Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Namesto infektologinje dr Tatjane Lejko Zupanc je na NIJZ socialna delavka Mateja Lesar!

Namesto infektologinje dr Tatjane Lejko Zupanc je na NIJZ socialna delavka Mateja Lesar!

V Mladini:
Dr. Tatjana Lejko Zupanc je predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v ljubljanskem kliničnem centru (UKCLJ). Je takorekoč prva v bojni črti vojne proti novemu koronavirusu in ena izmed najbolj izkušenih slovenskih infektologinj.. Tatjana Lejko Zupanc je bila še nedavno tudi članica sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), a jo je vlada Janeza Janše ta teden, v torek opoldan, na dopisni seji ekspeditivno nepričakovano zamenjala. Sredi krize, sredi bitke. S kom so jo nadomestili? Zamenjali so jo z javnosti doslej neznano Matejo Lesar, podpornico DeSUS, ki je bila zadnja leta zaposlena v njihovi poslanski skupini v parlamentu. Tam ni bila pristojna za pandemije, ampak je »kot strokovna sodelavka skrbela za pripravo gradiv, podzakonskih aktov, poslanskih vprašanj in pobud«, so nam odgovorili z ministrstva za zdravje, sicer pa je po poklicu diplomirana socialna delavka.

A je to možno? S koronavirusom se bo ukvarjala socialna delavka, namesto strokovnjakinje, infektologinje???!!!

sem vesela, da ostane na Infekcijski kliniki. Marsikomu je že rešila življenje. Med drugim tudi meni.
Predvidevam, da je preveč strokovna in zahtevna za nivjz.
Dr.Lejko je Človek z veliko začetnico, nivjz pa z malo začetnico.

Kakšno bedasto si pa zdaj napisala. NIJZ SO STROKOVNJAKI, ZDAJ BODO PA S SDS POLPISMENI KADRI.

Strokovnjaki so morda na svojem področju. NIJZ se je v preteklih 10 dnevih popolnoma blamiral. Vlekli so pozne in nezadostne ukrepe. Ljudi so prepričevali, da okuženi niso kužni dokler ne kažejo simptomov, še krepko v marcu niso odsvetovali poti v Italijo in niso zapovedali obvezne karantene za vse prišleke iz rizičnih območij. Toliko znanja in zdrave kmečke pameti premore vsaka snažilka. Škoda, da niso vprašali za nasvet tiste, ki jim čisti pisarne.

Se strinjam z napisanim, da je strokovnjakinja in mislim, da bo tako lahko več prispevala v naše dobro. NIJZ je pri sprejetju odločitev te vlade samo za okras, zato potrebujejo tudi tako vodstvo.

Bravo! Naslednji korak te vlade lahko pričakujemo, da bo na delovno mesto kirurgov zaposlovala kar šuštarje in krojače. So večji strokovnjaki, ker več vedo o rezanju in šivanju kot vedo socialne delavke o infekcijskih boleznih.

Se je po izjavah videlo, kakšni strokovnjaki so v vrhu NIJZ. Določena dejstva so bila znana že celemu svetu, le za kavke iz NIJZ je bilo to še vedno le nenevarna gripca, ki ne rabi nobenih ukrepov. Tem strokovnjakom še paše ovc ni za zaupat.

A to so uni strokovnjaki, ki so razlagali da ne moremo dobiti Covida v Slovenijio? Pa da ne rabimo mask pa da mamo vsega zadosti, pa da imamo plan za epidemijo gripe?

Še zdaj, ko spolušam neko ministrico o tem, da nam hrane v Sloveniji ne more zmanjkati me začne skrbet če nam bo že pred Aplirom hrane zmanjkalo.

Lejte, če je nekdo pred N leti diplomiral/doktoriral in od takrat dela delo funkcionarja, potem to ni več noben pravi strokovnjak. Sori. Vsak, ki je malo po netu bral ve več od “strokovnjakov” iz NIJZ.

Kako je pa lahko minister za obrambo teolog, ali karkoli že je ta človek? Da ne govorimo o strokovnih izobrazbah in izkušnjah ostalih mladičev.

No, ja. Da ne bo z osemkolesniki za vojsko podobna štorija kot z maskami 😀


64/65 let………………….

New Report

Close