ego.
A da je tudi pri ženskah isto, ti pa ne kapne? Moški, ki (mi) ni v stanju predočiti izzivov, za katere se je vredno potruditi, me ne gane. Hočem tipa, ki me bo vreden. Ki bo razumel moj smisel za (večkrat obešenjaški) humor, ki bo dorasel mojim miselnim tokom in bo znal z menoj debatirati na nivoju. Tip, ki je že čez par dni prebrana knjiga in ki mi intelektualno ne parira, me ne zanima. Kljub njegovi morebitni izobrazbi, polni torbi keša, lepi fasadi in nepremičninam.
Zanimivo, kako se v celotni temi vse vrti samo okrog keša, koliko kdo prispeva, kako se nekdo počuti manjvrednega, ker nekdo več keša prinese domov, kako mora drugi hraniti ego taprvega, da se ne bo počutil manjvrednega, ker premalo zasluži….
Pa a ste dejansko samo plitki ljudje tukaj, ki merite psihologijo v partnerstvu samo s tem, kdo je finačno uspešnejši in kako ta uspe svojemu finančno šibkejšemu (ponavadi) tipu vcepiti idejo o enakovrednosti? Pa kaj me briga, koliko keša ima tip, če z njim ne morem debatirat na svojem nivoju? In obratno. Če z njim lahko debatiram na nivoju in mi parira v aspektih najinega življenja, ki so dejansko pomembni, je zaradi mene lahko tudi brezposeln. Keša imam dovolj za oba. In prav gotovo ne bom dvigala njegovega ega s tem, da mu bom lažno dajala vedeti, da mi je enakovreden, če mi ne bi bil.
pa kaj še, 23.10.2021 ob 20:00
Zanimivo, kako se v celotni temi vse vrti samo okrog keša, koliko kdo prispeva, kako se nekdo počuti manjvrednega, ker nekdo več keša prinese domov, kako mora drugi hraniti ego taprvega, da se ne bo počutil manjvrednega, ker premalo zasluži….
Pa a ste dejansko samo plitki ljudje tukaj, ki merite psihologijo v partnerstvu samo s tem, kdo je finačno uspešnejši in kako ta uspe svojemu finančno šibkejšemu (ponavadi) tipu vcepiti idejo o enakovrednosti? Pa kaj me briga, koliko keša ima tip, če z njim ne morem debatirat na svojem nivoju? In obratno. Če z njim lahko debatiram na nivoju in mi parira v aspektih najinega življenja, ki so dejansko pomembni, je zaradi mene lahko tudi brezposeln. Keša imam dovolj za oba. In prav gotovo ne bom dvigala njegovega ega s tem, da mu bom lažno dajala vedeti, da mi je enakovreden, če mi ne bi bil.
Plavi, 23.10.2021 ob 21:06
Poleg tega, da so ženske v povprečju finančno nesposobnejše, so izgubile tudi vlogo matere, ženske, gospodinje, in partnerice. Vse to so zanemarle, in postale karieristke, feministke, egoistke, in možače. Ne hvala lepa, to emostavno, ni to, pa čeprav, me prepričujejo v nasprotno.
Kje v času si se pa ti izgubil❓
Dejstvo je, da danes ženske podpirajo tri vogale družne, pa bodimo iskreni, še četrti bi brez njihove občasne spodbude končal pod gladino.
Ženeke nas prehitevajo na ogromno področjih. So bolj razgledane, izobražene, pedantnejše,… in tudi dominanca prehaja v njihovo domeno. Tako pač je, svet se vrti dalje, časi patriarhata in prežvečenega mačizma pa so v glavnem mimo, vsaj dokler na sinusoidi ne pride do prevoja funkcije.
Denar in kemija partnerstva nimata nič skupnega, v partnerstvu je dandanes veliko bolj pomembnih dejavnikov, že na primer sam pogovor in sposobnost poslušanja in razumevanja med partnerjema kot pa denar, ki pa je seveda dobrodošel, pa ne glede kdo ga prinese v buđet, ki vzdržuje materjalnem dobrine družine, nikakor pa razumevanja med partnerjema.