Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Neum – potni list?

Neum – potni list?

Ker bomo z mašo 1,5 letnico potovali v Črno goro in se peljali tudi skozi Neum (Bosna), me zanima, če rabimo potni list za potovanje skozi Neum.

Hvala in LP

vsekakor

Po prehod preko Neuma ne potebuješ potnega lista, vendar ne smeš zaviti z glavne ceste.

Po=Za

Sicer pa je bila ta tema že milijonkrat obdelana, tako da se lahko o tem prepričaš tudi, če malo pobrskaš po tem forumu.

Ravnokar sem klicala na bosansko veleposlaništvo v Ljubljani, kjer so mi povedali, da je prehod meje pri Neumu možen tudi z osebno izkaznico, drugje pa ne.
lp

Prehod je možen tudi z osebno, čeprav sama pri številnih prehodih skozi Neum nisem nikoli rabila avta povsem ustaviti kaj šele, da bi kakšen dokument kazala … 🙂 Tudi v samem Neumu sva se ustavila, pa ni nihče kompliciral.

Gospa na bosanski ambasadi pa ni povedala povsem točno ali pa različne osebe na ambasadi različno tolmačijo … če je carinik/policist na meji dosleden in po črki zakona opravlja svoje delo (zraven pa še vstal z levo nogo) ima vso pravico zahtevati potni list, vendar so nepisana pravila, da se turistom pač ne teži zavoljo Neuma razen, če so letos kje črno na belem sklenili (kot je to narejeno za Črno goro), da se v času turistične sezone uradno dovoljuje prehod z osebno izkaznico.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Iz prve roke – včeraj sem se vrnila. In so naju in vse pred nama, ter nekaj ( kar sem jih videla) za nama lepo ustavili in se sprehodili čez potne liste. Tako, da dokument rabiš – verjetno je dovolj že osebna. Pregledajo pa te vsekakor. Tudi jaz to doživela prvič letos….

New Report

Close