Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Nepotizem gospe Komarjeve

Nepotizem gospe Komarjeve

AUKN ni odgovoril na vprašanje o morebitnem nepotizmu in korupciji.

Človek se mora takoj prijeti za denarnico, ko mu državni uradniki zatrjujejo, da je na vsem svetu samo en človek, ki lahko opravi neko delo za državo.

Odvetnika pisarne Jadek & Pensa Simona Gabrijelčiča so namreč na AUKN-ju označili za edinega na tem svetu, ki je lahko v roku treh dni pripravil dokumente, ki jih je AUKN potreboval.

Toda to še ni vse. V odvetniški pisarni Jadek & Pensa po naših podatkih delata oba sinova predsednice AUKN-ja Dagmar Komar in tudi njen nekdanji mož. “Ali v tem primeru ne gre za nepotizem in korupcijo, glede na to, da v omenjeni odvetniški pisarni delajo Vaš bivši mož in dva sinova?” je bilo vprašanje, na katerega nam z AUKN-ja niso odgovorili.

Na vprašanje MMC-ja, “koliko poslov je imela oz. ima Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) z odvetniško pisarno Jadek & Pensa“, pa so nam z AUKN-ja odgovorili, da je omenjeno odvetniško pisarno država angažirana na številnih projektih, med drugim tudi v konkretni zadevi, ki jo je AUKN prevzel v pristojno odločanje in pri kateri je šlo za kontinuiteto dotedanjega dela.

Kot so pojasnili na agenciji, je odvetnik Simon Gabrijelčič (odvetnik v odvetniški pisarni Jadek & Pensa) že od januarja 2011 sodeloval v delovni skupini (angažiran s strani tretjega), s katero je tudi agencija koordinirala aktivnosti v konkretnem primeru.

Ker so se aktivnosti AUKN-ja nanašale na dotedanje delo delovne skupine in ker je bil AUKN v izjemni časovni stiski, potreboval pa je specialno pravno pomoč, ki jo je lahko kvalitetno nudil odvetnik Simon Gabrijelčič, ki je bil s celotnim dotedanjim postopkom seznanjen, je AUKN ocenil, da je zaradi navedenih razlogov (tri dni časa za pripravo zahtevne dokumentacije, specialnega pravnega svetovanja in kompleksnega poznavanja zadeve) najbolj racionalno vključiti v te aktivnosti prav odvetnika Simona Gabrijelčiča,” so zatrdili na AUKN-ju.

V primeru, da bi se AUKN poslužil pomoči drugega odvetnika, z gotovostjo trdimo, da v tako kratkem času ne bi mogel nihče drug ravno zaradi kompleksnosti celotnega primera in nepoznavanja predhodnih dogodkov v roku treh dni pripraviti dokumentov, ki jih je AUKN potreboval,” so pojasnili na AUKN-ju in na koncu dodali, da z navedeno odvetniško pisarno AUKN nima nobene druge pogodbe, razen pogodbe, ki se nanaša izključno na zgoraj navedeni primer.

Mimogrede. Kandidatka predsednika države Danila Türka za ustavno sodnico Dunja Jadek Pensa je poročena s starejšim partnerjem te odvetniške pisarne, in sicer s Pavletom Penso.

[hr]
http://www.rtvslo.si/slovenija/nepotizem-gospe-komarjeve/261509
[hr]

Joj presse je zamenjal pohanega!!!

V odvetniški pisarni Jadek & Pensa po naših podatkih delata oba sinova predsednice AUKN-ja Dagmar Komar in tudi njen nekdanji mož. “Ali v tem primeru ne gre za nepotizem in korupcijo, glede na to, da v omenjeni odvetniški pisarni delajo Vaš bivši mož in dva sinova?” je bilo vprašanje, na katerega nam z AUKN-ja niso odgovorili.

Mimogrede. Kandidatka predsednika države Danila Türka za ustavno sodnico Dunja Jadek Pensa je poročena s starejšim partnerjem te odvetniške pisarne, in sicer s Pavletom Penso.

Dobro da tebe nobena ne mara,niti žlahta ne pa nimaš problemov z zaposlovanjem!

Opažam, da je tipičnim janševikom potrebno povzemat “bistvo” vsakega prispevka. To je najbrž zaradi njihovega specifičnega mentalnega dometa :-)))))

Boom———— In ti se oglašaš, ki ti je specifika največjega dometa- ŽUPNIK

=)

New Report

Close