Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nepremičninski agent

Nepremičninski agent

Katera smer na kateri fakulteti izobražuje nepremičninske agente?

Dela se poseben izpit za pridobitev licence. Moraš pa imeti najmanj VI.stopnjo izobrazbe, katetekoli smeri.

Ti kopiram

 

Pogoji za pridobitev statusa nepremičninskega posrednika

Posamezniku izdamo licenco za opravljanje poslov posredovanja v prometu z nepremičninami in ga vpišemo v imenik nepremičninskih posrednikov, če izpolnjuje naslednje pogoje:

 

pridobljena najmanj višja strokovna izobrazba,

pridobljena nacionalna poklicna kvalifikacija posrednik/-ica za nepremičnine oziroma opravljen strokovni izpit in

če ni bil pravnomočno nepogojno obsojen za kaznivo dejanje zoper premoženje oziroma gospodarstvo na kazen zapora več kot tri mesece, ki še ni izbrisana.

Če vlagatelj zahteve nima pridobljene najmanj višje strokovne izobrazbe lahko kljub temu pridobi status nepremičninskega posrednika. V takem primeru mora imeti končano najmanj splošno srednjo šolo, srednjo tehnično ali drugo srednjo strokovno šolo po programu za pridobitev srednje strokovne izobrazbe oziroma temu ustreznega izobraževanja po prejšnjih predpisih ter imeti najmanj tri leta delovnih izkušenj pri poslovanju z nepremičninami na dan 24.5.2003 ali pri prodaji nepremičnin investitorja na dan 24.5.2006. Tak vlagatelj lahko pristopi k izpitu za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije za nepremičnine na podlagi pozitivnega mnenja Ministrstva za okolje in prostor.

 

 

Nobena fakulteta ni to,  naučiš se tematiko, ali greš na  usposabljanja (CPU, Gea college)’, nato pridobiš licenco, imaš pisni in ustni del. Snov je obligacijsko pravo, zemljiška knjiga, izpisi iz katastra, zakonodaja, davki..  Rabiš vsaj 6. Stopnjo izobrazbe,potrdilo o nekaznovanosti, ter usposabljanja na 5 let ponavljaš. Dobro razmisli , preden greš delati izpis, se pridruži kakšni agenciji, da se ne boš brez veze učila. Izpit ni tako lahek, če nisi iz tega foha . Lahko to sploh ni zate. To delo deluje precej drugačno kot je v resnici.

New Report

Close