Nedeljska juhica
Pri nas je bila juha glavna na sporedu, ko smo uvajali gosto hrano, takrat se mi je že skoraj zmešalo od vonja po juhi, he, he. Potem sem za nekaj časa prenehala, ker se je mala preobjedla juhe in je sploh ni več marala, zdaj je pa spet glavna za čas pred opoldanskim počitkom;)) Tako da , Ja, tudi mi jo po novem spet kuhamo;))
lp,
t.
Juho ( kostno ) kuham dvakrat tedensko. Pojemo jo kot juho, ali zalijem mineštro…………….V nedeljo ( razen danes ko smo vsi out ) pa je še vedno nedeljsko kosilo. Juha, meso iz juhe, tenstan krompir in zelenjava v prikuhi.
V ponedeljek je pa – če kaj mesa ostane gonač. Enolončnica z zeljem krompirjem, kuhano govedino in zalito z juho. Še malo poprčka pa gremo……….
Pozimi bolj….. ni pa pri nas pravilo. Juhe imam rada močne, zato si tedensko ali dnevno krepke goveje juhe niti privoščit ne bi mogla… 🙂 Zelo radi imamo zelenjavne, česnovo, porovo, gobovo, čebulno, fižolno … Kurje pa sploh ne maram.
Juhe ob nedeljah ne kuhamo, nam je kar škoda časa.
Naša nedeljska kosila (kadar nismo povabljeni k starim staršem, kar navadno 1x na vikend smo, če smo doma, seveda) so navadno kar skromna – pizza, testenine, rižote… Sploh poleti, ko se cel dan potepamo.
Skuham pa juho kak večer med tednom – za naslednji dan. No, velikokrat še za v skrinjo..