Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Naturizem

Naturizem

Ojla, prosim izkušene na tem področju, če lahko delijo izkušnje o bivanju v FKK kampu. Nekaj se odločamo na to temo, pa dejansko ne vemo točno kako. Predvsem me zanima, ali je golota možnost ali obveza. Nekoč sem slišala, da je golota v takem kempu obvezna in ni do drugih spoštljivo nositi kopalke ali oblačila. Kako je dejansko? Ali greš v restavracijo nag in kar tako sedeš na stol? In v trgovino? Ali imaš lahko kaj ogrnjenega? Pa obdoblje menstruacije?

Prosim za vaše izkušnje.

Na internetu sem našla FKK kamp Valalta pri Rovinju. Ste že bili tam? Ali poznate še kakšen FKK kamp, ki vam je bil všeč in ni bil vsak drugi sosed :))) Morda še kakšen FKK kamp med Zadrom in Šibenikom, ker na internetu ne najdem kaj pametnega.

Hvala za vaše izkušnje in nasvete.

LP

FKK kamp v Istri, ki je zelooo v redu je Solaris – blizu Poreča. Za nižje pa nimam izkušenj.
V FKK kampih golota ni obvezna – nihče te ne bo zaradi kopalk kakorkoli zasliševal. To delajo le v redkih primerih kakšnega psihota, ki tja prihaja oči past; večinoma gre za kakega benignega tipa, ki ne živi v kampu, ampak pač dnevno prihaja vanj, običajno oblečen in čepi na plaži in čekira… Je pa po mojih izkušnjah tega zelo malo. V restavraciji, trgovini… so pa itak tut naturisti večinoma oblečeni, tko da ni panike.
Moja izkušnja z FKK je zelo ok – kampi so veliko bolj čisti, neprimerljivo bolj kulturen folk in predvsem manj gužve! Zelo priporočam, če le nimate nepoboljšljivo slabega filinga bit nagci. Itak je tako, da se večina omahljivcev, ko so enkrat tam, čudežno neha nelagodno počutit, ker vidijo, da jih noben “ne šljivi”, ker so nagi:)…

Polžek ti je že vse napisal, tako da ni kaj dodat.

Lep dopust ti želim!

Full super zadevca. Letos sem si tudi prvič to privoščila in bom vsekakor to še prakticirala. Bila sem v Kanegri. Prvi kamp na Hrvaškem. Bilo mi je zelo všeč. Sploh bližina Slovenije. Me je pa motilo to, da jih je bilo dejansko kar precej v kopalkah.

počekiraj na zvezi društev naturistov slovenije, dobiš dosti zanimivih informacij: o kampih, popustih,….
naslov: http://WWW.ZVEZA-ZDNS.SI

Valalta pri Rovinju super, moteče je le to, da so tuši na žetone in je ravno sredi tuširanja oz. miljenja zablokiral tuš. lahko si misliš, kaj je bilo potem, če nimaš pri sebi nobenega žetona več :-(((

Ok je tudi Kažela v medulinu pri Puli.

kamp ulika

Valalta je bila pred leti zelo lep kemp, motilo me je edino tuširanje s toplo vodo na žetone, res pa je, da ne vem, če imajo še ta sistem….

Smo par vikendov bili v Kaželi (FKK del), kjer je bolj divje, ni tako lepe plaže kot v Valalti (pa tudi gužve ne)…. dejansko te nihče ne šljivi, kako si (ne)oblečen….

LP

Pa v Koversadi je tudi FKK kamp.

Vsem najlepša hvala za informacije.

LP

Jaz ti lahko tudi priporočam Solaris. Super kamp, čist, urejen in miren!

Lp, Petra

Med naturiste sodim še iz časov, ko naturizem ni bil moderen. V FKK campih so se takrat zbirali skulirani in na easy ljudje. Zadnja leta ugotavljam, da tudi FKK kampe preplavljajo tekstilci, ki po nekem defoltu s seboj prinašajo svojo zategnjeno nevrotično kulturo teženja. S pojavom tekstilčcev v našem dolgoletnem pribežališču se je raven kvalitete drastično znižala. 20 let so bile sanitarije tip-top, ker ni nobe sral in scal po robovih školjk, tuši so funkcionirali … Kultura postavljanja šotorov je bila minimalistična. Zdaj pa običajno tekstilci v FKK kampe vnašajo kulturo glamurja glavnega šotora, predšotora in tende tudi v FKK-je, ki se razteza na 30 metrih.

Če res ne morete tistih cunj sleči, potem vas res ne razumem zakaj silite v FKK.

za za, o katerem kampu govoriš?

Sicer pa je bila nekaj let nazaj Valalta zelo v redu, zlasti če si ne želiš sosedov srečat, saj tam srečaš skorajda samo Nemce, malo Avstrijcev in Italijanov, pa za na prste obeh rok Slovencev in ostalih. Kamp je pa ogromen. Se mi je pa zdela Valalta draga in osebje precej vzvišeno. Bilo pa je čisto, urejeno, našlo se je parcelo s senco, samo ob obali je vse s pavšalnimi prikolicami zapolnjeno, tako da kar hodiš do plaže. So pa tudi bungalovi (dragi). Odsvetujem rezervacijo po internetu, ker so nezanesljivi.

Trgovina je v kampu, ampak draga, isto velja za sadje-zelenjavo. Imajo pa sobico z internetom, kar nekaj gostiln, sta celo ena ali dve terasi za plesat zvečer. Rovinj je z avtom dosegljiv, blizu, peš ali s kolesom pa predaleč. Je pa tam precej težko parkirat, če pa napačno parkiraš, si pa kaznovan.

Ulika je tudi ok, ampak človek po mojem pol Slovenije sreča tam, pa še tak masoven kamp to ni, tako da se ne moreš zgrešit.

New Report

Close