Ne vem če jo še lahko ljubim
Nobenih otrok si ne omisli. Nisi zmožen biti oče. Veš obstaja možnost da otrok ne bo zdrav. Ti bo življenjski stil pokvaril. Imej pamet in se ne delaj da si nekaj kar nisi. Nisi zmožen biti mož. Nisi zmožen biti partner. Nisi zmožen biti oče. Nič narobe s tem, pač tak si. Narobe je da se želiš pretvarjat da je to zate, brez razmisleka o posledicah na druge, v primeru da ne bo šlo po tvoje in jih boš pustil na cedilu.
Na tvojem mestu bi se pogovorila, obsojam te ne, razumem. In ostaneta dobra prijatelja, če bo ona to sprejela. Resnica je, da je niti nimaš rad.
Moja najboljša kolegica ima multiplo in otroke. In je bilo zanjo psihično hudo, z možem je pa od srednje šole in zelo lepo skrbi zanjo in otroke. To kar imata onadva, je ljubezen. Vem pa za eno gospo, ki jo je mož zapustil in imel ljubice, njo pa dal v dom. Hodila sem k njej prostovoljno za druzbo. Res žalostna gospa in to nihče ne bi smel doživeti.
narcissist, 15.12.2021 ob 22:37
George413, 15.12.2021 ob 21:21
Punca s katero sva se ravno dobro skupaj vselila, je po nekajmesečnih težavah z zdravjem, končno dobila diagnozo. Multipla skleroza! Ravno sva se lepo ustalila in začela razmišljati o zanositvi. Oba je bolezen ujela nepripravljena, čeprav ima enako bolezen tudi puncina teta. Za bolezen je tudi do 50% večja možnost, če jo ima nekdo v družini. Zdravnica ji je svetovala, da v tej fazi bolezni ni priporočljivo, da zanosi. Mene pa ni strah samo tega, da bi ona zanosila pač pa tudi, da bi isto bolezen dobil otrok.
Ker si želim svoje družine, razmišljam, da bi jo zapustil. Spremeniti bi verjetno moral tudi svoj življenjski stil. Sem športnik in popotnik, ne prestavljam si, da bi bil zaradi punce privezan na dom, to ni življenje zame. Ne bi pa rad izpadel vase zagledani egoist. Hudo mi je zanjo ampak ne vem, če zmorem tako spremeniti svoje življenje zaradi ženske, za katero vem da bo njeno zdravstveno stanje slabšalo, da najina prihodnost ne bo rožnata. Zame je to velika žrtev.
V vsakem primeru bom jaz ta grdi. Če ostanem zaradi sočutja in občutka dolžnosti z njo, se bo ona tega zavedala, če grem pa bo izpadlo kot da sem jo pustil na cedilu, ko so se pojavili problemi.
Ne poslušaj teh papkov tle gor, eno je pisati tu gor, drugo je reala. Bodi egoist in realist, ter jo zapusti. Ljudje smo pač izjemno egoistična bitja. Ti si boš že našel novo in zdravo, s katero si bosta ustvarila družino. Ona pa bo tudi že. Resnica je pač kruta.
Pa, da ne bi šel delat otrok z njo, to je zločin, ker bosta rodila bolne otroke.
Močnejši prevladamo. Žal je tako.
In ti misliš, da se tebi nic ne more zgoditi????
Avtor je medtem verjetno že sprejel odločitev. Njegovo dilemo povsem razumem, čeprav zveni egoistično. V teoriji je lahko, a v praksi odločitev pomeni veliko odpovedovanja, tudi žrtvovanja, popolnoma spremenjen življenjski slog. Naj pa omenim, da tudi zdravljenje oziroma lajšanje MS doživlja kar lep napredek. Diagnoza zdaj ni več tako usodna in poteka veliko raziskav, ki se kažejo kar obetajoče.
Vem tudi za dekle, ki je v najstniških letih zbolelo za težkim rakom. Prognoza je bila slaba. Fant jo je hitro zapustil. Danes je že babica. Zelo vitalna in precej zdrava. Po težkih terapijah si je opomogla in normalno zaživela, spoznala krasnega moža in si ustvarila družino. Njen prvi fant je končal kot vaški pijanček.