Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nič nisem dobila za trud in za spomin

Nič nisem dobila za trud in za spomin

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 08.07.2021 ob 15:56

Pri nas ni takega običaja. Meni se tole krepko čudno bere… kot da dec plača žensko, da mu je rodila otroka; Zveni kot sužnjelastniški odnos ali pa vsaj sluga – gospodar. In sluga dobi nagrado.

Ah dej dej. Daš en spermij, ona izdela otroka, ga še rodi in če se ji zahvališ za ves njen doprinos… je zdaj to sužnjelastniški odnos? Prej obratno! Pa kaj ti misliš, da se otrok sam izdela, čist slučajno je v naših maternicah kot pač ena slika na steni ali kako? Pobralo bi te, če bi se zahvalil, da je ona doprinesla veliko več kot ti, pa oba bosta starša in oba vaju bo imel otrok enako rad (dokler ne bosta zaj).

Obicaj_, 09.07.2021 ob 16:28

Razočarana T, 08.07.2021 ob 15:25

Pred dvema mesecem sem rodila. Porod je trajal 25 ur. Mož je bil z mano samo zadnje tri ure. Vse porodnice so od partnerjev in možov dobile pozornosti, nekaj za v spomin, na primer ogrlico, prstan, eno je tip kar v porodnišnici zaprosil, pa neke bone za masaže in razvajanja. Jaz nisem dobila nič, razen moža z hudim mačkom, ki je smrdel kot umazana vinska klet. Saj ne rečem, da ni dober, pa pozoren je za rojstni dan, vsi ostali dnevi pa mu ne grejo dobro od rok. sem tudi malo prijateljice vprašala , če so kaj dobile od možov, pa kar v večino so.  To me res boli, ker  jaz nisem dobila nič. Ne vem a je mož tak runkel ali pa sem jaz tako malo vredna? A je to običaj, da moški ženski kaj podari za porod?

Ni noben obicaj. Kaj se gres. Morda kako cvetje.

Da bi te fejst streznil od neumnosti, bi ko si mu rodila hci, moral prinest v narocju sina, ma ne tvojga, ampak od ljubice.😁😅

In ona ti direkt pove, da nisi ti oče otroka ampak sosedov Lojze…

Pri nas to ni običaj. Je bil pa oba poroda z mano in še dobro da je bil. Zaradi komplikacij pri 2 porodu je bila hči prvi 2 uri skoz pri njemu v naročju. Med njima se je vzpostavila neka trdna vez.

Nisem pričakovala darila, niti mu nisem zamerila, ker ni nič kupil, ker je pri negi in vzgoji zelo pomagal. Prve 14 dni po porodu je prevzel celotno gospodinjstvo. Tudi mu ni bil problem ponoči vstajat ali previjat….

Skoz je aktiven oče, še zdaj ko imava že najstnika. To je najboljša popotnica za otroka in to je tisto kar šteje veliko več kot nek nakit ali usran bon.

Se pa vidi kam smo padli ko ljubezen merimo po materialnih dobrinah.

3x rodila pa nikoli ni prinesel nič.  1 spomin na vse je bil ko je bilo najstarejšemu že 8 let. Verižica z začetnicami otrok. Pa še to kot darilo za moj rojstni dan.

Z nakitom in vsem ostalim se ne izkazuje ljubezni pač pa z dejanji. Dejanja ki nekaj štejejo in niti sosed ne ve za njih. Če pa se bolje počutite pri razkazovanje kaj je meni moj pol pa ok. Običaj hahaha, idiotizem, kot obiski z kavo.

To so dejanja ki jih drugi ne vidijo in so kljub temu več vredna

Zakaj pa mu nisi nič rekla?  Misliš da je njim kar vse samoumevno?

Pozdravljena

Tudi jaz po porodu nisem dobila nakita ali od svojega, ko zdaj razmišljam. Smo ga pa kupili njegovi sestri, ki je rodila pred mano.

Tudi moj je prišel rahlo okajen po veseli žurki, ker je dobil otroka medtem, ko sem se jaz matrala z dojenjem in jokom ker zadeva ni stekla.

In veste kaj…čisto nič mu ne zamerim, ker je bil in mi še vedno je najboljša opora kar bi si jo kdaj želela. Super tudi sodelujeva pri vzgoji in mislim, da je to bolj važno kot pa kos nakita, ki ga tako ne nosim, moj mali fant ga pa tudi ne potrebuje.

Skupaj sva že 20. leto medtem ko se je njegova sestra s svojim razšla. Tako, da mislim da nakit itd. res ni merilo.

Jaz bi se na vašem mestu raje posvetila novim dogodivščinam, ki vas čakajo s prihodom novega člana v družini (usklajevanje vajinih prioritet, pogovarjanje o vzgoji da dobite občutek kako oče razmišlja,kompromisi itd.). So pa v večini primerov očetje v teh časih čudoviti, če malo pomislite koliko so se v preteklosti ukvarjali z dojenčki. Samo spustiti jih je treba zraven, kar ni vedno lahko 🙂

Čestitke ob prihodu novega člana in vso srečo!

LP

velikokrat mama, 08.07.2021 ob 18:32

Rodila sem petkrat. Nikoli mi še na misel ni prišlo, da bi dobila kakšno darilo od moža. Je bil pa vedno ves čas z mano – če ne bi bil, bi me hudo razžalostilo. To, da sva se skupaj veselila mi je največ pomenilo.

Točno to…jaz sicer “samo” 3x…prvič slišim za ta darila in se mi zdijo totalno mimo…otrok je najdragocenejše darilo…poleg tega pa, drage dame, samo ženske imamo privilegij rojevanja in to je nekaj čisto naravnega odkar svet stoji…tko da ne se špilat drama queen (pa da me slučajno kdo ne bo imel za klero čečo…ampak, kar je naravno, je naravno, ni treba delat cele drame iz tega)

Si pa res prismukjena. A si se odlocila za otroka zato, da bos kaj v dar dobila? Si pa res materialistka. Bodi vesela, da je lahko bil ob tebi, ko si rodila. Najvecji dar in spomin za celo zivljenje je otrok. Dobila si najlepse mozno darilo ti pa si razocarana, ker nisi dobila ndkaj materialnega.

Tudi jaz sem noseca, od partnerja ne pricakujem materialnega darila ob rojstvu otroka. Najvecji dar ki ga bom dobila od njega bo najino dete. Glede da imam rok januarja in ze sedaj napovedujejo stroge omejitve zaradi korone bom lahko srecna, ce bodo partnerju dovolili biti poleg.

Mislim, da je to stvar navade. Jaz od mojega partnerja  nisem dobila nič materialnega. Sem pa dobila zdravega sinčka in nevem zakaj bi hotela še verižico, pa prstan… Mar ni otrok od obeh?

Res je. Povsod vidimo da se ga dec orang nalije ko dobi potomca. Če sina pa še toliko jače…žganje je že skor obvezno. Človk dobi občutk da se ga nažgejo zarad prihajajočih obveznostih do otroka.

V tujini se temu darilu reče “push present” in je pogosta praksa, ki si pocasi pot utira tudi k nam.

Sem rodila lani, bil je zraven, dobila pa sem tudi diamantne uhane in ogrlico; itak bodo šli nekoč naši rojenki…

Darilo sicer nima nič z vašo vrednostjo, tako da si tega ne jemljite k srcu; ce je dober oče in pomaga pri otroku je to več vredno kot karkoli drugega!!!!!!

Vsak pravi očka je ob rojstvu tako vesel, da se ga ornk napije s prijatelji in sorodniki – to je pravi običaj. 😊

En moj sorodnik vem da je pred porodom toliko spil da ga mogel tast pelat v porodnišnico

Jaz sem 4x rodila. Nisem nikoli nič posebnega dobila. Itak je največje darilo otrok, ki sem ga rodila. Nikoli nisem čutila, da bi bila za karkoli prikrajšana. Pa imam rada pozornosti in darila. Ampak ob rojstvu otroka pa res nisem ničesar pričakovala. Kasneje tudi sorojencem nismo kupovali daril, ko so dobili bratca ali sestrico.

Menim, da je že sam otrok, ki pride na svet enkratno in največje darilo in nikoli ne pozabiš kdaj si ga dobil 😉

Rodila sem 4x, mož je bil vedno zraven pri porodu in ne, nič mi ni prinesel. Zakaj le? Meni mnogo več od verizic pomeni to, da je z mano v vsakdanjem življenju in mi da skupaj skrbi a in vzhaja a otroke. Kaj mi bo nakit in obleke, če ga pa sicer ne bi bilo ob nas, ker bi recimo nenehno delal.

Nehaj se primerjat, bi rekla. In raje delaj na odnosih, ki pa se jih ne dela z nakitom, ampak s pogovorom in skupno preživeti časom.

Kaj ste tu sami maloumnezi. Ded je zapil otroka tako kot jaz in miljoni ostalih moskih. Tu se debata konca in pika.

Tudi jaz prvič slišim za ta običaj in po pravici se mi zdi dobesedno bizaren oz. iz nekih drugih časov, ko so bile ženske dejansko gledane kot stroj za rojevanje otrok. Danes se od pratnerja pričakuje enakovrednost, spoštovanje in enakovredna pomoč pri vzgoji otrok, ne pa nakup daril, za ostalo te pa ne briga…

Pri nas take navade ni. Je pa največje darilo, da je moški potem tudi oče v pravem pomenu.

No, ker je že leto dni okrog, te lahko vprašam, je ta tvoj runkel v redu oče?

Vse imate takšne može kot si jih zaslužite. 🤗❤️

Ker je smrdel po pijači je pijanec…..kolikor mi je znano vsi moški slavijo rojstvo otroka in itak, da so ga pili/praznovali pozno v noč.

Darilo je otrok, ja in kakšna pozornost, čokoladica….meni je še danes ostalo v spominu, da mi je prinesel brezalkoholno pivo zavito v papirnato vrečko, hja meni je to ogromno pomenilo.

Enim podarijo verižice in bog si ga vedi kaj še, samo zaradi drugih, po drugi strani se za otroka in mamo sploh ne zmeni.

jz nisem tudi nič dobila kot pA da smrdel po alkoholu in cigaretih..:(

Kako je rekla Jovana.. če ti ne kupi rolexa, stanovanje v glavnem mestu in avto višjega ranga, to sploh ni ne mož ne oče🤣

Jaz tudi nisem dobila nič. Pa niti nisem nič pričakovala. Dobila sem sina, moj največji zaklad, bil je zdrav in močan dojenček in to mi je bilo edino pomembno. Ne pa ogrlica in prstan

New Report

Close