najlažji recept za sladoled (brez strojčka)
Živjo,
»ta hitri« sladoled pripravim takole:
vrečka zamrznjenega sadja, nam so najljubši gozdni sadeži,
malo mleka,
sladka smetana in
sladkor.
V multipraktik najprej stresem sadje in sladkor, prilijem malo mleka in na prvi stopnji na grobo zmešam. Nato mešam na višji stopnji in skozi lijak prilivam sladko smetano. Ko je vse temeljito zmešano, je sladoled končan.
LP, janja
Meni je najlažje narediti en tak približek sladoledu. Vzamem en paket zmrznjenih gozdnih sadežev in en paket zmrznjenih jagod, jih pustim na sobni temperaturi ene 15 minut. Ta čas pa vzamem eno ali dve rdeči grenivki, stisnem sok, dodam malo cimeta, žličko vanilin mletega sladkorja in vse zlijem čez sadje ter s paličnim mikserjem zmešam, da postane kremasto, po potrebi dam več ali manj soka, ker se lažje miksa.
Včasih na koncu dam gor še malo rezanih praženih lešnikov, ali mandljev, al pa naribam malo temne čokolade čez…
Po želji pa tudi spustiš sladkor, če to delam le zase, ga ne dam, hčerka si pa ga ločeno da v svojo skodelico.
2 lončka poljubnega sadja
2 lončka sladkorja / jaz ga dam manj/
2 kisli smetani
četrt litra sladke smetane
Sladko smetano stepeš. Očiščeno, narezano in sladkano sadje zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš kislo smetano in ročno zmešaš. Na koncu dodaš še sladko smetano in vse skupaj še e rkrat ročno zmešaš.