Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek multipla pri sinu

multipla pri sinu

V tujini nekateri uspešno uporabljajo zdravilo LDN – nizkodozni naltrekson, ki ga dobiš tudi pri nas na recept, če le uspeš prepričat zdravnika.
Več informacij najdeš v FB skupinah LDN Slovenija in LDN Research Trust.

poglej si ta članek.
https://www.youtube.com/watch?v=FFdz1TbIQ2s

Ni problema, 65 je bil. Je že kar napredovana faza, močna tresavica, okorelost, težave s požiranjem, depresija vbistvu brezvoljnost, težave z govorom
[/quote]

In kako se mu je stanje popravilo?
Moj stric je cca 10 let starejši, vendar še ni tako hudo, še najhujše se mi zdi to, da je depresiven ….

poglej si ta članek.
https://www.youtube.com/watch?v=FFdz1TbIQ2s
[/quote]

Zelo zanimivo. Skoda le, da je voditeljica tako neprofesionalna.

Odebeljeno ne velja za vse oblike MS. Pri primarni progresivni ni nobenih zagonov.
Samo za informacijo. Se pred nekaj desetletji so boreliozo redno diagnosticirali kot revmatoidni artritis. Napacne diagnoze se se vedno pojavljajo.
[/quote]

Ne samo to, tudi kot rak. Ker enostavno niso vedeli, da ta bolezen obstaja. Ne vem pa, kaj ima to z današnjimi časi in sodobno diagnostiko.

Odebeljeno ne velja za vse oblike MS. Pri primarni progresivni ni nobenih zagonov.
Samo za informacijo. Se pred nekaj desetletji so boreliozo redno diagnosticirali kot revmatoidni artritis. Napacne diagnoze se se vedno pojavljajo.
[/quote]

Nisem strokovnjak, to mi je rekel oboleli za MS, možno pa, da ne velja za vse oblike. On je na zdravilih in ima bolezen pod kontrolo. Zato nikakor ne drži, da zdravila napredovanja bolezni ne ustavijo. Ni na vozičku. Tale tip na videu je na vozičku, po drugi strani pa je naslov prispevka, da je pozdravljen? In kakšno naključje, da je napisal knjigo. Ljudi, ki si delajo promocijo, po defoultu vzamem z rezervo.

LDN nekaterim pomaga, nekaterim ne, enako Tysabri, nekaterim ja, nekaterim ne … odvisno od tipa MS, nevrologi pa zdaj bolj ali manj vsi predpisujejo D3.
Nekateripa razen zagona vsakih par let zivijo cisto normalno.

Ne pravijo zaman, da je MS bolezen s tisocerimi obrazi.

Pozdravljeni,

prilagam link:

https://www.24sata.hr/lifestyle/simptomi-multiple-skleroze-za-mene-su-sada-davna-proslost-559369

Ter poglej na you tube video od zdravnice, ki je sama zbolela za MS Terry Wahls
Pozdravila se je izključno s hrano!

Srečno!

Lp

Terapija s konji.
Članek na google…. Lp

A ne bi bilo škoda, da ne bi torej pacienti poskusili LDN? Če ne poskusiš, ne moreš vedeti.

A ne bi bilo škoda, da ne bi torej pacienti poskusili LDN? Če ne poskusiš, ne moreš vedeti.
[/quote]

Tudi LDN ni nedolzen, ima precej stranskih ucinkov… 🙁
Poznam jih par, ki so poskusili terapije z njim, pa tudi prenehali, ker so se slabo pocutuli, pozitivnih ucinkov pa ni bilo.
Poznam kar precej ljudi z MS (vec kot 50), pa so nekateri, kot pravim, brez vseh terapij in normalno zivijo z zagoni redkeje kot 5 let, poznam pa tudi take, ki so jim MS potrdili med studijem, pa v parih letih niso vec sposobni niti samostojno jesti 🙁
Tudi take, ki so poskusili z operacijami sirjenja vratnih ven, pa priznavajo, da so samo zafrckali denar.

Preberite knjigo Pozdravimo MS. Zelo pogosto je kriv gluten.

Nujno vtipkajte v iskalnik dr. Terry Wahls, ki je imela že zelo napredovano MS, bila na vozičku in se je čisto pozdravila. Poglejte njeno kratko predavanje na TDx, pa na YT je precej njenih prispevkov … Da se tudi to hudo bolezen premagati.
Ta zdravnica priporoča poseben protokol, paleo dieto – poglejte si, v kakšnem stanju je že bila in kako pri močeh in zdrava je zdaj.

Zaskrbljena mama, najprej tebi, predvsem pa tvojemu sinu želim čim manj skrbi glede bolezni, saj vsi vemo, da psihološki vidik zelo vpliva na naše zdravje.
Kar se pa tiče MS, je eden izmed stranskih učinkov te bolezni depresija. Tako da čim bolj raziščite to področje ter se pogovorite z zdravnikom. Upam, da vam vsem uspe.
Naj še samo povem, da so tudi pri meni sumili MS, pa je hvala bogu bil sum ovržen. Bil sem pa takrat čisto na tleh. Vzpodbuda, vzpodbuda, vzpodbuda, pozitivne misli bodo sinu najbolj pomagale, seveda poleg ustreznega zdravljenja.
Vse dobro.
Lp

Je kdo imel zaradi zastarane borelije občutke, kot da ga po telesu nekaj pika, niso to pravi mravljinci, ampak bolj neko rahlo pikanje. Pred leti sem imela madež, klopa nisem videla, šla (verjetno precej pozno) po antibiotik – madež je bila na mestu, kjer ga zelo težko sam opaziš. Naredila sem po tistem kratko kuro s ščetico in do zdaj pozabila na vse skupaj. To pikanje bi lahko bilo od zastarane borelije? Ta kura, se zdaj spomnim, naj bi se ponavljala?

Poguglajte vse o dr. Terry Wahls.

Sem poguglala. Gre za žensko, ki prodaja samo sebe. Poleg tega, da se “zdravi” s hrano, jo je zdravila tudi uradna medicina. Prehrana sigurno ogromno naredi, da pa pozdravi MS, je pa grdo zavajanje. Obstaja stran, kjer lahko prebereš izkušnje ljudi, ki so se zdravili po njenih napotkih in nihče ni ozdravel, nekaterim se je stanje celo poslabšalo.
Knjiga je namenjena tistim, ki verjamejo v zaroto zdravnikov in farmacije in polna laži in dezinformacij – za ljudi, ki nikoli ne guglajo ničesar, kaj je v neskladju s tem prepričanjem.

Tukaj imaš članek, ki knjigo razčleni in postavi njene trditve na laž. Najbolj trditev, da uradna medicina ne more pomagat – čeprav je ravno dr. Wahlova žela najboljše, kar farmacija ponuja na tem področju. Pozdravila jo je pa hrana. Itak. 🙂 Samopromocija in nič drugega, bolno zaslužkarstvo, ne oziraje se na paciente, ki njenim zapisom verjamejo in jim daje lažno upanje.

https://theness.com/neurologicablog/index.php/can-diet-cure-ms/

Imam MS in že osemnajst let zaradi celiakije in laktozne intolerance uživam hrano brez mleka in mlečnih izdelkov in seveda brez glutena. MS zaradi tega žal ne miruje. Sem še na nogah, nisem depresivna, lahko mislim, a sem vsako leto malo bolj gibalno ovirana in predvsem utrujena. Ampak štejem jih čez šestdeset in sem zadovoljna. Trikrat infuzije medrola, ko je bilo res hudo, drugače brez zdravil in brez alternativnih pomagal. Naj traja. Je pa kot je že rekla Barca MS bolezen tisočerih obrazov in ni prav nobenega pravila, kaj komu pomaga in kako bo bolezen pri kom napredovala. Se mi pa dozdeva, da depresija in vdanost v usodo, nič lepega me več ne čaka, vsekakor poslabša stvari.
Naj poskuša sin najti nekaj, kar ga veseli. Predvajana zvrst glasbe, druženje, fotografija neba pred sobo…., vsakemu je všeč kaj drugega. Držite se.

Sem poguglala. Gre za žensko, ki prodaja samo sebe. Poleg tega, da se “zdravi” s hrano, jo je zdravila tudi uradna medicina. Prehrana sigurno ogromno naredi, da pa pozdravi MS, je pa grdo zavajanje. Obstaja stran, kjer lahko prebereš izkušnje ljudi, ki so se zdravili po njenih napotkih in nihče ni ozdravel, nekaterim se je stanje celo poslabšalo.
Knjiga je namenjena tistim, ki verjamejo v zaroto zdravnikov in farmacije in polna laži in dezinformacij – za ljudi, ki nikoli ne guglajo ničesar, kaj je v neskladju s tem prepričanjem.

Tukaj imaš članek, ki knjigo razčleni in postavi njene trditve na laž. Najbolj trditev, da uradna medicina ne more pomagat – čeprav je ravno dr. Wahlova žela najboljše, kar farmacija ponuja na tem področju. Pozdravila jo je pa hrana. Itak. 🙂 Samopromocija in nič drugega, bolno zaslužkarstvo, ne oziraje se na paciente, ki njenim zapisom verjamejo in jim daje lažno upanje.

https://theness.com/neurologicablog/index.php/can-diet-cure-ms/
[/quote]

In ima obliko MS, ki se pojavlja v zagonih. Torej med zagoni trdit, da je pozdravljena … Mah, nimam besed za take ljudi, ki bi naredili vse za denar.

“My wife passed away March 2013 after battling MS since 1984,I spent the best part of 18 years giving 24/7 care, 10 of those years tube feeding,. None of these so called cures worked. Its in my opinion dr wahls may never have had MS, MS is commonly misdiagnosed, and often confused with lyme disease and other MS similar symptoms.”

Knjiga je bila napisana leta 2014, pa je ona za zdaj še edina, ki naj bi s protokolom ozdravela. Če bi bilo kaj na njenih trditvah, bi bil MS že stvar preteklosti.

Prosim kje donim kapsule. Hvala

Menda povečajo vratno žilo, da se kri lažje pretaka.

Žal poznam mladega človeka, ki mu je razširitev vratnih ven pomagala za dober mesec dni (morda plačebo efekt), potem pa se mu je stanje zelo zelo poslabšalo. Velja res temeljito premisliti.

Nisem strokovnjak, to mi je rekel oboleli za MS, možno pa, da ne velja za vse oblike. On je na zdravilih in ima bolezen pod kontrolo. Zato nikakor ne drži, da zdravila napredovanja bolezni ne ustavijo. Ni na vozičku. Tale tip na videu je na vozičku, po drugi strani pa je naslov prispevka, da je pozdravljen? In kakšno naključje, da je napisal knjigo. Ljudi, ki si delajo promocijo, po defoultu vzamem z rezervo.
[/quote]

Gorazda je kakšno leto starejši od mene, se ga spomnim še iz osnovne šole, ko je zmagoval na plesnih tekmovanjih, pa potem kot učitelja plesa… Ja, res je na vozičku, ampak v bistveno boljšem stanju kot pred jemanjem vitamina. Saj sam pravi, da je do te ugotovitve prišel prepozno. Če bi z vitaminom začel prej, mogoče niti na vozičku ne bi bil. Glede knjige pa tako: tudi jaz večinoma teke stvari vzamem z rezervo, ampak pri njem sem pa prepričana, da jo je napisal predvsem z namenom pomagati tudi ostalim. Je bil pa tudi na operaciji vratnih žil (mislim, da v Grčiji), ampak zgleda da uspeh ni bil takšen kot pričakovanja. Vitamin d pa mu očitno res pomaga in mu resnično iz vsega srca želim, da bi mu tudi v bodoče.
Posnetek sem prilepila kot pomoč in nasvet mami, ki jo skrbi za sina. Mislim, da v takšnem primeru vsak nasvet prav pride, če ga slišiš od osebe, ki je tudi obolela za MS, pa še toliko bolj. Očitno ima Gorazd pozitivne izkušnje in mogoče z njimi pomaga še komu. Verjetno ne do popolne ozdravitve, ampak že če gre za zaustavitev in lajšanje bolezni, je to tudi nekaj vredno…

Po metodi Terry Wahls se je pozdravil tudi Denis Delogu – obstaja knjiga v slovenščini, pa igrič iz Kumrovca – ne kar počez, da ni nič res. Jesti je treba vse drugače kot samo bretglutensko – ta hrana je včasih še večja packarija. Paleo ali pa Lchf- jesti čim več brez ogljikovih hidratov …

Ni problema, 65 je bil. Je že kar napredovana faza, močna tresavica, okorelost, težave s požiranjem, depresija vbistvu brezvoljnost, težave z govorom
[/quote]

Ok, je možno, ampak če je sin 65, koliko je stara njegova mama, ki tole sprašuje, 85, več?

New Report

Close