Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moški finančno in intelektualno nad žensko

Moški finančno in intelektualno nad žensko

Verjetno pa vas je večina bistroumnih forumašic in forumašev pozabila na starost posameznih partnerjev in partnerk ter razlike med njimi… 😅😅😅😅 Kaj pa mladina, ki opreza za zrelimi damami oziroma šarmantnimi gospodi in obratno? Je tudi tu smiselna enakost ali gre za kakšen drug namen?

Odgovor na objavo uporabnika
enaka, 24.10.2021 ob 12:39

Avtorica, pridružujem se tvojemu mnenju. Mislim, da za dobro vezo ženska ne sme prevladati nad moškim, vsaj ne naglas.

Kaj pa pojmuješ pod dobro vezo? To da je on zadovoljen? To ni veza, je ujčkanje. Veza je lahko dobra samo med odraslim moškim in odraslo žensko, kjer oba delata na tem da je drugi zadovoljen in ne rabita nadvlade nad partnerjem v nobeni smeri. Ne navidezne, ne realne. Veza je timsko delo. Ne pa hoja po jajcih da slučajno nekoga s krhkim egotom tvoji uspehi, tvoj um in karkoli drugega ne prizadanejo. Če moraš v vezi skrivati svoj pravi jaz to ni nikakršna veza. To je bolj ujčkanju otročičkov podobno kot pa vezi.

A da uspehi nekoga prizadenejo drugega? Kako se to kaže?

Ker moški pa lahko prevlada zelo naglas, ce pa to ni dovolj, pa še s kakšno krepko okol ušes.

Od kod vam ideja, da mora nekdo “prevladati”. za vsako ceno, mi ni jasno.

Replika54g1, 24.10.2021 ob 13:54

Ker moški pa lahko prevlada zelo naglas, ce pa to ni dovolj, pa še s kakšno krepko okol ušes.

Od kod vam ideja, da mora nekdo “prevladati”. za vsako ceno, mi ni jasno.

Vleče stare zgodbe iz svoje familije. Saj to še ni vse, ljubico je zamolčal za “popolno” sliko.

Je kdo gledal Y: the last man?

wd40a148, 24.10.2021 ob 14:00

Je kdo gledal Y: the last man?

Si je kar težko izmisliti originalen scenarij, brez vsesplošnih katastrof. Še eden takih, ane?

če mene vprašaš, 24.10.2021 ob 19:12

Si je kar težko izmisliti originalen scenarij, brez vsesplošnih katastrof. Še eden takih, ane?

Ima zanimivo idejo zadaj…

wd40a148, 24.10.2021 ob 19:14

Ima zanimivo idejo zadaj…

Kaj pa vem, če je trenutno za gledat take domislice…

Se spomnim pred časom in pred korono, ko sem hotela krenit v kino pogledat kak film, jih je bila glavnina na temo vojn, prevar,…

Nazadnje sem šla gledat kar Pasji smisel življenja in še danes mi ni žal zato. 🙂

Za dolgcajt preganjat je ok, kakšen večji dosežek pa to ni.

wd40a148, 24.10.2021 ob 19:24

Za dolgcajt preganjat je ok, kakšen večji dosežek pa to ni.

A ni bistveno, da imaš dober občutek, ko ga je konec?

Kateri je tebe navdušil na tak način? Seveda, skladno z naslovom teme. 🙂

Težka bo, za začetek ne verjamem da smo moški močnejši spol, še manj pa bolj inteligenten. Po drugi  strani pa ne verjamem v žensko večopravilnost in instinkt.

mimogrede da ni večji dosežek je letelo na Y last men, ne na pasje življenje, tega nisem gledal.

Tale mi je bil zanimiv:

https://www.imdb.com/title/tt3062976/

wd40a148, 24.10.2021 ob 19:39

Tale mi je bil zanimiv:

https://www.imdb.com/title/tt3062976/

Ga bom izbrskala, hvala.

Kakšno stopnjo izobrazbe ste pa imeli sodelujoči v pogovoru? Predvidevam, da ne 7.

Če razmišljam po vaše,  si moram najti partnerja vsaj z znanstvenim magisterijem ali doktoratom, da mi bo ustrezal po vaših kriterijih.

To pa krog morebitnih izbrancev kar nekako zmanjša…

Moj je intelektualno nad menoj, nisem neumna, ampak on je med tistimi,ko bi lahko rekli geniji. Žal se pa ne znajde v svetu, nima sploh nobene izobrazbe. Zaslužim več, delam več, nimam težav s seboj, on jih pač ima. Ampak se imava res rada in dejansko zaradi mene je on res napredoval osebnostno, se zelo trudi. Ljubezen zdravi, je pa res da je meni malenkost težje, ni pa spet zelo hudo.

Enotnega mnenja, 21.10.2021 ob 23:50

Pišem v tale forum, ker me resnično zanima širše mnenje na dotično temo. Zadnjič je v mešani družbi tema nanesla na zanimivo polemiko in sicer, je lahko veza ali zakon uspešen, če je ženska po izobrazbi, intelektualno in finančno močnejša od moškega. Nekako smo sklenili, da je generalno bolje, da je moški nad žensko. Za sam odnos, vezo je slabo, če je moški v podrejenem položaju, že čisto iz evolucijskega vidika.

V družbi smo imeli par, kjer je bila ona magistra, on pa avtomehanik. Enostavno nista sfurala, ker se on ni počutil dobro, ker je ona domov nosila nekajkratnik njegove plače. V moški naravi je, da on finančno poskrbi za svojo družino, ženske se lažje podrejamo ali pa se vsaj delamo, da imajo vse niti v rokah možki, čeprav jih iz ozadja usmerjamo me. Skratka naše mnenje kot v naslovi: Moški morajo domov nositi več denarja pa tudi višja izobrazba je prednost, v primerjavi z žensko partnerko.

Po mojem je vse odvisno od kulture in vzgoje. In tako pride tudi do “narave”. Slovenski moški smo večinoma vzgojeni tako, da pričakujemo da bo ženska poskrbela za gospodinjstvo (hrana, otroci itd.), mi pa za tehnične stvari in denar. Pač delenje dela na moško-ženska dela. In tako se lahko nekdo počuti užaljenega, če mu nekdo odnaša “delo” – pa naj bo to boljši prihodki ali pa kuhanje.

Samo ni mi jasno keri fax je naredla da me vecjo placo od avtomehanika.

Krhek moški ego praviš?

New Report

Close