Noče nositi modrca
mislim, da je vse skupaj izmišljeno.. Ce pa ni pa i jaz povedala tem zaposlenim. v soli, da niti slucajno ne bodo se vtikali v to ali moj otrok nosi modrc ali ne, ker ce so svasta tolerantni do lgbt stvari, ki jih pocno, se ne bodo spravljali na hetero sjupine in jim diktirali oblacenje, ker potem je tudi to diskriminacija.
ce jih niti v imenu zdravja ne moti, da hodijo otroc pozimi s crop topi obleceni, potem naj tudi izgled pri ostalih pusti na miru.
in moj otrok bi sam izbral ali bo imel modrc ali ne.
ce naslovimo se izzivalno obnasanje: kaj je to, ce moga nadleguje potem ja mora nehati in se je o tem potrebno ppgovoriti, ce se samo oblaci kot se, je to njena pravica naj se.
Ce učitelji naslavljajo zascitnisko lgbt, da jih je treba sprejemat in se otroc ne smejo norca xelat iz njih, potem naj pa se isto to punvo zascitijo in obsodijo norcevanje sosolcev iz nje.
joj bog pomagaj. kaksni glupi nasveti. lepo jo posedi dol in ji povej tako kot je; da se za mlado damo ne spodobi da hodi okol brez modrca v prosojih oblacilih da to izgleda ceneno in da s tem daje vtis lahke punce. da si bila poklicana na razgovor in da naj ti pojasni kaj je vzrok taksnega obnasanja. da od zdaj naprej bo nosila modrc. doma pa je lahko brez njega. ce bo imela fanta te pa tudi ne briga ali je pred njem z modrcom ali brez seveda za zaprtimi vrati. ko bo nekoc na svojem pa je lahko zaradi tebe naga hodi po svetu. ce te bodo se enkrat poklicali na razgovor bos prebrala njena oblacila in vse vrgla stran ter zamenjala za ohlapna in zapeta. problem je ker danes otroke tko zavijate v vatko. mal jih rajs disciplinirajte ne pa z glupimi prijemo kot so: ce ne bos nosila modrca ti bodo joske visele. mislim halo? problem ni v joskih ampak v tem kako se ona obnasa. kje v vzgoji ste zafrknil da tako mlada isce pozornost z goloto? kaj ji niste dajali zgleda s svojim vedenjem? a tudi mama hodi po svetu brez modrca? ce ne potem ji tudi to povejte.
anonimno645, 11.11.2023 ob 07:39
mislim, da je vse skupaj izmišljeno.. Ce pa ni pa i jaz povedala tem zaposlenim. v soli, da niti slucajno ne bodo se vtikali v to ali moj otrok nosi modrc ali ne, ker ce so svasta tolerantni do lgbt stvari, ki jih pocno, se ne bodo spravljali na hetero sjupine in jim diktirali oblacenje, ker potem je tudi to diskriminacija.
ce jih niti v imenu zdravja ne moti, da hodijo otroc pozimi s crop topi obleceni, potem naj tudi izgled pri ostalih pusti na miru.
in moj otrok bi sam izbral ali bo imel modrc ali ne.
ce naslovimo se izzivalno obnasanje: kaj je to, ce moga nadleguje potem ja mora nehati in se je o tem potrebno ppgovoriti, ce se samo oblaci kot se, je to njena pravica naj se.
Ce učitelji naslavljajo zascitnisko lgbt, da jih je treba sprejemat in se otroc ne smejo norca xelat iz njih, potem naj pa se isto to punvo zascitijo in obsodijo norcevanje sosolcev iz nje.
- ti bi mogla scitit svojega otroka ne pa hranit svoj pateticni ego z to helikoptersko vzgojo. ko jo bo pa nekdo posilil bos pa jokala tule naokol kako reva ni nic kriva ker smo svobodna druzba.
Zakaj imate nekateri ljudje otroke?? Če niste sposobni sprovest niti minimalne vzgoje.
Ja kdo pa bo otroku razložil stvari glede telesa, odraščanja, spolnosti, navsezadnje tudi primernega obnašanja, če ne mama?
Po dolgem času sem bila pred dnevi na bus v Ljubljani, ravno ko so se srednješolci spravljali domov. je bila ena punca v pajkicah. očitno tako tankih ali spranih, da se je skozi videlo spodnje hlače. Včasih se to vidi na dnevni svetlobi, doma v sobi pa recimo ne. Imela je kratko jaknico. Vsi moški na busu so zijali v njeno zadnjico.
Zdaj, ali ona to hoče ali ne, ne vem. Kot mama pa bi ji takšno oblačenje odsvetovala.
Isto pri tvoji. Hočeš, da ti otrok hodi naokoli kot pocestnica, še pred polnoletnostjo, samo da boš ti načelna in borila pri učiteljici za bullshit princip? Ali boš raje 5 minut posvetila vzgoji otroka, mu razložila apr stvari o nošenju modrca, o tem, kaj je kje primerno itd. Šola ni bordel.
Če bi imeli uniforme kot ponekod v tujini, bi moče to drugače dojemali.
Še vedno pa upam, da je tema samo izmišljena provokacija.
anonimno645, 11.11.2023 ob 08:10
mama prav, da je se otrocja… potlej se tud ne oblači ne vem kako izzivalno, temu ne verjamem… otrok ki je otrocji, se ne bo za soli spremenil v hudo izzivalno obleceno bejbo…
tiste ki hodijo s cist prosojnimi majicami okoli, cetudi z modrci spodaj, so take tudi pred starsi ziher.
Nečakinja je imela sošolko, ki se je tudi precej neprimetno oblačila. Pa ne samo v opisanem kontekstu, ampak tudi ko se je šlo nekam ven, v nobel okolje, je prišla recimo v pisanih pajkicah.
Treba ji je povedati, tako da bom razumela za kaj gre in jo seznaniti z bontonom oblačenja. Brez tega ne bo šlo.
LonaPolona, 26.10.2022 ob 21:41
Sem ravno dobro iz sestanka z razredničarko in šolsko psihologinjo naše petnajstletnice. Sem jezna, žalostna, razočarana, najbolj od vsega pa mi je nerodno.
V šolo naj bi hodila izivalno oblečena, predvsem pa brez modrca. Je malo bolj dondica, prsa imamo v družini vse velika, na velika prsa pa gravitacija ne deluje in vse skupaj naj bi delovalo precej neokusno in poceni, vsaj tako se je izrazila psihologinja. Razredničarka mi zelo previdno pove, da zelo rada iziva fante, oni se pa iz nje norčujejo, ona si naj bi vse skupaj narobe predstavljala, ne razume, da gre za zasmehovanje in da jim ni všeč. Meni pa cel čas hodi po glavi, da je govora o velikih dojkah brez modrca. Če bi bilo govora o malih brez modrca verjetno tega sestanka ne bi bilo. Dvojna merila?
Sama hčerko vidim kot precej otročjo za njena leta. Zato ne vem, če lahko razredničarki kar vse verjamem, groza pa mi je začeti pogovor s hčerko, ker ne vem kaj je sploh približno res. Tema je občutljiva, hčerka tudi in če začnem pogovor, ne smem storiti nobene napake, torej ne sme se slišati kot, da dvomim, ne sme se slišati kot obtožba. Najbolje se mi zdi, da ji izdam ultimat, da brez modrca ne sme iz hiše sicer bodo temu primerni ukrepi, ker si še enega takega sestanka z razredničarko res ne želim, kaj šele, da hčerka dobi kakšen vzgojni ukrep. Mene sicer to, da hčerka ne nosi modrca ni nič takega. Če so lahko stare ženske brez njih, ne vem zakaj ne bi bila mlada punca. Kaj mislite?
Vulgarno in ogabno, da najstnica hodi naokoli kot pocestnica. In da izziva brez modrca. Je vulgarno in pika. Da te kot mamo to ne moti je čudno…