Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NATAŠAH čakamo razplet s knjižnico

NATAŠAH čakamo razplet s knjižnico

Zdravo,
nisem nič zasledila, kako se je razpletla zadeva s prijavo pravljičarke iz škofjeloške knjižnice, avtorica je bila NatašaH….a se ni nekaj govorilo, da je šla zadeva na radio? Kaj pa uradni odgovor? Si bila zadovoljna z njim?

Ja, nataša, lahko bi povedala, kaj se je dogajalo, če smo že brali, kaj te je razjezilo.

Jaz sem poslusal in lahko povem, da je knjiznica dala povsem korekten odgovor. Odgovor je bil v smislu, da so te pravljice namenjene otrokom strejsim od 4 let, da ni to tak tip pravljice, kot jo doma pripovedujes otrokom in jih imas hkrati pri sebi v narocju. Receno je se bilo, da je smisel teh pravljic, da najmlajse pripravijo, da postanejo prvi obiskovalci knjiznice in da tudi starsi vzamejo knjizne izdaje pravljic na dom in jih prebirajo svojim otrokom ter jih potem pripravijo na srecanje s knjiznicarko (in ne pravljicarko, kot se je omenjalo).
Ravnateljica knjiznice je se omenila, da je taka praksa, da so otroci sami na pravljicah tudi po vec drugih knjiznicah. O primerjavi, zakaj ni v knjiznici tako kot v gledaliscu pa je omenila, da je na gledaliskih predstavah dostikrat vec starsev kot otrok in da primerjava ze sama po sebi ni dobra, ker je gledaliska predstava placljiva, obiski v knjiznici pa ne.

Moram pa reci, da je bilo “odprto pismo”, ki je bilo na radiu prebrano, s strani NatasaH napisano z mocnim custvenim nabojem, tako, da bi res lahko pomislil, da se je tista vecer dogajala prava tragedija tam.

Skratka, ocenite sami….. pa NatasaH tudi……

lp Andrej

no, verjetno to ni odgovor, ki ga je pricakovala. bogve, če bo šla dalje?! Na preverjeno ali pa na sodišče?

New Report

Close