Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek na pomoč:občutljiva miza.

na pomoč:občutljiva miza.

Kupili smo muralesovo mizo, ki nam je bila po obliki najbolj všeč. Ko pa smo prvič jedli za njop zmo opazili, da je nenormalno občutljiva. 8 mesečnica, ki maha z žlico je naredila raze. Zgleda, da je kar nepopravljivo.

Kaj lahko naredimo sedaj. Zamenjat tako nimam za kaj, ker mi je samo ta všeč.
-plastičen prt mi ni všeč
-steklena plošča je preveč neprijazna

Ali se da lahko prelakirati ali kaj takega?

Pobrusit in prelakirat. Mi smo se odločili, da počakamo, da otroci malo zrastejo. Nam jo je namreč poškodoval starejši s kovinskimi avtomobilčki.

Če boste čez mizo prelili lak s trdilcem (vprašaj v namenski trgovini) potem se naredi na vrhu zelo trdna glazura, ki je odporna na udarce.

Lp; Ela S

ps: vprašanje če se tega lotite sami. Včasih je bolje zadevo odpeljati v mizarsko delavnico, da vam jo tam prelakirajo na novo.

mi smo dali gor steklo. Meni se ne zdi neprijazno. Itak daš lahko spodaj kakšen lep prtiček…

Pleksi steklo po meri.

Poznam problem. Stekla na mizi ne maram, ker mi je zoprno, da vedno ropoče, ko kaj postavim nanjo. Plastični prt odpade, mi ni estetsko. Razne praske in vdolbinice in podobno me spominjajo na zdelano mizo iz mojega otroštva, ki je stala v kuhinji in okrog katere so se odvijale vse pomembne reči. Če ne bi imela toliko zarez, prask, odrgnin, ne bi bila tako domača. In puščam… naj se tudi na našo mizo zapisuje 🙂

Imamo isti problem. Čudovita italijanska miza v češnjevi barvi, ampak joj, kako se vse pozna! Ker imam še majhne otrok, smo gor dali plesi, čeprav je grd, ko bosta pa otroka za silo zrasla, bomo dali pa pleksi dol in bo miza še zmeraj kot nova. Potem naj se pa zapisuje vanjo. Male rokice bi v teh parih letih naredile preveč škode in se mi zdi škoda.

Počakaj, da otroci odrastejo. Če bo miza zdržala do takrat, pa jo popravite.

Joj, če se samo spomnim, kako sem komplicirala, ko sem kupovala mizo. Pa še v furnirju so bile grče in sem jo reklamirala, da so zgornjo ploskev zamenjali. Brez prta ni bila niti en dan, tako, da se vidijo samo noge :))
Pokrito imam z belim prtom s teflonsko zaščito, mislim, da je bombažen, čez pa nadprt. Beli prt sem od božiča do zdaj prala dvakrat, ker se briše kot bi bil plastificiran.

LP

pa saj niso samo plastični prti so tudi iz drugih materialov in se pobrišejo… in poleg tega še zelo lepo izgledajo

se mi zdi, da prt pri malih otrocih ne pride v poštev, ker je to potem zelo zanimiva stvar za vlečt dol (tudi, če ga pripneš s priponkami).
tudi mi čakamo, da tamala še malo zraste, da kupimo novo (tako ali tako ta “stara” sedaj ne paše k novi kuhinji), do takrat pa bo tudi naša polna brazd in lukenj.

Mi smo,na hčerkino stran tam ,ko je nalimali kako se že reče “plastični pogrinjek” na njem so narisane domače živali,kupili pa smo ga v BTC-ju kjnižnem diskontu za 1.000 sit.

Mizar naj ti na mizo nalepi laminat pa bo mir.

New Report

Close