Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek na katero trolo v LJ ali kako peš?

na katero trolo v LJ ali kako peš?

Konec tedna grem v Lj z vlakom. Grem na Ekonomsko fakulteto. S katero trolo do tja in iz katere postaje? Sicer sem se že peljala, dolgo nazaj, iz Bavarskega dvora, samo ne vem s katero številko. Nekaj mi govorijo, tisti, ki redno zahajajo tja, da se da na železniški it skozi en podhod in prideš na drugi strani ven??? Kako pa tam? Šla bi tudi peš seveda, saj malce trimčka ne škodi :)))

Hvala za pomoč in lep dan vsem.

na Bavarskem dvoru na 6-ko ali 8-ko, mislim da gre tudi 21-ka ampak nisem zih, pa na postaji Mercator izstopiš. Peš pa ne znam prit 🙂 No saj bi verjetno znala če bi se enkrat odpravila ampak se mi zmeraj grozno mudi tako da grem na trolo.

Lahko greš peš, ampak bo daleč.

Postavi se na postajo LPP-ja na kolodvoru oz. pri semaforju (tam je tudi tabla za LLP) in počakaj na 12 (VEVČE – BEŽIGRAD) in se nato pelji do gospodarskega razstavišča (prva postaja po vstopni) in nato počakaš na 6 (ČRNUČE, lahko tudi 21 BERIČEVO) in se pelješ eno postajo več kot do stadiona (tega verjetno poznaš) in nato greš lepo peš še okrog 100m (mogoče sem se zmotila in je več – malo po spominu pišem) proti faklulteti.

jA, lahko greš tudi iz Bavarskega dvora, če veš kako priti do tam.

trola je avtobus al kaj?

Pri Mercatorju ali Hypo Alpe Adria Bank (to sta večji dve stavbi tam okrog ob Dunajski) greš dol. Potem pa poišči podhod, parkirišče je spodaj, ostaneš na desni strani, sam tam pri tistem podhodu greš desno čez en drevored in prideš naravnost do EF.

Če hočeš iti peš, potem greš na železniški postaji v podhod proti Linhartovi cesti (ne proti avtobusni postaji, centru mesta, stavbi železniške postaje, ampak v drugo smer). Ko prideš iz podhoda ven, greš pa po cesti samo naravnost in hodiš do EF kakšnih 20 minut. Se pravi iz podhoda po stopnicah ven in samo naravnost.

Če greš z avtobusom, imaš več variant.
Vendar moraš iti do Bavarskega dvora in tam na avtobus, ker direktno iz železniške ne vozi noben, da bi pa prestopala po eno postajo, se ti pa cenovno ne splača, razen če imaš dnevno karto.
Ko prideš na Bavarski dvor, greš na avtobus 6 ali 8, izstopiš pri poslovni stavbi Mercator (mislim da je 4. postaja) in greš iz postaje desno mimo FDV -ja proti ekonomski fakulteti.
Lahko pa greš na avtobus 20, izstopiš pri pentagonu oz na drugi strani je Mobitelova zgradba in malo naprej ob cesti je EF.

Najlepša hvala za odgovore. Bom kar pešačla samo upam, da bom šla v pravo smer 🙂

Saj nimaš kaj zgrešit. Ko prideš iz podhoda železniške postaje – smer Bežigrad, greš čez cesto (Verovškova) in naravnost mimo Župančičeve jame. Prideš do glavnega križišča, ga prečkaš in po Vojkovi naravnost.

a) Par metrov naprej, je nasproti Meteorološkega zavoda postaja LPP, kjer lahko skočiš na 20-ko, pa te pripelje do tja – 2 postaji – pri Mobitelu pa izstopiš.

b) Če greš peš, pa nadaljuješ do naslednjega križišča (na desni na vogalu je pizzerija Gregorino), čez Topniško in spet naravnost do križišča, ga prečkaš (na levi imaš OM ali po domače pentagon), na desni pa že vidiš Mobitelovo zgradbo. Malo naprej na levi strani je ogromno parkirišče, tam greš levo in EF imaš pred nosom. 🙂

kako naj pridem iz rudnika – zadnje postaje (trola 3) do verovškove 55? heeelp

New Report

Close