Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nedelje

Nedelje

Živjo!

Mene pa zanima, kako preživljate nedelje. A ste doma, ali kam greste (k staršem na kosilo, na izlete).

Mi jih najraje preživljamo doma, vendar pa, ko gledamo prijatelje, večina nedeljo preživi pri starših. Mislim, da družina vendarle mora nek dan v tednu preživeti nekako družinsko. Če pa si pri kom na obisku, pa to ni vedno možno. Večkrat se podamo tudi na kak izlet.

Kako pa je kaj pri vas.

LP, U.

Pri nama je sobota rezervirana za obiske staršev, sorodnikov, prijateljev, praznovanje rojstnih dnevov, nakupe in pospravljanje, v nedeljo pa je en dan samo za naju, malo Petro in oba psa. Ponavadi gremo malo na izlet, da se vsi nadihamo svežega zraka, vedno si ta dan vzameva čas za refleksijo tedna in napoved prihodnjega, da veva, kdaj mora kdo komu priskočiti na pomoč, priti domov iz službe, kaj prinesti…. Tudi vse tekoče, kar je v najinem medsebojnem odnosu in nisva uspela razrešiti med tednom ali pa je zahtevalo več časa, si prihraniva za ta dan. In potem sva za prihodnji teden res spočita.

Oh, kako lepo je tole prebrati!

Tudi mi imamo podobno menje glede nedelj. Nam kar manjkajo, če jih ne preživimo nekako doma ali pa skupaj v naravi.

Kakor kdaj, nimamo čist zafiksirano, ker moramo izvajati transport ene od babic, ki pazi na sina med tednom. Če je le kako izvedljivo, si nedeljo rezerviramo zase, včasih (cca. 1 x na dva meseca ali ob kakih večjih praznikih) povabimo mi stare starše na kosilo, da se malo oddolžimo za varstvo. Definitivno pa je vsaj en dan vikenda samo naš, da “zadihamo”. Nimam nič proti občasnim in prej najavljenim obiskom, sovražim pa “padalce”. Bi bili pa zelo nesrečni, če bi še med vikendom morali stalno po nekih obiskih laufat, saj se mi zdi, da že tako nismo kaj dosti skupaj, posebej, ker z možem delava navskriž in se med tednom skoraj ne vidiva.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Čez teden se tako malo vidimo, da nekako poskušamo nedelje ujeti zase. Med vikendi nam je zajtrk ena krasna rutina, pri nas je zeloooo obilen in kar dolgo traja, midva se potrudiva, da tudi malo dlje pospiva, sicer pa smo skupaj. Kakšen obisk, če ne gre drugače, sicer pa smo rajši kar sami. Kakšen izlet ali sprehod, včasih celodnevno lenarjenje doma, včasih, sicer redko, pa le, tudi izkoristimo in gremo skupaj po kakšen nakup, saj za kakšno večjo stvar, ki rabi premislek ali več ogledov med tednom ponavadi zmanjka časa. Nedeljskih kosil v tistem klasičnem smislu ne poznamo. Pojemo, ko smo lačni, če je slabo vreme skuhamo več, sicer bolj na hitro ali jemo spotoma, ko smo zunaj. K staršem ne hodimo na kosila. Ko smo pri moževih smo itak cel vikend tam, tako da pojemo skupaj, k mojim pa ne hodimo oz. izjemoma, če je praznovanje.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ponavadi gremo k mami na kosilo in tam ostanemo do večera. Je prav lušno, ker živi na obrobju mesta v hiši, mi pa v bloku….

Mi pa gremo v naravo (razen če res grozno dežuje) ali pa imamo doma dan družabnih iger – brez TV-ja.
LP, Tana.

Obiščemo starše in včasih tudi prespimo! Meni je fajn, ker naši živijo v hiši, hodimo po gozdu, jaz na hitro uredim svoj vrtiček, se sprehajamo s starimi prijateljicami ni mi treba kuhat … skratka sprostitev po napornem tednu.
Če smo doma (kar je redko) ne delamo nič, kakšen film pogledamo ali pa se kregamo, ker ne vemo kaj početi (saj veste kako je v bloku)!
Za izlete imamo rezervirane sobote, za družino pa nedelje!

jaz pa v soboto popoldan delam, potem pa še lepo v nedeljo zjutraj, da ja svojega malčka čim manjkrat vidim:((((((

New Report

Close