Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mrtev zakon – ne vidim izhoda

Mrtev zakon – ne vidim izhoda

Odgovor na objavo uporabnika
iskrena izpoved, 14.04.2023 ob 08:52

Poročena sem 26 let. Vsako leto bolj se zavedam, da to sploh ni zakon, ampak en velik NIČ. Več kot pol življenja sem preživela ob nekom, do katerega ne čutim nič. Poročila sva se, ker sem zanosila in ne zaradi prave ljubezni.

To spoznanje je grozljivo, počutim se povoženo. Otroci so na svojem, jaz pa resno premišljujem, da odidem po svoje, a nimam moči in tudi volje ne, saj sem od vsega utrujena. Domov se ne morem vrniti, ker tam živi sestra z družino.

Dohodek imam soliden, a da bi bila nekje podnajemnica, mi nekako finančno ne bi zneslo.

Naj se vdam v usodo? Ne vidim izhoda. Tako kot zdaj živim, je bolje, če bi bila mrtva.

Vem, da sem slabič, a ne zmorem … življenje me je utrudilo.

Avtorica, zmoreš, samo ni še dozorela tvoja odločitev odhoda. Takšno zaigrano življenje ni fer ne do tebe in ne do tvojega moža.

Moja prijateljica se je po 50ih odločila, da ima dovolj. Odšla je samo z oblačili v najem. Si poiskala zaposlitev in kljub minimalcu lepo živi v najemu in končno uživa PRISTNO  življenje.   Nič bat, ko zbereš pogum, da greš iz enega “udobja”, te čaka drugo.

Jaz sem se  ločila po 20ih letih od narcisa in končno začela uživat v zrelih letih. Pri meni je edino to problem, da sem odšla preveč poškodovana iz zakona in več nisem nikomur pripravljena odpret srca. Sem z moškim delom zaključila za vse življenje. Znam pa uživat življenje sama s sabo in  nikoli ne bi z nekom živela iz drugačnega razloga kot pa iz čiste ljubezni. Če tega ni, sem raje samska, kot pa da grem prek sebe in živim zlagano življenje.

prej tega nisi opazila?

26 let porocena!  Kakšna zgodba o uspehu, a ne?  In kak zmagovalec njen vlecni osel, lol.

Pred sedaj ze kar nekaj leti sem imel avanturo z nekdanjo punco svicarskega konzula ene drzave.  Par let sta skupaj zivela.  Ko bi samo videli kaj vse je ta tip za njo naredil, ji omogocil, itd.  Na rit bi padli!

Pa ko bi slisali kako je on njem govorila, s kaksnim prezirom.  Clovek bi pomislil do kaksnih zlorab je to moralo priti.  Pa, jasno, nic od nic.  Picke ji ni lizal, ko sta npr. sredi Mongolije dopustovala v hotelu za $1000 na noc.  Take neumne zamere je imela.  Saj se nekoc davno ze vec napisal.  Z avtom me je prepeljala iz letalisce v nek poceni hotel in ze pol ure kasneje sva seksala.  Tako je zgledal najin prvi “zmenek”, lol.

No, na to zgodbo me je spomnila ta tema….  Miline resnih zvez, lol.

Pojdita na pogovor k psihologu

Bolje bi bilo že 26let sponzoruša, no vsaj nisi daleč.

Narobe svet, poroča se kurbe iz žen pa delate kurbe hjao moški degeni

Nič posebnega. Tipična Slovenka, ki si zmore priznati resnico. da je celo življenje poročena z dolgočasnim tipom, ki je nikoli ni privlačil. Vmes pa malo vzdihovanja za luzerji iz soseske, ali pač onimi Turski iz nadaljevank. katero pa sploh privlači moški s copatarskim karakterjem?

Boga boga.

Bo ok? Saj to želiš slišati ne? Kako si uboga? Kako si prisilno v zakonu iz katerega ni izhoda. Drugi so krivi za tvojo bedo. Ni rešitve. Ni možno iz te bede. Boga boga. Ni ta beda posledica tvojih odločitev in ni nadaljevanje te bede posledica tvoje sebičnosti in nezmožnosti odrasti in prevzeti odgovornosti za svoje življenje. Žrtev si. Boga boga.

Saj bosta ob ločitvi razdelila premoženje, potem bi bilo za eno garsonjero? Če imate možnost pojdita narazen in si ustvarite novo življenje kakršno želite. Veste leta še prehitro tečejo, kar naenkrat postanemo stari, takrat pa se možnosti za spremembo precej zmanjšajo.

Koliko parov je samo v taksni situaciji….  Ko se prav prezirajo.  Ampak premale pokojnine, premalo skupnega premozenja in razne druge okoliscine jim preprecujejo, da bi sli narazen.

V studentskih letih sem nekaj casa zivel v hisi dveh taksnih penzionistov.  Moz je bil hud invalid z dobro borcevsko penzijo.  Zena pa je zanj skrbela.  Locitev seveda ze izmaterijalnega vidika ne pride v postev.  Ko bi videli s kaksnim prezirom mu je dala vsako zlico hrane v usta…  Govorilo se je, da jo je, da jo je svoj cas pretepal.  Morda ja, morda ne.  To, da se ima vsaka zenska za zrtev, bi lahko bilo vsakemu ze jasno.  Pa magari, ce ji ni le picke lizal, lol.

In, FYI, taksni se uvrscajo med tistih 50% zakoncev, ki se NE locijo.  Zgodbe o uspehu… lol.   To je za tiste, ki jih skrbi, da bi bili na stara leta sami.  Brez partnerja, da zanje skrbi.  Be careful what you wish for…

Ljudje pac nismo narejeni za vsezivljenske zveze.  Tudi, ce smo v neki tocki super kompatibilni, obstaja privlacnosti, itd.  Spreminjamo se.  Nasi interesi se spreminjajo.  Saj so pari, kjer neka relativna harmonija traja celo zivljenje.  Ampak to gre za taaaksno redkost…. Vecina parov, ki ostanejo skupaj, so skupaj iz ciste nekih tretjih razlogov.  In, ce le bi bile okoliscine drugacne, bi bi se najraje sami.  Pa se uvrscajo med zgodbe o uspehu.

A ti bi bilo lažje, da bi bila vseh 26 let samska, brez otrok, osamljena? Ne vem zakaj za nazaj na življenje gledaš tako negativno, a zagotovo si tudi z možem doživela lepe trenutke, katere nekateri ne bomo nikoli. Verjetno se nisi poročila pod prisilo, imela spolni odnos z njim pod prisilo, rodila otroka le zaradi moža, si skupaj delila življenje z možem, ker bi te drugače ustrelil, če bi odšla drugam. Svobodno si izbrala svoje odločitve, ki imajo neke posledice. Verjetno nisi bila v zakonu ves čas depresivna, ampak si občasno občutila tudi družinsko srečo, bila srečna zaradi otrok… Deluješ mi bolj egoistično, ki ti je dolgčas in si si zamislila novo življenje, na staro pa gledaš s prezirom in pozabljaš, da bi lahko živela bistveno slabše. Nimaš več skrbi za otroke in lahko počneš številne stvari, ki te veselijo. Ko ima človek vse, je velikokrat nezadovoljen in si velikokrat želi še več. Da ne bo pomote tudi meni včasih stvari, ki jih imam (zdravje, hrana, topel dom, izobrazba, dobra služba, prijetni sodelavci, mladost, denar, svoboda, kar nekaj prostega časa) niso dovolj in bi si želel ob sebi imeti punco, si ustvariti družino (seveda ne z osebo, ki do mene ne bi nič čutila)… Preveč smo razvajeni in premalo cenimo radosti življenja.

Napiši  pismo in pusti to pismo v zaprti kuverti. Napiši pa vse kaj te teži in kaj te moti. Nato čez en mesec odpri kuverto in če si še vedno istega mnenje kot si napisala, razmisli kakšna bo tvoja prihodnost. Veš, včasih smo samo slabe volje in  se niti ne zavedamo kaj imamo. Ni se dobro zaleteti, ker popravljat ni več enostavno. Pa srečno.

Povabim te na spoznqnje/ klepet in lahko se v kakih pogledih najdeva, le pogumno r.m441970@gmail.com

Lp.

Verjetno bi že kaj spremenila, če bi to zares želela?

Odgovor na objavo uporabnika
Hmm256, 18.04.2023 ob 13:39

Verjetno bi že kaj spremenila, če bi to zares želela?

Živi normalno naprej saj nisi edina s podobnimi težavami. Zvečer sem zaduhal smrad cigaret z joškov in vprala kaj to pomeni in bil deležen hujše obsodbe kot bi sam povedal, da me je druga potešila. Zdaj moram v postelji paziti, da se je ne dotaknem, ker mi je grozila s prijavo zaradi poizkusa posilstva. Sedem na kolo in pozabim na stisko.

Koliko je takih ja ja,ljudje se z staranjem spreminjajo in to zelo.No ja ne čisto vsi

Sem pa tudi sam v tem da ne smem nič več doma rečt je takoj ogenj v strehi

Pezija mala in kaj boš,na sprehod glavo zbistrit in čim manj se jezit.

Jaz iscem srcno in prijetno zensko da se preseli k meni v novo hišo v lepi naravi.ostal sem sam otroka sta že na svojem..če imaš aplikacijo klepet123 me najdeš tam ,imam nik prijetenM

Pejt stran

Tudi jaz sem isto pomislila kot uporabnik,ali uporabnica si bila posiljena.

Svojemu možu si rodila 2, ali več otrokov in je očitno,da te ni posilil,edino,če si malo posebna in ne veš kaj je seks.

Zdaj si pa razočarana gospodinja in hočeš živeti svobodno ,imeti grupnega ,

plesati gola po travniku .

Samo pazi ,da pri skupinskem seksu ne boš dobila kakšne spolne bolezni in da te ,ko boš gola plesala po travniku,ne bo pičila čebela ,ali osa v tvojo golo rit,ker bo precej bolelo.

seveda si vsak od nas zasluži najboljše  zberi se in si poišči moškega ki te bo resnično imel rad

in si ustvari novo življenje  so še vedno moški ki so ok niso vsi slabi  zaživi novo življenje

“Zanosila sem, vendarne iz ljubezni”. Torej si takrat se rukala, zdaj pa je to kazen. In zivi s tem.

Če nimaš moči, najprej sprejmi situacijo takšno kot je. Nato poglej kaj si ti prispevala k nezadovoljstvu. Lahko kaj spremeniš? Najprej sprejmi sebe in si odpusti sokrivdo da je tako kot je. Ko se boš spoštovala, bo tudi vse okrog dobilo pravo mesto. Dovoli se imeti rada.

Ena modost: Če bi bila rada kraljica, moraš na moža gledati kot na kralja.  Če nanj gledaš kot na zgubo, ti ne moreš biti boljša, ker sta pač par.

Če želiš spremembo, naredi nekaj drugače. Ne pričakuj od okolice spremembe, če ti ne vložiš nič, da bi šlo na bolje.

Akcija sproži reakcijo.

Le pogumno, slabše ne bo 😉

Poišči si priložnosznega ljubimca in nehaj palamuditi po 26 letih skupnega življenja.

Tukaj pišeš, naredila pa itak ne boš nič. Zakaj si ne najdeš nekega hobija? Začni delat na sebi. Pojdi v soboto peš na bližnji hrib in se nadihaj svežega zraka. Srečo moraš začeti iskati v sebi in ne v partnerju. Mogoče vzami moža zraven na sprehod, začni se pogovarjati z njim. Morda boš presenečena. Če pa res ni interesa ne iz tvoje in ne iz njegove strani pa se loči. Moja babica je potem ko se je ločila, med 60tim in 80tim letom starosti prepotovala skoraj celo Evropo. Samo upati si moraš.

Zakaj s tako osebo zanosit in potem naredit se enega otroka ali vec ce je bil tako zanic

New Report

Close