Najbolj nenavadna hrana naših otrok
Ob fizolu sem se spomnila, da je moja puncka nosila na dvorisce topel kuhan fizol( lepo suh) v skrniclju kot za kostanje. Vsi otroci so uzivali:)))
In 10 mesecev stara je pri stari mami v Lj dobila prvic nogo pohanega piscanca. Z veseljem je zulila; ampak potem cel dan ni hotela spustiti tiste ozuljene kosti. Samo se rencati bi morala, pa bi me na nekoga spominjala.
Dezurali smo v strahu, da se jei ne bi kaj zgodilo.
Moja najljubša jed v mladih letih: Orehovi štruklji na debelo posuti z prepraženimi drobtinicami in sladkorjem, čez pa veliko zajemalko fižolove juhe. To sem vedno jedla v kotu, da me stara mama niso videli, ker jim je bilo kar slabo.
Moja hčerka do 9 leta sploh ni jedla sendvičev (ni marala ne sira in ne salam). Za vse šolske izlete je imela s seboj žemljico in noter čokolado životinjsko carstvo. Moja sodelavka še vedno prisega na žemljico in noter rumove ploščice.
LP Mateja
; )))
Joj, to sem se nasmejala!! Veste kaj? Slabo mi je, ha, ha…
Grem pojest en jogurt s kakavom!! hmmmmm…..
Ne, tega ne pokažem otroku, kje pa. Tega še možek ne more gledati.
Naš mali pa bi umrl za puding: zjutraj, opoldan in zvečer: Mami, puding! mami pa skuhala kosilo, večerjo…
In faca je, ko vidi kje sliko “Lumpija”: “Mami, glej, PUDING!” Zadnjič je tako kričal pred enim jumbo-plakatom pred trgovino – to so se ljudje smejali.
Hja, pač… Nauk zgodbe: mami bo morala začeti kuhati puding, da bo otrok vedel, da se to skuha in ne kupi samo v trgovini, ne?
Uh, mene kar zmrazi, ko moja tavelika včasih pri zajtrku je Zdenka sirček z domačo slivovo marmelado… brrrrr….
Drugače pa vsi zelo radi jemo sladoled z zdrobljenim čipsom :)) Mljaska, ste že probale?
Ko sem bila majhna, sem imela zelo rada piškote nadrobljene v skodelici deževnice :))))))))))) Bljak!! Ampak so morali bit obvezno piškoti Domačica, tisti s sladkorčkom posuti 🙂
Tole ni ravno hrana, je pa vseeno malo počena in verjetno ne preveč zdrava pogruntavščina. V drugem razredu smo pogruntali barvne čigumije (hja, takrat se jih pri nas v naših trgovinah še ni dobil! :)) Navadni čigumi + špica od barvice :))) hehe, groza, samo, ko si fanj prečikal vse skupaj, si res dobil prav nore barve čigumijev 🙂 Pa verjetno so bili zdravi ravno toliko, kot so ti danes 😉
Kruh pa puter pa cuker pa jaz še zdaj obožujem. Namesto putra lahko tudi Lätto, ki je malo bolj slana od drugih margarin. Njama! Tega sicer že dolgo nisem jedla, ampak vem, kaj bo jutri za zajtrk.
Suhe makarone brez vsega pa tudi naša dva obožujeta. No, meni se to ne zdi tako čudno, bolj se mi zdi hecno mešat sladko in slano ali kislo.