Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek norice, kdo ve?

norice, kdo ve?

Imam eno praktično vprašanje; V naši skupini v vrtcu je ta teden ena punčka dobila norice. Zanima pa me, kakšna je verjetnost, da bi se jih nalezel moj sine, čeprav ga ta teden v vrtcu ni bilo. 28. 1 gremo namreč smučat in seveda ne bi rada tam zdravila noric. Ali je bolje, da tudi naslednji teden ne gre vrtec ( če so se mogoče drugi nalezli, da ne bi pobral od njih ) ?

Prosim za nasvet

janette

Če je bila ta punčka edina oz. prva v skupini, ki je zbolela, potem je verjetnost, da bi se okužil tvoj sine majhna. Vsekakor pa ga ne vozi v vrtec do dopusta, saj se bodo norice zelo verjetno po skupini razširile, če je bila punčka do prvih vidnih znakov bolezni v vrtcu.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

odvisno, velika je moznost, da se je okuzil se kdo in okubacijska doba se traja cca 14 dni , zato pikic se ni in se se ne ve kdo vse je se zbolel za noricami, jaz bi ga imela raje doma do dopusta.

se strinjam z obema. tudi pri nas v vrtcu si jih podajajo na cca 3 tedne (baje naj bi bila tolko inkubacijska doba) in smo jih fasali med prvimi. No ja, boljs zdaj, da imamo potem mir;))

LP, Maruša

Največja verjetnost za okužbo z noricami je dva dni pred izbruhom izpuščajev pa vse dokler se zadnji izpuščajček ne posuši, oziroma nastane krasta. velika verjetnost je da je večina otrok že okužena, inkubacijska doba je 21 dni, tudi do n24 dni. Predlagam ti da otrok ne gre v vrtec do dopusta!

Upam, da jih ne dobi!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Kdaj pa naj jih dobi? Ko bo star 18 let in jih bo mnogo težje prebolel?
To je otroška bolezen in naj jo preboli kot otrok. S tem si bo pridobil doživljenjsko imunost. Pa tudi nič nevarnega in posebnega norice niso.

AnaAna, ampak Janette piše, da gredo smučat. Zelo verjetno se bo fant lahko okužil že naslednjo sezono, če hodi v vrtec.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close