Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Motorne sani – so sploh dovoljene?

Motorne sani – so sploh dovoljene?

Vi tukaj vse veste. A mogoče kdo ve, ali so pri nas na sankališčih/smučiščih motorne sani dovoljene? In če niso (kar močno upam), a lahko, ko vidim kakšnega kretena, ki se vozi gor in dol z njimi, pokličem policijo ali koga drugega? Kje bi lahko našla kakšne info o tem?
Mah, folj resnično postaja vse bolj in bolj brezobziren.

Vožnja z motornimi sanmi je dovoljena samo po za to določeni trasah. Prolagam zakon, če boš kaj našla, sama ga nisem prebirala….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Jaz za Krvavec vem da so dovoljene(a ne po smučišču). Smo tudi sami lastniki takšnih sani, te pa razumem, ker je vedno več “nadutkov”, ki si dovolijo celo vožnjo po smučišču in močno ogrožajo pešce na stanskih poteh, pa ti odkrito povem da jih ne gane nobena kazen, ker so polni keša in jemljejo kazen kot plačilo za užitek, žal.

Lola, hvala, sem si prebrala zakon in kot razumem, je tam opis bolj za urejena smučišča. Zanimajo me pa za bolj neurejena oz. bolj sankališča, npr. Ulovka.
V soboto smo bili tam. Prideta dva in gresta s sani MIMO otrok, ki so se tam sankali. Od začetka gresta vstran in se vozita v okolici po divijini (super “užitek” za živali, ki sta jih srečala), okoli 16h pa prideta na SAMO smučiše (tam, kjer vlečnica ne deluje) in se vozita gori in dol in nedaleč vstran so se otroci sankali. Mi smo že odhajali in sem to vidla šele iz avta. Ampak, če bi bila tedaj še na sankališču, joj…..
Mislim, da v takih primerih je treba poklicat policijo in jo tudi v bodoče bom. Saj verjamem, da imajo taki osebki polno keša, in da jim (verjetno) mizerna kazen ne pomeni nič, a vseeno bodo vsaj za tisti dan bodo končali svoje “užitke”.

in potem prihaja do nesreč

samo logično razmišljam: če je prostor uradno smučišče, oz. sankališče – potem do štirih motorne sani na njem nimajo kaj početi. Če je pa to slučajno en fleten položen hrib, na katerem se pač tudi sanka, potem ima pa nekdo z motornimi sanmi tudi pravico, da se sanka – na svoj način :-))

Tu mi pride na misel sankališče v krajski gori – ki je (vsaj lani je bilo tako) direktno na smučišču. Tam celo vsak smučar “spusti”, da ja pride direkt do sedežnice. Lani je bilo tam kar nekaj nesreč, še sploh, ker kombinacija: smučar – majhen otrok na sankah – mamica s tadrugim otrokom z vozičkom – na smučišču nima kaj delat. In ko je mene kot smučarja enkrat ena gospa z vozičkom na smučišču nakurila, češ, da se je moj sin prehitro pripeljal dol, sem ji pač lepo odgovorila, naj gre na urejeno sankališče. Jaz sem za tisti dan kupila 4 dnevne smučarske karte za smučišče.

Kar pa se vožnje z motornimi sankami tiče je pa pri nas tako: do štirih ne gre nihče z motornimi sanmi na smučišče, po četrti, oz. bolj zvečer je pa kar pestro.

New Report

Close