Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek nakup v ikei

nakup v ikei

prosila bi tiste ki ste ze kupovale pohištvo v ikei, če bi mi pomagale. sami bi tudi kupili pohištvo v ikei pa nevem kako naj se lotimo. imam nekaj osnovnih vprašanj pa nebi morila tuki, če bi katera hotela pomagati naj mi pusti mejl ali pa se mi javi na mojega

res hvala

Zakaj pa ne bi vprašala kar tukaj? Več glav več ve.

Sicer pa, če ti bom lahko kakorkoli pomagala, ti bom. Ti kar vprašaj.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

no ker hanica nč ne vpraša bom pa jaz zase vprasala: tudi sama ze nekaj časa razmisljam da bi sla kaj kupiti v ikeo, pa se nisem bila tam. pa me zanima:
kako ste zadovoljne z njihovo robo? kako ste se organizirale ste doma vse zmerli prestudirali katalog ali ste sli kar na gor kar bo pa bo? no skoraj tako
kako je z dostavo? ali oni dostavijo ali moras sam kako ste ve to dostavile potem domov

hvalezna bom za vsako pomoč, bi pa se kaj vprašala če bo katera pripravljena pomagat

hvala in lp

Jaz sem z Ikeo zelo zadovoljna. Na lastne oči se lahko prepričaš kaj tam kupiš in kaj boš odpeljal domov. Za prevoz poskrbiš sam in mislim, da s tem ni problemov, ker je vse razstavljeno in pospravljeno v škatlah. Meni je všeč, da so cene nizke in kakovost ustrezna.
Je tako: pogledaš katalog in si označiš, kaj ti je všeč. Greš tja, se sprehodiš med vsem kar ponujajo, si pogledaš tudi stvari, ki si jih označil v katalogu in vidiš, če ti ustrezajo. Prej seveda premeriš stanovanje, da vidiš kako velike zadeve sploh rabiš. No in ko se tako sprehajaš od sobe do sobe, si zapisuješ imena posameznih artiklov… in kar naenkrat se sprehodiš tudi skozi skladišče, kjer imaš na razpolago vse izdelke po škatlah. Vzameš voziček in si naložiš škatle z imeni, ki si jih napisal prej na listek in še enkrat preveriš, če si res to želiš prav v tej barvi. Potem pa se odpraviš do blagajne, plačaš, naložiš v avto in se veselo odpelješ domov.
Meter dobiš tam, prav tako svinčnik in listek t mrežo za vpisovanje, nič lažjega. Kot bi se igrali trgovoni v vrtcu 😉

a pa zna kdo govoriti slovensko če slučajno rabis pomoč

res ti hvala si mi v veliko pomoč

Hej, se popolnoma strinjam z Under Ejo, samo mislim, da tile avstričeki skoraj nič ne znajo slovensko, pa tudi če bi znali, jim je verjetno izpod časti. Poznam pa nikogar ne. najbolje si je prej pripraviti tista osnovna vprašanja v slovenščini, potem pa v nemščini, jih napišeš na list ter greš z listom gor. Tako da se ti ni treba nič bat kaj vprašat!! Če imajo tisto ali drugo, kako ali koliko, kakšno… in podobno…
Želim ti zelo ok nakup!
Drugače pa jaz za mojo malčico kupujem tudi v Toysu (WEST CENTER), pohištvo si pogledaš v katalogu ter podobno kot v Ikei, vendar z raliko, da vsega pohištva pač ne moreš videti v živo. Imajo zelo lepe komplete otroških – dojenčkovih sobic in od 500 € naprej, za kar isto stvar plačaš v Rutarju pri nas v SLO enkrat več.
Lep pozdrav

Ja, tako gre to, kot ti je opisala Under Eja. Lahko pa ti povem, kako je vse skupaj potekalo pri večini znancev (pa tudi pri nas), za katere vem, da so kupovali v Ikei.

Vsi smo v glavnem prvič šli v Graz preverit kaj je tam res tako WAW, pa če je res dobro itd. Vsi smo se v glavnem na lastne oči prepričali kako izgleda, v večini primerov šli domov s polnim prtljažnikom drobnarij oziroma “uf, tole je pa res ok, moram kar kupit”, potem doma nekaj časa s katalogom v roki in polno glavo spominov virtualno urejali stanovanje, se čez čas soočili s finančno platjo naših sanj, nekako prišli do kakšnega večjega avta (najmanj karavan) in nekega lepega dne spet odšli tja. Od takrat naprej vsi brez izjeme najmanj enkrat letno zajadramo v Ikeo, med letom pa en drugemu nosimo kakšne malenkosti.

Zadovoljstvo – je ni stvari, ki bi jo kupila v Ikei, pa z njo ne bi bila zadovoljna (od stiskalca česna naprej). Pred pol leta je šla še moja tašča gor firbec past, ker ji je nečakinja arhitektka namignila, da bi tam lahko našla nekaj …, pa je moža (torej sina) vsa presenečena poklicala in priznala, da (ker sva tam kupovala tudi midva) niti v sanjah ni mislila, da je res OK in kvalitetna.

Zaenkrat s slovenščino v trgovini ne boš veliko opravila, se pa po preverjenih informacijah menda pripravljajo spremembe. Na slovenski trg Ikee (ta isti vir) ne bo, bodo pa organizirali (brezplačen? – se žal ne spomnim) prevoz do slovenskega predstavništva v Ljubljani, kjer bomo vse nakupljeno in plačano v Grazu lahko prevzeli.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

pa še moj piskrček.

tudi pri nas smo do sedaj bili zadovoljni. je pa res da je potrebno tiste čisto poceni stvari jemati z rezervo ker tudi dobiš tako kvaliteto – predali ne tečejo gladko, iverka na zadnji strani omare lahko odstopi… srednji in zgornji razred v ikei je nam zaenkrat vedno ustrezal in tudi do zdaj čisto normalno zdržal. najbolj smo bili zadovoljni s pisarniškim pohištvom – ki je v primerjavi z drugim pohištvom tam res malo dražje, vendar tako stoji skupaj da lahko resnično plezaš po omarah in mizah.

še nekaj. na razstavnem oddelku kjer si najprej vse ogledaš in se sprehodiš po “stanovanjih” na vsaki stvari piše ali se jo dobi v skladišču po sistemu “vzemi s police” in na katerem regalu – to si zapišeš, če pa je napisan info znak – predvsem večje stvari a la kavč, kuhinja, sestavljivi programi garderobnih omar, pisarniškega pohištva…. pa greš do info točke tistega oddelka in ti na podlagi želje sprintajo tvoje naročilo, ki te čaka v prevzemnem oddelku potem ko plačaš. Jaz sem do sedaj čisto brez problemov prišla skozi s svojo angleščino – ne znam besede nemško, na veliko info točkah pa imajo zaposlene tudi hrvate pa se lahko “po domače” zmeniš. meni so rekli da naj bi na vsakem oddelku imeli enega ki zna hrvaško (so pač cenejši kot slovenci).

meni je všeč predvsem to, da plačaš in TAKOJ odpelješ stvari in se ne živciraš z raznimi dobaviteljskimi forami in nategovanji rokov. je pa res da sama pred vsakim večjim nakupom (omara, miza, stoli…) preverim na internetu ali je stvar na zalogi – za VSAK izdelek lahko preveriš in tako zvečer predno greš, veš da bo zjutraj ko boš tam na voljo. pa še nekaj – moja dva strašno uživata ko doma potem sestavljata pohištvo, čisto enostavno kot lego kocke in se pri tem neznansko zabavata. to je čisto njuna stvar na kakšen deževen dan.

zadnjič ko smo opravljali večji nakup, smo se 3 pari zmenili in šli z dostavnim kombijem tako da smo popolnoma naloženega peljali nazaj in si delili stroške.naši znanci so za prvič šli kao na izlet pogledat kako zgleda, potem pa za vikend v moravce.

je pa prav zabavno gledat našo malo kliniko kjer klinika izgleda kot ikein katalog….

lep nakup…

ja, revija ambient pa je že tudi pol ikea.

Tako kot je rekla Nessi,

znaš angleško se lahko že vse zmeniš. Zadnjič pa smo doživeli čisto slovenščino tudi na blagajni.
Jaz sem neke večje kose celo rezervirala po telefonu, le da moraš dobiti tisto pravo številko, ne brezplačne, ki ne vleče iz Slo, pa vprašaš po angleščini in dobiš pravo osebo.
Sedaj imaš po trgovini pred vsakom takim sestavljivim pohištvom še bele A4 liste na katerih imeš vse artikle po številkah, tako da lahko sam v trgovini sestaviš pohištvo (tukaj mislim potrebne dele skupaj) in potem naročiš. Sama že vem kateri deli so označeni z rumeno piko (se zna zgoditi, da jih nimajo na zalogi) in te je ptorebno vnaprej rezervirat, lahko tudi po mailu oz. obrazcu z njihove strani! In te ta rumene navadno dobiš direkt iz skladišča POTEM ko jih plačaš, kot je napisala Nessie.

Ostalo kot že napisano…a se katera spomni a se da kupit z Dinersom?

Jagodaa,

plačaš lahko z viso, dinersom in mastercardom, seveda poleg gotovine in bankomat kartice.

Poleg vsega že naštetega je meni všeč tudi to, da si na njihovi spletni strani lahko pogledaš, če je to, kar si si izbral v katalogu na zalogi in točne mere posameznih paketov. Tako si lahko točno pomeriš, če in kako boš stvari spravil v avto. Midva sva v Scenica spravila do zdaj še vse, pa imava vse pohištvo kupljeno v Ikei. Običajno pustiva doma en ali dva zadnja sedeža in samo nalagava. Na cesti sicer res izpadeš amlo hecno, pa kaj. Z vsem kupljenim, od pohištva do drobnarij sem zadovoljna.

Avena,

no to sem pa pozabila napisat. Tisto o preverjanju preko interneta. Pri nas se je izkazalo da ne dela!!! Res! Na internetu je bila miza v skladišču, v resnici pa ne! (in to tisti hip dvakrat preverjeno). Zato raje pišem preko obrazca.

Punce, glede plačila z Eurocardom: zadnjič so od mene v Ikei – prvič v življenju v kateri koli trgovini kjer koli po Evropi – hoteli, da vtipkam PIN kodo EC. Pa je nisem vedela niti je nisem imela s sabo, ker si vedno rečem, da z EC kartico itak ne bom dvigala denarja na bankomatu (za kar sem mislila, da rabiš osebno številko). No, na srečo sem za tiste drobnarije imela gotovino. Ampak nerodno mi je pa bilo 🙁 Kot da bi imela ukraden Eurocard … Se je to še komu zgodilo (baje tako delajo zdaj tudi v Il Giulii v Trstu)? LPD

punce hvala vam

aja še to ali bi bila katera tako dobra in bi hotela razloziti kako priti do ikeje smo iz gorenjske

hvala se enkat

mi smo bili nazadnje 28.10., plačali z eurocardom in ni bilo potrebno vtipkati PIN, tudi na moji visa kartici ne. lahko da se je od takrat kaj spremenilo. je pa potrebno vtipkat PIN na bankomat kartici, kot pri nas. tisti ki znate nemško vprašajte na njihovi spletni strani ali so kaj spremenili

Glede na to, da si doma nekje v moji bližini, ti priporočam, da jo mahneš čez Ljubelj, v Celovcu se obrneš proti Dunaju, v Grazu pa tud ne moreš falit. Ko prideš do prvega odcepa v Grazu, kjer te usmerjajo proti Sloveniji (Maribor, Šentilj), se ti obrneš v nasprotno stran – proti centru mesta, potem na prvem krožnem križišču na prvem odcepu dol, tam pa tudi že zelo kratkoviden vidi stavbe. V istem sklopu trgovin so Ikea, Toy’s, Obi, H&M … Ikea je čist na koncu. Pa še nasvet. Ne gužvaj se na zunanji parking in z zavijanjem v levo. Lepo se pelješ naprej in ko prideš že čisto do konca trgovin (na obeh straneh ceste), zaviješ desno gor na nadvoz in krožno križišče, ki te lepo pripelje v parkirno klet pod stavbo Ikee.

Prijeten shoping in še prijetnejše sestavljanje ti želim. Pri nas ob vsakem sestavljanju nastanejo neverjetne fotke – oči in/ali mami s pravim orodjem, mularija pa zraven s plastičnim (enkratna zabava).

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

New Report

Close