niva vllada ne bo imela
strpna :
Ne me zdaj še ti zajebavat !!
Naj gre !! ker se ne bo znašel !! pa kaj še ???
A jaz naj se pa znajdem kakor vem in znam , no lepa reč , jebem ti enakopravnost .
Men bi se tud moralo odšteti od starostne vse kar sem delal kot mladoleten , pa so ta zakon že po enem letu ukinili , poserjem se jaz na tele nove reforme in zakone o penzionu , vsaka vlada ki pride me zajebe in doda nekaj novih let .
No upam , da se teli ne bojo spravli v red vsaj 6 mesecev , medtem bom pa že oddal vlogo za PENZIJO!!!!!!!![/quote]
Ej, don’t kill the messenger! Jaz sem samo razložila, kako te zadeve z beneficiranim stažem potekajo 🙂
Romšek pa naj gre, v penzijo ali kam drugam. Samo naj gre.
Jaz sem tole gor raztolmačil ; vlada ne bo imela njiv , pa sem rekel , super vsaj za traktorje ne bodo zapravljali.[/quote]
hahaha, pa veš da se res tako bere, bemti mogla bom postrišt nohte, me malo ovirajo!:)))[/quote]
Ni panike.
Tukaj gor sem , da se zabavam in izmenjam mnenja , no pa tudi , da koga sprovociram , če se pusti seveda .
hahaha, pa veš da se res tako bere, bemti mogla bom postrišt nohte, me malo ovirajo!:)))[/quote]
Ni panike.
Tukaj gor sem , da se zabavam in izmenjam mnenja , no pa tudi , da koga sprovociram , če se pusti seveda .[/quote]
pa naj bo, bom jaz, če bo ratalo?????????????
nova vlada ne bo imela ….. kaj že???
Jon, bejž v penzion, kakršn bo pa bo??
Ni panike.
Tukaj gor sem , da se zabavam in izmenjam mnenja , no pa tudi , da koga sprovociram , če se pusti seveda .[/quote]
Jon, bejž v penzion, kakršn bo pa bo??[/quote]
Jebemti od kod pa zdej ti ha ha .
Kakšn bo mi je vseeno , saj nisem nikje kritiziral , da ne bo v redu , samo vsak nov pajac ki pride na oblast mi postavi novi rok .
Jon, bejž v penzion, kakršn bo pa bo??[/quote]
Jebemti od kod pa zdej ti ha ha .
Kakšn bo mi je vseeno , saj nisem nikje kritiziral , da ne bo v redu , samo vsak nov pajac ki pride na oblast mi postavi novi rok .[/quote]
Ho, si že tukaj,
izza ogla, mal se zajebavam kot ti:))))))))
Vsak pajac postavlja nove roke, ja. Ampak, zase so poskrbeli, da imajo še eno leto fino plačko, če niso ponovno izvoljeni. Iznajdljivi! Za to so glasovali eni in drugi. Bog je sebi najprej brado ustvaril pravijo.
Lepo se imej.
V pokojninskem zakonu ( za navadne državljane ) lepo piše , da morata biti izpolnjena oba pogoja 58 let starosti in 40 let del. dobe .
Nikakor ne moreš pred 58 letom v penzijo ( razen invalidsko ) , še več starostni pogoj je poglavitnejši od del . dobe . Tako , da tudi če imaš pri 56 letih 40 let del. dobe NE moreš v penzijo , dopušča pa zakon predčasno upokojitev , ampak zopet moraš biti star 58 let ni pa potrebno imeti 40 let del.dobe , ampak potem pri izračunu višine pok. odštejejo manjkajoča leta in je procent penzije manjši , skratka ; nategnejo te k murna !!![/quote]
Moram te popravit.
Moji sodelavci hodijo v penzion kot po tekočem traku pri 50 do 53 let z 40 let delovne dobe in imajo polno penzijo brez vsakega procenta odbitka.
Kdor je imel 1.1.2001 več kot 25 let delovne dobe mu je obveljal star zakon benificerane dobe. V mojem poklicu 12/16.
Tako da tvoje ne velja da se ne moreš upokojiti prej kot pri 58 letih pa čeravno imaš več kot 40 let delovne dobe.
V pokojninskem zakonu ( za navadne državljane ) lepo piše , da morata biti izpolnjena oba pogoja 58 let starosti in 40 let del. dobe .
Nikakor ne moreš pred 58 letom v penzijo ( razen invalidsko ) , še več starostni pogoj je poglavitnejši od del . dobe . Tako , da tudi če imaš pri 56 letih 40 let del. dobe NE moreš v penzijo , dopušča pa zakon predčasno upokojitev , ampak zopet moraš biti star 58 let ni pa potrebno imeti 40 let del.dobe , ampak potem pri izračunu višine pok. odštejejo manjkajoča leta in je procent penzije manjši , skratka ; nategnejo te k murna !!![/quote]
Moram te popravit.
Moji sodelavci hodijo v penzion kot po tekočem traku pri 50 do 53 let z 40 let delovne dobe in imajo polno penzijo brez vsakega procenta odbitka.
Kdor je imel 1.1.2001 več kot 25 let delovne dobe mu je obveljal star zakon benificerane dobe. V mojem poklicu 12/16.
Tako da tvoje ne velja da se ne moreš upokojiti prej kot pri 58 letih pa čeravno imaš več kot 40 let delovne dobe.[/quote]
Jaz sem jih imel 1.1.2001 skoraj 34 let in ne morem v penzijo .
To kar ti opisuješ pa so posebni pogoji za izreden odhod v penzijo , ki pa za navadne državljane ne pridejo v poštev .
Verjemi , ne mine mesec , da na pok. zavodu ne težim in odgovor je vedno isti g.Tapata , ko boste izpolnili starost 58 let boste imeli izpolnjene pogoje za upokojitev .
POzanimaj se kaj je bonificiran delovni staž. To je razlika.
Kadrovski cunami
2. oktober 2008 ob 9:31 | Jani Sever |
Medtem ko poraženci na volitvah opozarjajo na kadrovski cunami, ki naj bi ga povzročila nova vlada, ga je izpeljala kar vlada v odhajanju. A ne le to, povečujejo se tudi plače, kljub proračunskemu primanjkljaju.
Začelo se je z razrešitvijo generalnega direktorja policije, ki mu je vlada na ta način rešila glavo za nekaj mesecev. Potem bo šel lahko mirno v penzijo. Čeprav je včeraj zagrozil, da se bo o njem še govorilo. Do takrat pa bo lahko nadziral preiskavo v primeru Patria. Perfektno, minister Mate je seveda ponosen. Le kako ne bi bil. Prihodnja vlada bo vsekakor jezna. In kar je slabo za prihodnjo vlado je dobro za opozicijo. Država ni pomembna.
Vlada v odhajanju je povečala tudi kadrovski načrt državne uprave. Na novo bodo zaposlili 56 uslužbencev. Mudi se. Vse je treba zaposliti še preden se vlada zamenja. Koliko bo to stalo niti ni pomembno. Konec koncev bo vlada hkrati dvignila plačo najzvestejšim kadrom. Na praktično vseh ministrstvih. In v kabinetu predsednika vlade bo tudi nekaj novih obrazov. Da bo prihodnji predsednik vlade lahko bolj mirno spal. Ne bo mu treba toliko razmišljati koga naj zaposli, pa še zaupal bo lahko kadrom bivšega predsednika.
Perfektno, predsednik vlade Janez Janša je gotovo zadovoljen. Svojemu nasledniku pušča novo kopico kadrov, ki bodo poleg vsega še bolje plačani. Živela nova plačna razmerja! Ne pušča pa mu samo kadrov in višjih stroškov. Računsko sodišče je razkrilo, da vlada ne zapušča svojega dela s proračunskim presežkom, ampak je pridelala primanjkljaj. In to v konjunkturnih časih. Še dobro, da Slovenije globalna kriza ne bo zadela, kot pravi Janša. Če pa bi se to slučajno zgodilo, bo v vladi dovolj Janševih kadrov, ki bodo že znali pomagati.
Istočasno, ko se je v vladnih prostorih sušilo črnilo na odlokih o novem zaposlovanju in dvigovanju plač, je predsednika vlade v odhajanju obiskal novi najverjetnejši mandatar. Prišel se je pogovarjat o sodelovanju. O partnerstvu. In seveda je Pahor prišel k Janši in ne obratno. Konec koncev ima Janša preveč dela s pripravljanjem terena, na katerem bo Pahor sploh lahko deloval, da bi kamorkoli hodil. Opravkov je veliko, konec koncev je Janša dovolj jasno povedal, kako nizko je njegovo mnenje o Pahorjevih sposobnostih.
Kakšna je torej Pahorjeva dilema? Je res sploh nima? Je mogoče, da bo ob vsem, kar počne Janša, ostal povsem miren? Bo vodil vlado, ne da bi kadroval? Z Janševimi najzvestejšimi kadri? Bo pustil, da mu prejšnja vlada vsili vse rešitve, ki jih bo želela vsiliti? Bo nastavljal drugo lice, dokler ne bo ves v modricah? Je mogoče gentlemansko ravnati z igralci, ki so popolnoma brez skrupulov? Ali ne vodi takšno ravnanje samo na križ? A to so le vprašanja, ki zadevajo Pahorja samega in njegovo stranko. Kar je pravzaprav nepomembno.
Nekaj povsem drugega je vprašanje, kaj Janševo ravnanje pomeni za državo. Je res sprejemljivo, da je država talka predsednika vlade celo po tem, ko je ta izgubil volitve? Odgovor je seveda enostaven. Takšna ravnanja so degutantna. V demokratičnih družbah je vse to, kar se dogaja v Sloveniji, povsem nepredstavljivo. A kaj lahko Borut Pahor stori, da ne bi postal ujetnik izsiljevanj vlade v odhajanju, vendar hkrati ne bi ponovil njenih vzorcev nasilništva v politiki? Zdi se, da kakšne pretirano dobre rešitve nima na voljo.
Jani Sever
Če hoče JU zaposliti novega delavca mora sprovesti določen postopek, ki pa bo dolg vsaj mesec dni. V tem času bomo imeli že novo vlado, ki bo to preprečila oz. bo nastavila svoje ljudi. Za naglavni greh pa bo krivila Janšo.
Pa še tole bi lahko tako ti kot Sever razumela. Cunami pomeni pometanje s kadri ne pa nastavljanje novih na prazno mesto. Tako da bi lahko izbrala drugo besedo.
A ti mene mal podjebavaš aaaaaa ?
Si prebral moj post ?
Potem veš , da redno hodim težit na pokojninski zavod , ma kaj težit , tam sem kot , da bi bil dežurni gasilec še nekaj obiskov pa me bodo imeli namesto fikusa .
Tista kokoš za šalterjem , ko me vidi že od daleč odkimava in potem mislim , da kar malo privoščljivo odkokodaka , g.??? nobenih sprememb , sem vam že ničkolikokrat povedala , da morate za odhod v penzijo izpolniti starostni pogoj in to , da imate že preveč delovne dobe nima nobenega vpliva .
No me je zadnjič hotela verjetno malo razveselit pa je rekla , ker imate več del. dobe boste dobili večji procent penzije , jaka muda za tista 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več .
Si prebral moj post ?
Potem veš , da redno hodim težit na pokojninski zavod , ma kaj težit , tam sem kot , da bi bil dežurni gasilec še nekaj obiskov pa me bodo imeli namesto fikusa .
Tista kokoš za šalterjem , ko me vidi že od daleč odkimava in potem mislim , da kar malo privoščljivo odkokodaka , g.??? nobenih sprememb , sem vam že ničkolikokrat povedala , da morate za odhod v penzijo izpolniti starostni pogoj in to , da imate že preveč delovne dobe nima nobenega vpliva .
No me je zadnjič hotela verjetno malo razveselit pa je rekla , ker imate več del. dobe boste dobili večji procent penzije , jaka muda za tista 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več .[/quote]
Si naredil napako ko si si izbral službo. Bi moral it delat v rudnik pa bi lahko šel v pokoj pred petdesetim letom.
kolk greva stavit, da bodo do nove vlade, zasedena že vsa nova delovna mesta![/quote]
Pa se naj levaki manj kregajo o sestavi vlade pa jo boste preje dobili. Preprosta rešitev, ne?[/quote]
kako pa veš da se kregajo? Mislim da je vse že dogovorjeno, čakajo le še 4 partnerja. Ampak v vsakem primeru traja mesec ali dva.
Si prebral moj post ?
No me je zadnjič hotela verjetno malo razveselit pa je rekla , ker imate več del. dobe boste dobili večji procent penzije , jaka muda za tista 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več .[/quote]
Si naredil napako ko si si izbral službo. Bi moral it delat v rudnik pa bi lahko šel v pokoj pred petdesetim letom.[/quote]
Jaz sem delal in ne hodil v službo .
V rudnik ?
Vprašanje , če bi sploh dočakal ta leta .
Pa se naj levaki manj kregajo o sestavi vlade pa jo boste preje dobili. Preprosta rešitev, ne?[/quote]
kako pa veš da se kregajo? Mislim da je vse že dogovorjeno, čakajo le še 4 partnerja. Ampak v vsakem primeru traja mesec ali dva.[/quote]
O tem pa jaz ne bi bil tako prepričan, ta četrti partner jim bo še dal vetra.
Si naredil napako ko si si izbral službo. Bi moral it delat v rudnik pa bi lahko šel v pokoj pred petdesetim letom.[/quote]
V rudnik ?
Vprašanje , če bi sploh dočakal ta leta .[/quote]
Če so jih ostali bi pa še ti. Problem nastane potem v penziji. So fantje premladi in se v blokih nimajo kam dati.
V rudnik ?
Vprašanje , če bi sploh dočakal ta leta .[/quote]
Če so jih ostali bi pa še ti. Problem nastane potem v penziji. So fantje premladi in se v blokih nimajo kam dati.[/quote]
Nimajo kam dat ?
Izleti , zdravilišča , hribi , morje itd.
Madona po svetu je toliko lepih krajev za pogledat , sam sem jih videl kar nekaj .
Imam sam en problem ? moja lepša in boljša polovica noče na letalo , njena logika je ljudje smo za po tleh , tiči pa za po luft in noben prepričevanje ne pomaga ( zaenkrat ) sem ji rekel ; poglej še vsak je pristal , pa pravi ; pristanek me ne skrbi temveč , hitrost pristanka .