Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nedeljska juhica

Nedeljska juhica

Hej, mene pa zanima, če kuhate ob nedeljah juhico?

Sem že od nekaj ljudi slišala, da je sploh ne kuhajo več.

Mi jo seveda še kuhamo, predvsem zaradi mulčka, ki ima vse juhe rad.

In vem, da bo vsaj juhe pojedel zvrhan krožnik, če že drugega ne bo hotel!

Pa dober tek!

Lp, Ajna

jaz sem jo skuhala in seveda je smrketa pojedla le juho, lazanje se dotaknila ni

zdaj pecem palacinke, prvo je ze zmazala….

lp

n

Ja, saj bo pri nas isto!

Mi imamo ponavadi kosilo šele ob pol dveh!

Lp, Ajna

Pri nas je bila juha glavna na sporedu, ko smo uvajali gosto hrano, takrat se mi je že skoraj zmešalo od vonja po juhi, he, he. Potem sem za nekaj časa prenehala, ker se je mala preobjedla juhe in je sploh ni več marala, zdaj je pa spet glavna za čas pred opoldanskim počitkom;)) Tako da , Ja, tudi mi jo po novem spet kuhamo;))

lp,
t.

V nedeljo je juha obvezna. Danes iz puranjih stegen brez kosti in zelo veliko zelenjave. Počakala bo še tudi do jutri, da bo kosilo kuhano hitreje.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Včasih tisto iz vrečke….:))

Ne vedno, pozimi pa skoraj vedno. Pa ni juha samo ob nedeljah, skoraj vedno je tudi med tednom, samo goveja je običajno bolj nedeljska. Danes je bila kremna mesno-zelenjavna s kruhovimi kockami – pa ne iz vrečke 😉

Juho ( kostno ) kuham dvakrat tedensko. Pojemo jo kot juho, ali zalijem mineštro…………….V nedeljo ( razen danes ko smo vsi out ) pa je še vedno nedeljsko kosilo. Juha, meso iz juhe, tenstan krompir in zelenjava v prikuhi.
V ponedeljek je pa – če kaj mesa ostane gonač. Enolončnica z zeljem krompirjem, kuhano govedino in zalito z juho. Še malo poprčka pa gremo……….

Pozimi bolj….. ni pa pri nas pravilo. Juhe imam rada močne, zato si tedensko ali dnevno krepke goveje juhe niti privoščit ne bi mogla… 🙂 Zelo radi imamo zelenjavne, česnovo, porovo, gobovo, čebulno, fižolno … Kurje pa sploh ne maram.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Ob nedeljah obvezno goveja juhica, pa včasih tudi čez teden kdaj. Nasplošno jemo juhe skoraj vsak dan pri kosilu – korenčkove, porove, krompirjeve, mešano zelenjavne, goveje, kremne, fižolove, čebulne, česnove,…..vse sorte.

Lp,
T.

Juhe ob nedeljah ne kuhamo, nam je kar škoda časa.
Naša nedeljska kosila (kadar nismo povabljeni k starim staršem, kar navadno 1x na vikend smo, če smo doma, seveda) so navadno kar skromna – pizza, testenine, rižote… Sploh poleti, ko se cel dan potepamo.
Skuham pa juho kak večer med tednom – za naslednji dan. No, velikokrat še za v skrinjo..

Praviloma jo kuham, že v soboto čez dan, ker gremo v nedeljo k maši in za juho ponavadi zmanjka časa. Sodi zraven.
Sicer smo ob nedeljah ponavadi doma, nam zelooo paše, razen kakšen obisk pri starših popoldan, pa še ta je prej izjema kot pravilo.

Tajna30

New Report

Close