Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mrtev zakon – ne vidim izhoda

Mrtev zakon – ne vidim izhoda

Če ni za bit, je pa za it. To še kako drži. Če res ne vidite nobene pozitivne točke v vašem zakonu, potem pojdite. Nobena materialna dobrina, ugodje… ne odtehta tega, da ste zadovoljni. Jaz sem že tako naredila, na začetku je bilo težko, potem so se kmalu vse stvari poklopile, da je bilo prav.

Avtorica, jaz te pa čisto razumem. Nismo vsi moški enaki in niso vse ženske enake. Pa seveda vsa obdobja, ki nas vozijo po življenju. Priznaj, da je bilo na trenutke celo lepo, zelo lepo.

Nerodno je, ko enkrat potegneš črto. Ko se zalotiš, da v vsakdanji rutini nimaš opore in da živiš ob nekom, ki je sicer tukaj, vendar nikoli zares povsem zate.

Svet je naravnan na individualizem in tudi vzgaja ljudi v egoiste, ker smo tako najboljši doprinos k ustvarjanju presežkov, kot tudi doprinos k porabi dobrin. Ustvarjanje individualistov ali drugače, egoistov se nam pozna v medsebojnih odnosih. Srečni tisti, ki imajo ob sebi osebo, ki daje in prejema.

Kot že zapisano, imaš dve možnosti. Ena je, da zbereš goro poguma in odideš po svoje. Druga pa, da poiščeš priložnostnega prijatelja z benefitom, kot se lepše reče ljubimcu. Za dušico mora biti prijatelj, za zabavo pa ljubimec. Sam se spopadam z enako dilemo in tudi ne vem, naj grem, ali si naredim trenutke, ki mi bodo polepšali in posledično seveda zelo zakomplicirali življenje.

Želim ti vse dobro, predvsem pa, da se izviješ iz stiske. Tako ali drugače.

Ste opazili, da avtorica ni napisla ničesar več od prvega posta?

Ne vdaj se v usodo,pojdi na svoje,čeprav bo na zaćetku težko.Energija se ti bo hitro povrnila in vse bo ok.Samo vdaj se ne,življenje je prekratko,da ne bi poskusili tistega ,kar nas mika.Iz svoje izkušnje ti povem,da bo boljše ,če greš vstran in delaš kar te veseli,pa četudi je to malenkost,kot naprimer,da si skuhaš ,ko tebi paše,da piješ kavo sama,…..

Zapusti ga. Začni živeti.

Odgovor na objavo uporabnika
ammm, 14.04.2023 ob 13:23

Avtorica, zdi se, da si ne želiš nekih večjih sprememb v življenju. Raje ostajaš zasidrana ” v bedi”, ker ti je to najbolj poznano, kot da se odločiš naredit neki korak naprej v življenju, ki bo za tebe boljši, pa čeprav ne bo najenostavnejši.

Odločitev je tvoja. Želiš še Živeti življenje ali želiš životariti?

Životarjenje ti je poznano. Sprememb se pa bojiš, ali jih celo ne želiš, ker iščeš izgovore, …”v najem pa ne bi šla, mi ne bi zneslo…”. Seveda bi ti zneslo! Odločitev je tvoja. Srečno!

Vsi samo jabrate kako težko vam je živeti z nekom s katerim se ne razumeš….

Nisi edina tudi pri meni je tako.

Jaz imam svoje življenje že deset let živiva drug mimo drugega

Z ženo ne govoriva imava skupaj otroke in novo hišo.

V desetih letih sem si kupil še svoje stanovanje ki ga trenutno oddajam in grem v njega kadarkoli hočem.

Če bo ona pri ločitvi kaj kompliciral se bo delilo vse na pol.

Trenutno sem poročen in me boli kurac za to zvezo.

Za občasna srečanje imam prijateljico kaj več resno pa ne rabim.

Največ mi pomeni osebna svoboda da grem kamor hočem in se z nobeno stvarjo ne obremenjujem.

Zajebala si z zanositvijo in še s tremi.

Vsak za sebe, 21.04.2025 ob 06:28

Vsi samo jabrate kako težko vam je živeti z nekom s katerim se ne razumeš….

Nisi edina tudi pri meni je tako.

Jaz imam svoje življenje že deset let živiva drug mimo drugega

Z ženo ne govoriva imava skupaj otroke in novo hišo.

V desetih letih sem si kupil še svoje stanovanje ki ga trenutno oddajam in grem v njega kadarkoli hočem.

Če bo ona pri ločitvi kaj kompliciral se bo delilo vse na pol.

Trenutno sem poročen in me boli kurac za to zvezo.

Za občasna srečanje imam prijateljico kaj več resno pa ne rabim.

Največ mi pomeni osebna svoboda da grem kamor hočem in se z nobeno stvarjo ne obremenjujem.

No da te srat prime. Samski pa ne bi bili ali priveski. Res imate jajca za one, ki iščejo. Da vam zmečem vsa gnila jajca. 😳🙄😅😅😅😅☺️☺️☺️☺️☺️☺️

Ko od partnerja pričakuješ nekaj kar ti ne more dat, sledi odtujitev

Predvidevam, da je to samo izpoved, ne vprašanje, ker si sama rekla, da ne zmoreš. In veš kaj, mogoče res ne zmoreš. Sama sebe najboljše poznaš in mogoče si pravilno ocenila. Če si, potem ločitev nima smisla.

Če meniš, da imaš mrtev zakon, potem veš, da sta za to kriva dva, oba sta kriva. Jaz osebno ne verjamem, da se stvari zgodijo slučajno, zato skušam v situacijah izvleči najboljše, kar se da ter najti + v tem, v čemer sem.

Ti potrebuješ spremembe v življenju, kar pa ni nujno povezano z odhodom od moža. Lahko je to nov hobi, dejavnost, nova prijateljica, novi cilji, načrti, dopust ali izleti, kamor greš sama … Vzemi si svobodo, mislim v moralnih okvirih, da živiš, kot bi bila samska. Ne sanjaj pa o idealni ljubezni, ker je ni.

makacivcata, 14.04.2023 ob 09:18

itak… zakaj pa ne napišete da hočete klike… se bomo pretvarjal… pa kao kregal… eo maki bo naredu urice kurana… nonstop ajeti iz knjige u koju nema nikakve sumnje.

ostani če je znosno… pač pišeš da si povoženo… a te tepe? ti serje po glavi??

ostani nimaš kaj. vidiš moji niso sačuvali in odbranli svetinje.

sej veš da zdej nisi samo ti ti ti ampak še drugi. to “ti” je mimo… to se lahko greš ko si sam. pol pa ne več…

pač nevem če je res kar praviš… sigurno je tud kak tak slučaj ampak a ni zanimivo kako plačuješ za blud. kolk časa… to mi je pršlo na pamet.

😂😂😂 tema stari me je kr strah postal ga vstavit. i treba da se bojim Boga. ALLAHU AKBAR!!!

meni pa ljubezen pomeni res ogromno.

Moškega, ki sem spoznala pred 33 leti še danes ljubim in ga ne zamenjam.

Enostavno je on nekdo s katerim si odgovoriva samo s pogledom, veš, da čuti kot ti, veš, da je ob tebi, ko si bolan, ko zmanjka denarja, ko si utrujen, pod stresom, imaš težave on je tam. Nekateri pač tega niste sposobni. Ker takoj obupate, ker preveč živite v kalupu, si delate cilje in utvare, živite tuja življenja in pod tujim vplivom, predvsem kaj odo pa drugi rekli…ne življenje mora bit spontano, ljubila sva se strastno prvih 15 let, dodobra sem ga spoznala po 10 se poročila in dobila otroka. Sexala sva vsak dan, včasih tudi 2x na dan na vsakem dopustu še danes ko sva oba 50+sexava večkrat in kjerkoli…ga ne menjam za mlajšega, lepšega itn., ker ljubim njega.

New Report

Close