Najdi forum

Naslovnica Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice nakup rabljene kamp prikolice-potrebujem par nasvetov

nakup rabljene kamp prikolice-potrebujem par nasvetov

Radi bi začeli kampirat, pa nimamo izkušenj. V šotor ne gremo (udobje), najem mobilne hiške je predrag, najem prikolice pa ni ravno praksa. Zato smo se odločili, da kupimo rabljeno.

Ne bi je rad vozil na morje in domov (nimam ne kljuke na avtu, ne parkirnega prostora), zato bi kupil tako s pavšalom, torej stacionirano v kampu.
1. ali ta možnost sploh obstaja, torej da je prikolica non-stop v kampu (tudi čez zimo)?
2. kolikšen je pavšal po kampih? Prosim za podatke o posameznih kampih ali pa vsaj kake okvirne zneske.
3. koliko družin lahko letuje na en pavšal?

Vem, da so take prikolice načeloma v slabšem stanju kot tiste, ki jih lastniki vozijo domov (tudi v oglasih je to prikazano kot prednost), ampak jaz je pač ne mislim vozit naokrog.

Hvala za vaše cenjene nasvete.

Mi smo v Premanturi, kamp Runke, moramo pospraviti čez zimo iz kampa, kar pa je meni bolje, saj nimam občutka, da se “kaj pod prikolico čez zimo zaredi”.
Pri nas je pavšal za A pacelo 90-120m2 1900 (če plačaš do konca marca pa 1750) za 5 oseb na pavšalu.
mi smo zadovoljni, je majhen kamp v borovem gozdičku.

Pozdravljen !

Na otokih Cres in Lošinj so vsi kampi v katerih lahko kupiš prikolico na pavšalu sveda to pogledaš po oglasnikih. To pomeni, da je prikolica celo leto v kampu n pavšalu in zimovanju.
Pavšal na otokih Cres in Lošinj se gibljejo od 1500 € pa vse do 4000 € ( izjema kamp Poljana Lošinj ) V Čikatu, ki je najbolj iskan od slovencev je pavšal od 1500 do 2850 € to pomeni da imaš letovanje plačano za 6, 12 ai 18 oseb z spiskom , ki ga predaš na recepciji kampa in samo ti lahko letujejo. Največji pavšal v višini 2850 € pa je neomejena uporaba ni omejitve oseb. V kampih so v prikolici lahko največ štiri osebe v terminu ( razen otrok do 8 leta ).
Za ostale otoke ne vem mogoče za otok Krk na katerem pa so pavšali tudi med 1200 do 2500 €.
Ni pa res da so te prikolice v slabem stanju saj so lastniške in jih lastniki zelo čuvajo posebno starejši. Prikolica se mora vsako zimo pospraviti in pripraviti na parceli kateri stoji za zimovanje. V vakem kampu prikolica ostane na svojem mestu.

Lp, Drci

V AC Strasko npr. ni omejeno št. oseb na pavšalu in prikolica lahko stoji celo leto na parceli. Cene po kampih so odvisne tudi od tega kaj posamezni kamp ponuja in oddaljenost od morja.

Nam pomeni mnogo več udobje pred prikolico, kot pa v prikolici, saj se notri le spi, zato ni problem glede starosti prikolice in se tudi brez klime lahko preživi.

Sami se po 10. letih odpravljamo iz kampa in če vas morda zanima mi lahko pišete na mail [email protected].

Pozdravljeni!
Imamo prikolico v kampu v Strunjanu (pri solinah), ki se prodaja. Prikolica je stalna, kar pomeni, da je tudi preko zime tam, pavšal znaša približno 2500 € (če vas zanima, pobrskam za natančno številko) in je cenejši ob plačilu pred 15. oktobrom. Kar se oseb tiče, se mi zdi, da so štiri osebe že vštete v pavšalu, če jih je pa več, se pa tudi da dogovoriti. Kamp je odprt celo leto, kar pomeni, da greste lahko tja tudi pozimi, je pa v prikolici (v predprostoru, ki je ograjen) tudi klima, ki ima tudi možnost gretja.
V primeru, da se zanimate za nakup, vam lahko več informacij posredujem po mailu.
[email protected]

@Katja R.
Hvala za ponudbo, ampak iščem bolj južno: HR: Pag, Krk, severna Dalmacija, mmogoče tudi Istra. Pa še pavšal je občutno previsok. (za moje pojme)

Večina kampov v Istri ponuja zimovanje, to v našem kampu pomeni, da pospraviš prikolico in kramo dol s parcele, sam kamp ima organiziran plačljiv prevoz do travnika v kampu, kjer prikole počakajo na novo sezono. Samo mora biti prikolica registrirana-plačano zavarovanje ali narejen trajni uvoz na hr. Zimovanje stane v našem kampu 150€, drugače so cene tu nekje pa tja do 180€. Na pavšalu je pri nas lahko pet oseb, všteto z otroci nad 10let, vsaka dodatna oseba je plus 50 ali 60€, ne vem zdajle iz glave. Pri nas je cena cca.1900€, plačljivo v dveh obrokih, do konca marca in drugi del do konca junija. Cena je tam tam za Istro, prav dosti ceneje ni nikjer, ali pa je sama kvaliteta kampa bolj nizka. Samo so pa pavšali zelo zasedeni, tako da prideš notri ponavadi le z nakupom prikole v tem kampu. Vem pa da v Njivicah ni treba pospravljati s parcele, samo imajo pa večkrat vlomljeno, cena je mogoče za 100€ nižja pri pavšalu, samo pa vsakič plačaš most. Glede bolj oddaljenih kampov imam pa jaz pač mnenje, da ga potem toliko manj koristiš, ker se ti ne splača predaleč voziti, sploh kjer je zraven še trajekt, kar podraži celotno reč, seveda je pa druga stvar, če je potem več družin, ki to koristijo, samo to se pa res pozanimaj kako je z dodatnimi ljudmi na pavšalu. Pri nas damo določen spisek letujočih, ostali plačujejo osebe po ceniku, ne vem pa kako je, če imaš prikolico na firmo.

Da malce dopolnim “Darci” :
Kampi “Preko mosta”, “Lopari”, “Bijar” NE sprejemajo pavšalistov!! Darci, to ti povem iz prve roke, saj sem spomladi (aprila) bil pri njih in spraševal kako je s pavšalom.
Za AC Čikat ne vem, komentarji so da “AC Kredo” tudi ne sprejema nove pavšaliste.
Na novo se da dogovoriti za pavšal v AC Rapoča; ne vem zakaj so letos sprejeli nekaj novih pavšalistov. Se pa da urediti pavšal v kolikor kupiš prikolico s paovšalom v kampu (Rapoča) za druge ne vem.
AC Lopari je bil letos malce bolje zaseden kot lani; prostora je še kar veliko.
To sem zapisal samo za okolico na Lošinju za katere podatke so povedali gosti – pavšalisti.
V AC Rapoča so se lani prodale vsaj 4 prikolice in se je lahko prenesel pavšal na novega lastnika.
Cene prikolic : odvisno kako in kaj zahtevaš. Meni osebno je pomembno , (kot strasko) da imam prostor za žar, ležalnike, gugalnico….., v glavnem zunaj. Imam staro prikolico.
Od 1000€ (stare) pa do …………….(5000€) za mlajše/starejše. Lani za nekaj let staro (8m) 15.000€ (ali slično) oglas je bil na Bolhi.

LP in obilo veselja

Pozdravljeni,ali mi lahko kdo pove,ali v Umagu,v kampu Stella Maris še vzamejo nove pavšaliste?Lp

Mislim, da bo drugo leto še plac. Kontaktirajte telefonsko gospo Sabino Vuk, je zelo prijazna in ni hudič, da vam ne bi zrihtakla parcele.

Munja12,hvala za informacijo.

jaz prodam prikolico v medveji opatija.ni treba pospravljat cez zimo!

če kdo ve za kako adrio 305 letnik ni važen lahko je tudi potrebna manjšega popravila ali temeljitega čiščenja in naj bo cena čim nižja kupim
tel 041 645 270

New Report

Close