Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek najlažje fakultete

najlažje fakultete

katere so po vašem mnenju najlažje fakultete oz. katere fakultete veljajo za najlažje.
rekla bi, da upravna, organizacijske vede, socialno delo …

kokr za koga se mi zdi,…..men bi blo stražno težko se učit nekaj o… sej sploh ne vem,čem,…nekaj kar me sploh ne zanima, pa recimo, da je to prava,…..me pa ful zanima človek,anatomija,živali, narava,….dočim mojemu bratu se je bilo najtežje učit naravoslovne predmete je pa elektroing,…in je naredil ta faks z levo roko,….

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Pedagoška ( meni je bila res zelo lahka, zelo malo učenja, lušten program), fdv (po pogovorih s kolegi, baje lahka). Odvisno pa je tudi za katero smer gre.

Te, ki jih omenjaš veljajo tudi za lažje.

Težke za moje pojme pa so : ekonomija, kakšna fizika, filozofska-spet odvisno od smeri, a na določenih je res ogromno snovi za predelat, medicina, pravo.

Tele novodobne privatne so po moje prav lahke, recimo Fakulteta za management v Kopru.

Kdor pri nas v službi ni hotel kaj dosti vložiti za pridobitev diplome, je hodil na pomorski prometni faks.

Študirala sem ekonomijo in matematiko, pa je bila zame ekonomija bistveno lažja in časovno manj zahtevna od matematike. Je pa res, da zahteva drugačen način učenja in dokler se ga ne privadiš, imaš tudi lahko težave.

Še tako lahka družboslovna fakulteta ti bo težka, dokler se ne privadiš načinu učenja za družboslovne predmete.

Osebno pa sploh nisem tip za toliko sedenja in piflanja, kot ga zahtevata medicina in pravo, pa sta zame zato ti dve fakulteti težji od matematike.

Verjetno med najtežje študije spadajo medicina, strojništvo, matematika, fizika, kemija, veterina, pravo…

Med lažjimi pa predšolska vzgoja, razredni pouk, organizacijske vede, ekonomija…

To je samo moje mnenje, verjetno pa je vse odvisno od posameznika do posameznika. Meni so vedno bolj ležali naravoslovni predmeti, tako da si ne predstavljam, da bi kdaj morala študirati pravo ali kar koli v zvezi z ekonomijo.Študirati ti dve zadevi, bi bile zame težji kot študij medicine.

LP!
MAlinka

ja, še pedagoško sem pozabila, pa prometno, (pomorsko ?), kot je nekdo zgoraj napisal – menedžment v kopru …

meni lahko ; obramboslovje-tam je še najtežja puška, turistična, pedagoška,fdv, menedžment ah kar nekaj takšnih ki so kar nekaj

Pozabili ste še na fakulteto za elektrotehniko in fakulteto za gradbeništvo, dve izmed najlažjih fakultet. Ma se hecamo. :))))

čestitam vsem, ki ste diplomirali zapovrstjo na vseh fakultetah in ste tako imeli možnosti primerjati :-)))

pa še to, če še niste vedeli – študij ni nujno samo za inteligentne, pač pa predvsem za vztrajne, čeprav so ti ljudje povprečni. vi očitno smatrate, da so nekateri ljudje, ki so končali kak faks (ki ste ga vi definirali za lahkega) neumni in butasti, čisto možno je, da so to povprečno inteligentni ljudje, ki pa so končali študij, ker jim je bil všeč in ker so se potrudili.

Ne vem, kje si ti videla, da bi kdo napisal, da so ljudje, ki so končali kak lažji faks, neumni in butasti. O tem jaz nisem videla, niti med vrsticami ne, napisanega ničesar.

To iz tebe govorijo samo tvoji lastni predsodki.

Jaz pa čisto zares! Ker sem diplomirani štromar lahko iz prve roke povem, da je sigurno eden najlažjih faxov. Malce sta me jeb..la matematika in fizika v 1. letniku potem pa je šlo kot po maslu. Izpiti s kolokviji b.p.

Ni kranjska fakulteta tk lahka kot pravite. Ravno zaradi takih mnenj kot so vasa, se profesorji dobro trudijo, da je faks tezji in da jih vec pade na izpitih, da bi popravili slab vtis. Je treba probat, ne pa nekaj na pamet govorit.

Kranjska je bila včasih res pojem lahkega faksa. Ampak kot vedo povedati sedanji študenti (kar nekaj mojih sodelavcev je tam študiralo ob delu v zadnjih letih) se profesorji zelo trudijo otresti tega imidža in posledično od njih precej zahtevajo.

Sicer nisem študirala v novem mestu, a ko poslušam in gledam gospe, imam občutek, da se tja skoraj samo pride po diplomo. 😉 Tudi njihove diplomske so večinoma ankete, malce besedila vmes… res delujejo samozavesto a sem prepričana, da smo mi vložili v študij veliko več kot tile danes.

saj res: pozabila še turistično

Se mi zdi, da pri ekonomiji velja ena zadeva. Za doseči diplomo ni ravno zelo težek faks. Vendar se na tem faksu nekako pričakuje, da ima diplomant neko širino, da ves čas npr. prebira poslovne edicije. Da ve, da ve kaj pravi npr. letno poročilo Krke ipd. Tega na izpitih sicer ni za dobrega ekonomista pa je to nujno. Dočim so po mojem mnenju naravoslovne fakultete npr. matematika same po sebi bolj zahtevne ne potrebujejo pa toliko postranskega znanja.

fdv je u kurcu

ekonomska fakulteta v ljubljani

Najlažja fakulteta je pomoje teološka fakulteta ali pa AGRFT.

Daleč najlažja je Pedagoška fakulteta, Razredni pouk. Ta študij po težavnosti niti do kolen ne seže ostalim težkim faksom, kot so medicina, FRI, FMF, FF (anglistika, psihologija…), FKT… O tem priča že samo dejstvo, da, če po diplomiranju ugotoviš, da bi rad kaj več dosegel v življenju, te nobena fakulteta ne sprejme na podiplomski študij niti z enim letnikom diferencialnih izpitov, ker ne znaš ničesar zares dobro. V skladu s “težavnostjo” tega študija je temu potem tudi sorazmerno nizka plača.

Najlažja je definitivno FDV, kjer so najtežji predmet vhodna vrata, padeš pa lahko zgolj po stopnicah.

Res je, da je študij na FDV lahek, ampak dejstvo pa je, da je bolj perspektiven. Študij je na drugi stopnji možno nadaljevati na kar nekaj drugih fakultetah, medtem ko z diplomo s Pef (predšolska in razrednja stopnja) to ni mogoče.

To še bolj velja za študij na Gea college, Dobi ipd. Ker tam je pa res kr neki. Kolegica je na Gei “študirala”, jaz na Univerzi v Lj (ne bi s podrobnostmi). Enkrat sva imeli istočasno izpit, s tem da sem se jaz učila intenzivno 14 dni (kar je bilo zelo malo, bi se morala več), ona pa je 2 dni pred izpitom malo snov preletela. Na izpitu sem imela jaz 4 esejska vprašanja, ona 10 krajših. Jaz odgovorim na vsa 4, pravilno, a se je profesorju zdelo premalo poglobljeno in obširno, zato me je vrgel, ona odgovori na 4 vprašanja od 10,pa dobi 7. Toliko o tem.

Bi človek mislil, da tema iz leta 2009, v letu 2020 ne bo več aktualna… no če smo že začeli, pa da še jaz povem kaj se mi zdi 🙂
Nihče ni delal vseh fakultet, zato je nemogoče primerjat. FDV naj bi veljala za grozno lahko, pa jaz vseeno mislim, da je tam kup grozne, neuporabne piflarije, ki je sama sebi namen in da je potrebno tudi tam vložiti kar precej truda, da se prebiješ skozi vse in sploh spraviš učit. Jaz sem 2 leti študirala Pedagogiko in andragogiko na FF. Ni bilo težko, večino predmetov si naredil z levo roko, sta bila pa 2 predmeta z ogromno piflarije. Meni se ni bilo nikoli problem piflati, ampak ta snov me je pa prav odbijala, nisem se mogla pripravit, da se jo lotim, sploh, ker mi je bilo škoda časa za nekaj, za kar sem tekom študija spoznala, da skorajda ni možnosti za zaposlitev. Zdaj zaključujem dodiplomski študij prevajalstva: slovenščina-angleščina-nemščina, tekoče pa govorim tudi francosko in čeprav je študij bistveno bolj zahteven je meni veliko lažje, že zato, ker grem z veseljem na faks, se mi ni muka usestj za knjigo…Jeziki mi pač ležijo, že od malega smo veliko potovali, starša delata v mednarodnem okolju in imajo prijatelje s celega sveta… V zadnjem letu sem inštruirala nemščino prijatelja, ki je prejšnji teden diplomiral na strojni, ki velja za enega težjih faksov. Pa si drznem trditi, da mojega “lažjega” faksa ne bi nikoli dokončal, ker je popolnoma brez posluha za jezike in že tako manj komunikativen, bolj zadržan, ne mara govoriti…
Moj fant hodi na fiziko, faks, ki zahteva res ogromno dela in za katerega vem, da ga zelo velik {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bi bil sposoben dokončati. Pa imajo tudi vmes nekaj “lahkih predmetov”, konkretno npr. Naša in tuja osončja, predmet za katerega ni hodil na niti 1 predavanje, si je malo pogledal 2 dni prej, opravil izpit in dobil 9. Je pa res da ga astronomija zanima, hodi na razna tekmovanja in je že imel predznanje zaradi svojih interesov. Tako da to, koliko časa kdo vloži v učenje za 1 izpit ni neko merilo težavnosti faksa. So pa predmeti kot npr. Matematika 1-4, termodinamika, matematična fizika… za katere ornk dela pa mu ne uspe vse v prvo. Pa pravi, da mu je všeč, ker je treba snov razumeti (so predmeti, kjer imaš lahko vso literaturo zraven pa je tako zahtevno in potrebno tako dobro razumevanje, da jih kljub temu veliko pade. Ampak on vedno reče, da mu to ustreza, ker se mu ne ljubi zgolj neke teorije piflati na pamet in ima raje naloge.
Če pogledam prijatelje, bi rekla, da imajo največ prostega časa tisti s Fakultete za organizacijo. Se mi pa zdi izjemno zahteven študij zdravstvene nege, saj jih res izkoriščajo, v sklopu faksa opravijo toliko neplačane prakse, vidijo toliko groznega, nimajo pravih izpitnih obdobij, temveč kar nekaj nametano zjutraj praksa, popoldan predavanja in vaje, vmes še kakšen izpit… res noro naporno in praksa na kateri res garaš.
Zasebnih faksov večinoma ne poznam, z izjemo Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, kjer sestra študira fizioterapijo in se mi zdi zelo krivičen pogled “plačaš in ti dajo diplomo”, ker vidim, da se kar precej uči in trudi.
Tako da po mojem je težek vsak faks in v vsakega moraš vložiti nekaj truda, je pa na faksu toliko snovi, da kjerkoli si, če te ne zanima težko narediš. Je pa vse odvisno tudi od človeka in njegovih sposobnosti – nekateri se lažje piflajo in imajo lederzic, drugi so posebno nadarjeni: iz tega vidika je najtežja Akademija za glasbo, saj jo je brez talenta, predhodnega znanja nemogoče narediti, za kakšnega močnega fanta z npr. FRIja bi bil DIF s tisoč in enim športom težji od vsega programiranja in računanja, moj bivši sošolec, diamantni maturant, pa ne bi nikoli naredil ničesar na pedagoški, saj se kljub izjemni inteligenci z ljudmi ne zna pogovarjati, je hladen, resen, ne gleda v oči, popolnoma introvertiran, ne mara dela z ljudmi, predvsem ne z otroki, popolnoma tog… če ne drugega mu že prakse ne bi nihče priznal.

Dobro napisano. Res dobro.

Dodala bi samo še to, da višina izobrazbe ne pomeni srečnega človeka, če so ga starši forsirali v tej smeri. Zaradi “mi smo” ali zaradi “služba zagotovljena”.

New Report

Close