Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Računovodstvo Normiranci in poslovanje z drugimi subjekti

Normiranci in poslovanje z drugimi subjekti

Imam popoldanski s.p. ( normirani stroški ). V letu 2019 sem iz Nemčije uvozil za cca 7500€ izdelkov za katere sem plačal tudi njihov DDV.
Izdelke lahko prodam v Sloveniji po poljubni ceni in pri tem plačam 4% davka za vsako vrednost na računu. Do tukaj mi je vse ok in razumljivo.

Del izdelkov bom prodajal preko konsignacijske pogodbe kar v bistvu pomeni, da bodo druga podjetja prodajala moje izdelke in jaz jim bom potem izstavil račun za prodane izdelke. Kako je s podjetji, ki so DDV zavezanci in prodajajo moje izdelke.
Ali bo za te izdelke sedaj 2x plačan DDV ( 1x v Nemčiji in 1x v Sloveniji )?

Po tej logiki ima izdelek plačan 19% nemškega ddv + 22% slovenskega ddv + 4% davka od mene.

Pozdravljeni,

vi plačate 25% davka od dohodka iz dejavnosti za 80% vaših prihodkov. Ker niste zavezanec za DDV ste od prometa blaga plačali nemški DDV.

Vi boste blago prodali zavezancu za DDV. Kupil ga bo brez DDVja. Pri prodaji pa mora zaračunati DDV.

Če gledamo z globalnega vidika, je bil davek od prometa plačan v Nemčiji, hkati pa verjetno tudi odbit v Nemčiji, ko je vaš dobavitelj to blago nabavil. Končni efekt 0.

Vi ste blago pripeljali v Slovenijo izven obdavčljive sfere. Prodali ga boste vašemu kupcu, ki bo to blago vključil v obdavčljivo sfero. Končni kupec je tisti, ki plača DDV. Torej slovenska f.o.

To je osnovno načelo delovanja davka na dodano vrednost po globalnem principu.

Lep pozdrav, Sabina

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close