Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Najugodnejši stanov.krediti

Najugodnejši stanov.krediti

Pozdravljeni!

Ali mogoče kdo ve, kje se dobi najugodnejši stanovanjski kredit?

Hvala za informacije in lep dan še naprej.

Karmen

Tukaj imaš seznam bank in si lahko narediš info izračune!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

http://www.vzajemci.com/files/MatejaDebejak_Dnevnik_04112004-1101372686.pdf

Kot vidiš trenutno Volksbank

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Prav gotovo se že nekaj časa splača vzeti kredit pri eni od avstrijskih bank. Ker pa se ravno te banke zelo individualno pogovarjajo in prilagajo kredit glede na želje in zmožnosti posameznika, se ti splača vsako od le-teh osebno poiskati.
Jaz osebno sem pred kratkim vzela stanovanjski kredit pri Bank Austria, ker so mi ponudili najboljše pogoje (po domače povedano – nimajo fiksne obrestne mere, ampak se da pogajati).
Za orientacijo – vzela sem 10MIO Sit kredita in bom 10 let plačevala mesečno 440 Eurov.

Pri NLB (kjer sem bila vrsto let komitent) kot prvo toliko kredita sama sploh ne bi dobila, kot drugo pa bi bila mesečna obveznost za cca 15.000,00 Sit višja (pa izračunaj, koliko to nanese v 10 letih) in kot tretje bi pri NLB šele po štirih ltih začela odplačevati glavnico pri BA pa jo odplačujem že od prvega plačila obroka dalje.

Skratka, programček na internetu naj bi za osnovo, potem pa se obvezno podaj na pot in osebno obišči banke, ki bodo prišle v ožji izbor – marsikje se da barantati.

Midva sva vzela pri Hypo za deset let in sicer 5,5 mio vezano na euribor. Plačujeva cca. 58.000 na mesec.

Glede na moja poizvedovanja (tudi jaz bom spomladi vzela kredit) je najugodnejše pri Hypo bank.

Vilina, več informacij prosim. A si vzela hipotekarni kredit? Kako je s poroki pri avstrijskih bankah in kako z zavarovanjem nepremičnine?

Je res, da moraš zavarovati nepremičnino in seveda v primeru požara izgubiš stanovanje in še denar od zavarovalnice?

Je res, da moraš imeti 2 poroka (če sploh lahko)?

V avstrijskih bankah!

Evo poročilo:
Jaz sem vzela hipotekarni kredit. Zavarovanje je torej neprimičnina. Res je, da banka zahteva sklenitev zavarovanja proti različnim stvarem, ki so definirane v pogodbi (npr. požar, potres ipd.) – enako so od mene zahtevale tudi druge banke, tako da se mi to ne zdi sporno. Stanovanje izgubiš le primeru, da ne plačuješ obrokov kredita, kar mi je tudi logično.
Kaj so bile meni prednosti:
– z možem sva potrebovala 10 MIO kredita in na BA sem ga lahko vzela sama, na drugih bankah bi ga morala vzeti oba (kar ni OK, ker dvakrat plačaš stroške)
– že s plačilom prvega obroka poravnaš del glavnice in del obresti
– zelo natančno so mi razložili vse, kar me je zanimalo, na drugih bankah (predvsem porazni so bili na NLB) so me odpravili zelo hitro (vnesli podatke v računalnik in dali v roke print)
– z notarjem in odvetnikom so se dogovorili za polovično ceno storitev, tako da me je tudi to na koncu prišlo pol manj, kot bi me drugje
– predvsem pa so me prepričali silno prijazni in ustrežljivi zaposleni, zato sem se tudi odločila in postala njihov komitent.

Upam, da zadostuje.

MM, ne poslušaj raznih horror zgodbic o ljudeh, ki so najeli hipotekarni kredit in se jim je potem zalomilo, izgubili so vse, vrgli so jih na cesto in ne vem kaj še vse. Če v stanovanju zagori ali je poplava, imaš zavarovanega in z denarjem od zavarovalnine stanje saniraš. Ne vem, zakaj bi ti po požaru banka vzela stanovanje pa še zavarovalnino? Res ne vidim neke logike. Njej ni v interesu ustvariti fond stanovanj in jih prodajati na dražbi, temveč dati čim več čim bolje zavarovanih posojil (saj od tega živi) in prejemati redna odplačila. Posojila fizičnim osebam so med manj tveganimi bančnimi posli.
Hipotekarni kredit enostavno pomeni, da ob neplačevanju obveznosti banka lahko zaseže stanovanje, ga proda in si od kupnine vzame toliko, kot znašajo neporavnane obveznosti. Če se ti to zgodi s porokom, bo pač on moral odplačevati tvoje obveznosti – zdaj pa izbiraj, ali raje spraviš v godljo sebe ali koga bližnjega (recimo starše ali brate in sestre). Pogovori se tudi o črnih scenarijih – primer smrti, finančne stiske, itd, pa boš vse izvedela.

Aja, da o tem, da je itak dobro zavarovati stanovanje, sploh ne govorimo…

mi bomo vzeli stanovanjski kredit pri novi KBM, ni potrebna hipoteka ali zavarovanje – lahko imaš dva poroka. stroški odobritve so 33.000. vzeli ga bomo na 10 let in secer v evrih.

lp, kata

Pri vseh kreditih je potrebno tudi paziti na stroške. Pri večjih vrednostih znajo biti visoki stroški odobritve, pa zavarovanja, pa cenitve, pa stroški vpisa hipoteke in takse za sodišče… Včasih navidezno drag kredit, sploh ni več drag, ker recimo odpade večina omenjenih stroškov. Jaz svetujem previdnost in malce letanja okoli bank; mi smo pregledali šest bank, predno smo se odločili za pravo… in to ni bila banka, na kateri smo bili do sedaj komitenti. in tudi ta strošek je potrebno vračunati.

New Report

Close