Najdi forum

Naslovnica Forum ‘Teorije zarote’ Nizozemska: Sodišče glede policijske ure pritrdilo vladi

Nizozemska: Sodišče glede policijske ure pritrdilo vladi

V ostri pravni bitki glede nočne prepovedi gibanja, ki so jo v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa uvedli na Nizozemskem, je prizivno sodišče pritrdilo argumentom nizozemske vlade. Odločilo je, da ima uvedba policijske ure zakonito pravno podlago, in s tem razveljavilo drugačno sodbo sodišča nižje stopnje.

Na prvi stopnji je sodnik pred desetimi dnevi presodil, da vlada ni dokazala posebnih okoliščin, ki so potrebne za uvedbo ukrepa, kot je policijska ura, brez odobritve v obeh domovih parlamenta.

Vlada se je na to odločitev pritožila, nato je prizivno sodišče še isti dan začasno ustavilo uresničitev prvostopenjske sodbe, ki je terjala odpravo policijske ure. Zdaj je prizivni sodnik sprejel še končno odločitev, in sicer da je zaradi teže pandemije tudi tovrstna omejitev temeljnih pravic, kot je pravica gibanja, upravičena, razumna in sorazmerna.

Po porazu na prvostopenjskem sodišču je sicer vlada v parlamentarni postopek vložila predlog zakona o policijski uri, ki so ga poslanci nato po hitrem postopku 19. februarja tudi potrdili. S tega vidika današnja sodba prizivnega sodišča sama po sebi nima oziroma ne bi mogla imeti nekih konkretnih posledic.

Še kaj drugega je legalno. https://www.naturalnews.com/2021-02-26-pfizer-demanding-ransom-to-protect-against-future-vaccine-injury-lawsuits.html

A morda kdo celo misli, da glede policijske ure in npr. prepovedi gibanja izven občin v času epidemije (!), sodišče ne bi pritrdilo vladi? Zanimivo je to, da nekatere zblojene glave (med njimi celo nekaj ausglajzanih pravnikov) dajejo take pobude za presojo ustavnosti na US. Kot, da US nima pomebnejšega dela.

Tako je! Goli otok je bil tudi v Jugoslaviji povsem zakonit, samo nekaj ausglajzanih janševikarjev se nekaj pritožuje, ker nimajo nobenega drugega dela.

Pravna bitka na Nizozemskem še ni končana.

New Report

Close