Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek moško nepospravljanje

moško nepospravljanje

Moški, zanima me ali vaše ženske opravljajo kaj vašega dela poleg piva in nogometa, tukaj mislim popravljaje kotličkov, pip , menjava žarnic v avtu in hiši, kontrole nivoja vode v avtu in centralni, kontrole olja, menjava gum , priprava trsk in drv, menjava strešnikov, popravila stolov, miz in kuhinjskih omaric, čiščenje nape in druge moške stvari ?

Nisem moški, pa ti bom vseeno odgovorila.

Ta dela, ki si jih naštel, se mogoče opravljaljo ene parkrat na leto, gospodinjenje pa je vsak dan, v tem je tista velika razlika.

LP
mimika

Nikoli ne delam teh stvari!

LP

Tudi nisem moški, pa vseeno. Ja tudi teh stvari sem se že lotila! Hvalabogu pa niso na dnevnem redu, tako da se ne da primerjati

Od naštetih reči ne menjam strešnikov in ne popravljam pip. Kotliček znam za silo usposobiti, če začne nagajati, nivo vode pri centralni pa jaz kontroliram in potem možu naročim, naj dotoči vodo, če je treba 😉

Ostala opravila obvladava in jih opravljava izmenično oba z možem :))) Trsk in drv ne rabimo 🙂

čao

Žarnice sem že menjala (ampak ne pri avtu), olje v avtu sem že menjala, za ostalo pa poskrbi mož. :))) Ma, je fejst dec!

:)))
:)))
:)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Piva ne pijem, nogometa ne gledam
kotličke popravi serviser
žarnice v stanovanju menjam sama, v avtu mi jih menjajo na bencinski ali serviser
nivo vode v avtu serviser, v centralni serviser
kontrola olja serviser, menjava gum vulkanizer ali mimoidoči
trsk in drv ni potrebe
strešnike zamenja mojster
stole in kuhinjske omarice zašravfam sama
napo čistim in menjam sama
druge moške stvari??????????? štumfe pospravim in jih ne puščam na tleh, operem in zlikam, skuham, pomijem…………………… pa saj to so že ženske stvari, kajne?

Gospodinjenje je čista avtomatika, brez razmišljanja. Za zgoraj našteta dela pa je potrebno veliko intelekta in poglablanja. In ta razlika je še večja.

nisem vedela, da je čiščemje nape moška zadeva. Ja hvala za informacijo.

:)))

Zanimivo vse skupaj! Velikokrat berem, kako je “moj pa oh in sploh”, dober mož, dober očka, vse pomaga,… Pri takšnih “anketah” pa velikokrat “za vse sem sama!”… :))) Nekako mi ne gre skupaj. :)))

:)))

Si mi pa, mc artur, rahlo polepšal dan. Vsaj nasmejala sem se od srca in se zabavala ob branju. :))) To je pa tudi nekaj, za kar so zadolženi moški, ne? :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ja, seveda, menjava žarnic je vsekakor ful intelektualno delo :))))))))))))))))))))))))))))

Tako kot ŽN pravi je tudi bilo mišljeno plus koliko moških bo sploh odgovorilo:)
je pa vsak dan kaj na sporedu, če ni niti nogometa, si pa še kaj zmislimo, poleg piva seveda

mimika, pri nas kurimo vsak dan, a vi ne ?

Jaz pijem pivo (no, ga bom po porodu), gledam nogomet, popravljam osnovne napake na računalniku, čistim odtoke in menjam žarnice, najraje pa imam sestavljanje pohištva. Aja, gospodinjska dela pa obvladava oba.

Men pa moj ne pusti, jaz bi pa takoooooo rada takšna dela opravljala….. ampak je takšen egoist in hoče vse sam…. :-))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moj pomiva, pazi otroka, briše prah, menja žarnice, olje v avtu, kosi travo, pere avto, zamenja kotliček, včasih kaj skuha,…!

Ej ŽN, moj je tut fejst dec :-))))))))!!!!!!!!!!

Seveda kurimo. Ampak to ne pomeni, da vedno zakuri moški pri hiši. Itak pa imamo ogrevanje na plin in sončno energijo.

LP
mimika

no je pa čiščenje nekaterih lustrov, kjer ženske ne veste kako bi ga snele ?

Hi-hi!
Jaz pa večinoma opravljam pri hiši bolj tehnične stvari od elektrike, sestavljanja stvari po načrtih, razen, če je treba kak šrauf odtegnit ali zategnit se vklopijo moževe mišice!
Dragi možiček je pa en velik pucflek.
Drugače pa večino stvari počneva skupaj in se zraven druživa, pogovarjava in zabavava. Matr, je luštno pr nas.

Sva se pač našla. Vam povem, da bi bila prav užaljena, če bi bila tehnika po privilegiju le v moževi domeni. Meni je to izziv.

Pa da nisva z istim oženjeni, ko pa takih drugače sploh ni. :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Očitno imam samo jaz enega nesposobneža, saj je luster pri njem padel dol, oz je zlomil en del, tako da smo sedaj brez. Prej sem pa jaz menjala dve leti ,pa je bilo vse ok.

Ups, naši lustri so pa čisto pozabljeni, ker oba veva, kako se snamejo, samo se nobenemu ne da…

No evo, pol sva pa na istem – ha ha

no a vidiš, pa sama sapa čiščenja vas je.

PA kolk ni z nami nič ?
A ima nataša h tudi lustre kje v planu.
Jaz jih imam še iz jugovojske, kdo pa mislite da nam je gospodinjil in pral in pucal veceje?

Kje ste moški , ja kosimo travo, obrezujemo in špricamo drevje še marsikaj je na sporedu kar ženske sploh ne opazijo.

Sori, če si kdaj bral moje poste, bi lahko razbral, da nisem kakšna navdahnjena pospravljalka – pri nas doma se držimo načela: manj je več :))))))

In nikoli nisem rekla, da z mojim ljubim ni nič. Oba sva soudeležena 😉 Včasih skupaj čistiva – jaz posesam, on pobriše ali obratno. Včasih pa skupaj avto “šraufava” :)))

čao

New Report

Close