Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek napredovanje v šolstvu

napredovanje v šolstvu

Tole je pa vprašanje za učitelje: zanima me, če morda veste, če se da normalno napredovati v višji plačilni razred po treh letih tudi, če si vmes na porodniškem dopustu. Jaz naj bi namreč zdaj, po treh letih, napredovala za dva razreda, pa je tajnica izrazila dvom, da se da, ker sem bila vmes na porodniški in ne ve, če se to tudi šteje v ta leta. Z ravnateljico pa še nisem govorila. Morda veste, kako je s tem?

Še ena učiteljska lenoba

jaz sicer ne vem, kako je s tem, ampak mislim, da je odvisno od tega, od česa si dobila točke – če si bila na porodniški verjetno nisi mogla izvajati določenih seminarjev ali kaj podobnega, če pa si pisala članke itd. pa po moje dejstvo, da si bila na porodniški, ne šteje. Boš morala pa res do ravnateljice ali še kam više vprašat.

zakaj, hagrid, lenoba?
T.

Aja, od prejšnjega napredovanja mi je ostalo še precej pik, ki se prenesejo naprej, pa tudi 3 leta nisem doma, tako da sem vmes dobila dovolj pik za napredovanje.

hagrid, tebe pa sploh ne bom komentirala, je pod mojo ravnijo. Škoda le, da tako omejeno razmišljaš, res!!

Saj si bila v času porodniške v delovnem razmerju, a ne? Po logiki vaše tajnice, ki mimogrede za to sploh ni pristojna, se tudi letni dopust ne bi štel v napredovalno obdobje. Raje se pogovori z ravnateljem.

Pozdravčki
enčič

Jah, ni vse v delovnem razmerju. Za šolstvo ti ne vem povedat, lahko pa ti povem da je v pravilniku, ki velja za napredovanje v zdravstvu izrecno določeno, da se v ta 3 leta ne vštevajo odsotnosti, daljše od 6 mesecev (razen če gre za strokovno izpopolnjevanje). Poiskati moraš tale pravilnik: Pravilnik o napredovanju zaposlenih v vrtcih in šolah v plačilne razrede
(Ur.l. RS, št. 41/1994, 49/1995, 66/1996, 54/1999, 2/2001, 19/2001 Odl.US: U-I-91/97-37, 39/2002 (55/2002 – popr.)), notri bi morala najti odgovor na svoje vprašanje.

V dobo za napredovanje se šteje tudi čas na porodniškem dopustu, odšteva pa se bolniška odsotnost nad 6 mesecev.

Tako, da če nisi bila na bolniški imaš vso pravico. Vem, da je to napisano tudi v zakonu (pravna podlaga torej je, nimam pa sedaj časa, da to poiščem) in doseži kar ti pripada.

Lahko napreduješ, tudi sama sem, ker sem že prej zbrala točke pa še potem nekaj malega, tako jih je bilo še preveč. Res je tako, da se ne šteje bolniška nad 6 mesecev ne pa porodniška.

Za tisto, ki pa je napisala lenoba – kje vse bi še naj vdarili ženske, ki si “privoščijo otroke” in so zato v porodniški? Žalostno.

Tudi sama sem pred kratkim brala ta zakon in v njem izrecno piše, da se odsotnosti zaradi porodniškega dopusta ne šteje. Torej lahko napreduješ.
Poišči zakon o napredovanju v plačilne razrede na SVIZ-ovi strani.

Hvala vsem za odgovore – so mi kasneje v službi povedali enako. Upam torej, da bo šlo brez problemov.

lp,

ena

New Report

Close