Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Finance in kriptovalute nakup hise v tujini

nakup hise v tujini

Pozdravljeni,
imam rahlo zakomplicirano situacijo. S fantom kupujeva hiso na Hrvaskem (fant je drzavjan Hrvaske in bo vecino zneska poravnal on). Za ostali znesek, ki nam se manjka-cca 40.000 eur iscemo najboljso varianto. Zanima me ali obstaja varianta, da vzemem hipotekarni kredit (sem lastnica stanovanja v Sloveniji) in ta denar namenim nakupu hise na hrvaskem? Prosim vas za bilokaksen predlog…
Hvala vnaprej!

Pozdravljeni!

Za kredit dobljejn v SLO s hipoteko v SLO ni mogoče financirati nakupa nepremičnine na HR. So banke kjer je pomembna samo višina hipoteke in na podlagi tega dobite nekaj kredita. Mora pa biti hipoteka nekajkrat večja. Ko boste hodilo po bankah samo vprašajte koliko dobite kredita v gotovini, če zastavite stanovanje. Morda se bo dalo kredit zavarovati pri zavarovalnici?

Ker je to vaš fant in ne vaš mož je to vaše razmišljenje zelo rizično. Lahko ostanete brez stanovanja, brez hiše in brez denarja. Zahtevajte vpis solastništva na hišo, ki jo kupujete na HR (če je možno). vsekakor pa vse naredite pogodbeno in uverjeno pri notarju.

Srečno.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni,
najlepsa hvala za hiter odgovor.

dva meseca nazaj dobili na banki hipotekarni kredit za nakup nepremičnine na Hrvaškem. SIGURNO,

Super. Vesel sem te informacije. Pred časom so mi na dveh bankah zavrnili to vrstno financiranje, potem pa nisem imel več izkušenj. Prosil bi, da malo opišete, kakšen kredit imate, kako je zavarovan (hipotekarno razmerje), kako je zadeva potekala pri nas in kako na HR in v prispodobi lahko omeniš banko.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljen, z možem ravno iščeva možnosti hipotekarnega kredita za nakup nepremičnine v tujini, pa me zanima na kateri banki so vam to omogočili!

Hvala in lep pozdrav

To je brez težav izvedljivo le da ne najamete stanovanjski hipotekarni kredit ampak gotovinski hipotekarni kredit. V tem primeru je obrestna mera višja, ni pa pomemben namen zakaj boste denar porabili. Denar vam banka nakaže na vaš TRR vi pa potem z denarjem prosto razpolagate.
Vsekakor pa je potrebno zastaviti nepremičnino v Sloveniji.

pozdravljeni če se iščete mi lahko pišete na [email protected] vam bom prisluhnila in vam poskusila pomagati .

lep pozdrav

New Report

Close