Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ne morem zaspati

Ne morem zaspati

Imam problem. Vsak večer ne moram zaspati. Zjutraj se moram hitro zbuditi in se neizmerno utrujena. Ko se o napornem dnevu vržem v posteljo pa kar ne in ne zaspim. Nimam nikakršnih težav in ne prevelikega stresa. Zato res nevem kaj je. Na spletu je neskončno nasvetov,ki pa so bolj ali manj neuporabni. Kaj vam pomaga? Prosim za nasvet!

Baje dobra doza oksitocina pomaga, zmanjša stres in sprosti telo. Prav tako morda se čuvaj zaslonov pred spanjem, posebej modre svetlobe. Naporni dan tudi pomaga, več gibanja, športanja. Pred spanjem se oddvadit težkih obrokov oz. Nasplošno.

Pomaga kakšen topel kamilični čaj, masaža, pomaga ogled lepega filma, risanega filma, ki ima srečen konec, kakšne zdravilne frekvence na yt proti nespečnosti, vadba tehnik dihanja, kopel, ..

Menda ima dober učinek smuti iz banane, mleka in cimeta. Morda je čas za menjavo vzmetnice ali vzglavnika. Tudi to dvoje zna biti problem, ki se ga morda sploh ne zavedaš.

Probaj z branjem mona, kokr je dougočasn bi lh znau uspavat. Edin tvegaš nočno moro..

Konopljin čaj. Kupi na zmusli.si. Super je. Če nočeš zapravljat brez da se prepričaš, ti ga pošljem za enkrat. Boš videla, kako boš lepo zaspala.

jaz ti lahko posodim za nekaj noči mojega kraljevega pitona, da se boš zamotila z njim. On se rad igra z lepim deklicam. 😎

Sanval je edino,  kar pomaga. Naj ti zdravnica napiše recept.

Odgovor na objavo uporabnika
Tilka270, 17.04.2024 ob 19:44

Sanval je edino,  kar pomaga. Naj ti zdravnica napiše recept.

ZAčni s persenom, potem melatonin, ko to ne deluje več pa sanval.

Jaz bi najprej poskusila kombinacijo kamiličnega ali metinega čaja, medu in mleka, nato s kakšno monotono masažo (med palcem in kazalcem, ali nad zapestjem, recimo), brez TV, računalnika, tablice ali telefona, v temi in tišini.

Brez velikih in težkih obrokov nekaj ur prej, tudi s pitjem tekočin ne bi pretiravala.

Vsak večer enaka rutina, da telo že samo dojame, da bo čas za spanje. Šele zatem razni melatonini, da o uspavalih ne govorim. Ti morajo biti res zadnja opcija, pa še takrat zgolj občasna, da ne bo previsoke tolerance in zasvojenosti.

Vroč mlek pa med. Pa umiritev in ne premišljevat preveč. Naštimi si eno u izi muzko, če ne gre pa začni molit. Jaz sicer začnem brat knjigo, me hitr uspava. S tableti se ne bi filala.

CBN in melationin kapljice poskusi

koda s popustom v opisu

CBD mola s polnim spektrom, popolnoma naravna bo zagotovo pomagala.

Eno pivo spij pred spanjem

V postelji delaj nekaj kar te uspava; knjiga npr. Ko se ti začne spat, samo se malo podaljšaj in najprej zaspi pri luči. Naslednji dan jo ugasnem zadnji trenutek. In tako začni ustvarjat lastno rutino za pripravo na spanje. Ašvaganda mene zelo uspava in tudi drugače je zdrava

Včasih spim kot angelček celo noč, se mi pa tudi zgodi, da ne  zatisnem oči do treh zjutraj. Nikoli ne vem zakaj. Največkrat, če sem preveč utrujena, ker sem popolnoma razdražena, ali pa če me kaj skrbi. Tudi tuširanje pred spanjem mene popolnoma poživi, namesto, da bi me uspavalo.

Ko ne morem spati, mi ne pomaga nič! Če pijem čaj ali kakšno mleko z medom je rezultat, da hodim non stop v WC. Najboljše je ostati miren in si misliti, če ne morem spati, nič hudega, bom pa jutri.

Fant te naj posprica

L-triptofan

To si nabavte

Zelo preprosto. To področje obvladam v nulo, saj sem se sam soočal s tem. Resitev: ne imeti prevelikega stresa (malo pa ze ja). Pomikaj se naprej v zivljenju. Vsak dan se fizicno utrudi in to ne 3 ure pred spanjem, ampak malo prej. Ze 25min sporta ti je dovolj (intenzivnost sama prilagajaj). Brez ekranov, telefonov 2-3 uri pred spanje. Apalnica mora biti hladn, da te zebe ko gres v posteljo. Dekca pa topla, da ko lezis te vsako minuto manj zebe. Odprto okno in dober zrak v spalnici. 2 uri pred spanjem ugasni luci oz vsaj jih zatemni. Blaga svetlost. In glavno…pred spanjem imej zelo dober, vroc seks in potem objeta zaspita. Ce njmas tipa, ga poisci-vsaj za seks. Vcasih si lahko tudi sama pomagas-boljse kot nic. Z upoštevanjem mojih nasvetov boš spala kot bubica.

Meni pogosto  pomaga, da si govorim lepe stvari in s sabo v mislih ravnam zelo ljubeče. Potem me kar zmanjka.

Včasih pa pomaga, da si ne želim več zaspati in si rečem, da bo, kar bo.

A čez vikend pa se naspite?

Jaz tik pred spanjem full globoko diham. Fajn se prediham, najprej se malo zbudiš, na koncu zaspiš. Potem čepki za ušesa. Pa uno temno čez oči. Od Svilanit je super.

Preglej če nimaš kje v bližini kakšno delujočo toplotno črpalko ali kompresor (hladilnik, avtomati za pijačo, iod). Njihove vibracije so lahko neslišne in gredo skozi zidove ter motijo spanec ljudi. Zveni nenavadno ampak sem mel isto težavo, ki sem jo rešil tako da smo umaknili hladilnik, ki je na drugi strani zidu spalnice.

New Report

Close