Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nezadovoljstvo do teh vladnih odločitev narašča

Nezadovoljstvo do teh vladnih odločitev narašča

Zadnji ukrepi vlade za zajezitev širjenja koronavirusa so za petino vprašanih v javnomnenjski raziskavi družbe Valicon prestrogi. Ta delež je tako od zadnje raziskave precej narasel. Pred tednom dni je sedem odstotkov vprašanih menilo, da so omejevalni ukrepi vlade za zajezitev širjenja virusa preveč strogi, v tokratni anketi pa je delež poskočil na dobrih 20 odstotkov. Hkrati s tem se je občutno zmanjšal delež tistih, ki menijo, da so ukrepi premalo strogi (s 40 na 27 odstotkov). Večina prebivalcev (53 odstotkov) sicer še vedno meni, da so ukrepi ravno pravšnji.

https://www.zurnal24.si/slovenija/nezadovoljstvo-do-vlade-narasca-344695

Haha, sicer ne dam veliko na take ankete, ker se jih da ponaredit, priredit… Ampak 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nezadovoljnih- po anketi ni ravno veliko.
To pomeni da jih je 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa zadovoljnih z ukrepi.

Kakorkoli, ukrepi morajo biti. Če pa komu niso všeč , je to njegova osebna stvar.Nekateri bodo vedno nezadovoljni -četudi bi jim dali nutello na belem kruhu.

Zadovoljni so tisti, ki imajo zdaj “opravičljiv” razlog, da nimajo življenja in da se ukvarjajo z drugimi. Procent gor, procent dol.

Zaskrbljujoče je, da se odstotek nezadovoljstva viša. Upam da gospod Janez Janša prepove vse ankete razen tistih, ki jih naroči vlada ali Nova24TV.

Zaskrbljujoče je, da se odstotek nezadovoljstva viša. Upam da gospod Janez Janša prepove vse ankete razen tistih, ki jih naroči vlada ali Nova24TV.
[/quote]

Pazi. Tukaj ne razumejo sarkazma. Jih boš slišal.

Naj vas ne skrbi. Tik pred novimi strožjimi ukrepi boste že izvedli, da ljudje v večini zahtevajo nove strožje ukrepe, potem pa jim bo vlada prisiljena ugodit 🙁

Kakšne pa? Prepoved zapuščanja domovanj, in glede na porast kršenja reda in miru še predaja vseh kuhinjskih nožev, da se ne bomo poklali? In smrtna kazen, če skriješ pred oblastmi nož za kruh.

Zna bit, glede na to, da so pričeli z novicami o umrlih, ki jim je COVID pospešil stanje.

Glede na to, da berem tuje časopise in vidim, da imamo enake ukrepe, kot tuje države (npr. Avstrija, Švica …), kjer, za razliko od nas, verjamejo vladi in ne smatrajo vsakega ukrepa kot poskusa državnega udara, se mi zdijo ukrepi zaenkrat primerni.
Menim tudi, da si jih vlada ne izmišljuje čisto sama in da delajo z roko v roki s stroko (npr. dr. Trampuž infektolog, ki dela v Nemčiji …).
Vedno bodo pa taki, ki ne verjamejo trenutni vladi. Ne glede na to, kaj naredi – nikoli ni prav. Pa nič zato. Zaenkrat so v manjšini, tako da me ne skrbijo. Kar naj trobijo še naprej po forumih.

Tudi mene to čudi. Povsod mirno sprejemajo vladne ukrepe, čeprav njihovih držav ne vodi gospod Janez Janša.

Pri odrejenih ukrepih se ne sprašuje kdo je z njimi zadovoljen, ampak se jih mora izvrševati. Sad but true.

Ne verjamem niti tej vladi niti prejni se manj vsemu temu debilizmu okrog te corone…vsi ti ukrepi so zgolj zato da se prkrije nesposobmost vlade in zdravstva..se vse ukrepe nekako toleriram…samo prepoved gobanja v druge obcine je visek debilizma in lahko gre hojs in jansa v tri.pi.materine

1. Vedno bodo ljudje, ki bodo kritizirali – takšnih je okoli 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne glede na to kaj in kako se bo kdo odločal kot oseba ali vlada.
2. Meni tudi ukrepi niso všeč. Slovenija si jih ni kar izmislila, zgleduje se po drugih državah, verjamam pa,da tudi mnenje žene predsednika vlada, vpliva na odločitev, da je takšna odločitev najbolj ustrezna. Ampak npr. v Italiji je še strožje, ljudje ne smejo iz stanovanja razen s potrdilom, da gredo npr. v trgovino na lastni riziko.
3. Če bi se zgledovali po Švedski. Bi vam bilo vseeno, če bi vašemu staršu odtegnili respirator na račun mlajše osebe. Vsak naj se vpraša, bi želel v tem času izgubiti koga, ki mu je drag samo zato, ker mu je težko zdržati še npr. tri tedne doma. Kaj pa če bi bili zaradi bolezni omejeni, da smo doma celo svoje življenje? Ali lahko sedaj bolj razumete npr. invalidne osebe?
4. Vprašajte se ali bi v primeru razrahvljanih ukrepov želili zboleti vi. Bi tvegali? Da ste pa mogoče ena izmed redkih primerov, ki bi umrla?

Ko seštejem, si rečem, stisni zobe, izkoristi ta čas zase, za svoje (preživljam čas z otrokom in staršema, moj partner je iz druge občine in se nisva videla že tri tedne), spočij, naspi se, pospravi, uredi vrt, pokopališče, razmisli o načrtih, ciljih, spremeni tisto, kar si že dolgo želiš…

Pustimo na strani nezadovoljstvo! Pa spomnimo se koliko kritik je letelo na Šarca, ki se je norčeval iz virusa.
Srečno!

Trampuž pa strokovnjak… Poglej si odmeve tam okol 5.3. Enkrat, ko je govoril da je covid kot gripa in hvalil takratno vlado… Potem pa čez 14 dni za nas napovedoval ze 5000 in več potrjeno okuženih… Jaki strokovnjak ja

New Report

Close