Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek neznani bel crv

neznani bel crv

Lepo prosim za vaso pomoc. Ze 3x sem nasla belega crva, ki leze po steni…. je priblizno 1 cm velik. Nikakor ne morem odkriti vzroka s kje bi ta crv prisel, premaknila sem vse omare, imamo tudi morskega prasicka (ne vem ali ima to kaksno povezavo ali ne, sem gledala po internetu pa nisem odkrila nobene povezave) – ni variante, da bi crv prisel iz solate, ker jo temeljito umijem… Bi morda vedel kdo kaj bi ta crv bil? imam tudi slikanega, vendar se tu ne da dodati priponke….LP

Na obisku imate mokarja, molja…. Preglej malo po vrečkah/posodah s hrano. Radi gredo v “razsuti tovor”, se pravi sladkor, kakav, riž, čaj …. meni se je v enem dnevu naselil v vegeto, glavno gnezdo zla pa so bili orehi.
Zadeve, ki jih imaš že nekaj časa, raje preventivno zmeči v smeti. Pomagajo dobro zaprte posode, da res ne more notri.

Meni je prilezel iz kostanja.

molji so na pohodu.

aja jaz sem jih najdla v gresu, polenti (oboje original zapakirano) in v orehih.
mislim da so prišli iz orehov.

kakšno hrano pa dajete prašičku? Mi smo imeli veveričko, pa je v tisti hrani (koruza, semena, pa tudi kupljena mešana hrana) tud parkrat bilo nekaj črvičkov.

Ja, tudi to je možno, zato moraš takšne stvari kupovati, ko imajo še kar nekaj do konca roka trajanja. Če pa je samo še kak mesec, dva, dobiš notri proteinsko-beljakovinski dodatek.

prasicku kupimo v avstriji suho hrano, ki jo sami naberemo in zvagamo… se nikoli nisem opazila kaj notri pa se mi zdi, da kar pregledam….in da bi opazila kaj takega…. bom pa pregledala vso hrano v hisi…vecino stvari imamo po posodah in ne po vreckah, tako da res nimam idej od kod bi prisli…..groza:(

V hrani, ki je mešana-sestavljena za male glodalce (morske prašičke) je tudi GRAH – v tem pa se radi zaredijo molji. Toliko o živalski hrani. Sem tudi sama že imela pred leti tak primer.

Drugače pa je letos prava invazija moljev!! Nenormalno…

Jaz sem jih dobila v senu, s katerim futram hišnega kunca.

beli črvi se ponavadi zaredijo v hrani, ki dalj časa stoji…preglej če ni kje kdo kaksen del hrane ponesreči brcnil v kak kot…

Napisala je beli črv in ne molj ali kaj drugega, menda ja veste kaj je molj ali tisti črvički ki lazijo po hrani, ki nikakor niso beli črvi. Bel črv je bel črv, ki se zaredi v hrani, če jo dalj časa pustiš, ali sedaj radi prilezejo iz kostanja, prav zaveljeni so, beli in dolgi okoli 1cm. Vse odmaknit in le poglej, da ni kje kakšen del želoda, kostanja, oreščka ali hrane. Iz nekje je to prilezlo iz neke “svinjarije”, kar samo od sebe se ni moglo zarediti.

Ja, in iz teh belih črvov potem zraste nekaj molju podobnega!

To se je zgodilo v zgornjem nadstropju hise, kjer hrane sploh ni (samo seno in hrana za prasicka)…. je pa bel crv, velik priblizno 1 cm… skratka ni tako majhen

Poglej v seno!!! :)))

Potem je sigurno od te hrane za prasicka, le dobro jo poglej ali od sena!

Še enkrat se oglašam da dopolnim moj prejšnji post:

Hrano pretresem iz pvc vrečke v posodo, ki se dobro zapira, pa je bila čez 2 dni “živa” – torej je že bil molj not, ko sem jo kupila. Ko sem povedala trgovcu – šefu trgovine, kjer kupujem hrano za pujsa, mi je rekel, da nisem edina, ki se ji je to zgodilo. Mu je javilo še nekaj strank enak problem. Samo problem NI pri njemu, ker on nabavi toliko, kot proda, proda pa zelo hitro. Problem je nekje vmes; med proizvajalcem, uvozniki in skladišči… Pogoji, temperatura, vlaga???

In v senu sem tudi že našla plesnivo kepo sena, ker očitno ni bilo dovolj posušeno pred pakiranjem. Se spomnim, da je bil, ko sem dvignila skledo s hrano pod njo tak “masten”, mesnat, zavaljen črv, čeprav sem tisto plesnivo kepo vrgla stran.

Kontaminirana je v bistvu skoraj vsa hrana, tudi za ljudi…. Samo da jo prej pojemo, preden se karkoli izleže. Zato včasih tudi v original zapakirani hrani najdeš vse sorte. Zato osebno nikoli ne kupujem “občutljivejših” stvari, ki so pred iztekom roka trajanja (če imajo recimo rok trajanja eno leto in je do konca tega roka še dva meseca, ne kupim).
Tolažba je, da ti črvi niso nevarni, so pa seveda nagravžni do amena.
No, jaz v hrani za prašičke in v senu nisem našla še nič sumljivega, pač pa sem kupila semena za ptiče s proteinskimi dodatki, ampak pticam je to itak vseeno.

sem preiskala kakor sem lahko in nisem v hrani in senu opazila nic sumljivega… vsekakor pa bom te stvari sedaj imela v kleti ali nekje zunaj, ker resnicno nocem vec srecati crva :/

New Report

Close