Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek nova streha

nova streha

Pozdravček vsem!
Ker vas je veliko, ki gradite vas sprašujem naslednje. Starša bosta obnovila oziroma kupila novo streho na hiši! Kakšne strehe imate (cena, barva, “firma”)?
Kaj priporočate, hiša je stara 15 let in ta streha je že precej zdelana!Seveda mora biti kvaliteta in pa cenovno ugodno! Če ima kdo kakšen nasvet, bom zelo hvaležna!!
Baj, baj

Midva sva zamenjala komplet ostrešje, dala vso tisto folijo in eno slovensko različico bramaca, ki je pol cenejši pa še vedno zdrži kakšnih 20 let. Za vse skupaj sva dala cca. 1 ,5 mio. Seveda sva imela delavce, ampak veliko je pomagal tast, moj ati, mož je hodil delat….

Midva sva pred dvemi leti (november 2002) pokrivala najino novo hišo (velikosti 10×13) z bobrovcem, pripeljanim iz Nemčije, garancije 50 let. Z vsem skupaj (folija, šravfi, žaganje lesa (les iz domačega gozda), premazi za ostrešje, delno podeskano, plačilo tesarju, snegolovi, žlebovi (razen okroglih)) sva dala mislim da okrog 2 mio SIT (je pa zelo lepa streha).

Mi smo prekrili s kritino Trimoform podjetja Trimo. Naša je rjave barve, cena je bila cca 1, 5 milijona. Cena vključuje material, odkritje stare kritine, novo deskanje, pokritje z novo kritino, odvoz starega materiala , snegolove in žlebe, ki so iz enakega materiala.

Lp

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

http://www.iba.si

Ti bodo svetovali glede najustreznejše strehe za tvojo hišo. Delujejo po celi sloveniji.
Pokliči jih, mi smo bili z njimi zelo zadovoljni, predvsem glede svetovanja, ker smo se odločali med pločevino in opeko.
Steho pa smo prekrili z nemškim Creatonom – bobrovec vinsko rdeč, in nimamo nobenih problemov (že 5 leto), 50 letna garancija, izgled pa za moj okus najlepši.

Verjetno je tudi b2 prekrila z tako opeko?

Tanja

Moja starša sta pred dvema letom prekrivala na novo. Ves material (kritina, les, žlebovi, dva strešna okna,…) in delo je prišlo nekaj čez 2 mio. So pa delavci pripeljali ves material, hodili drugam na malico… Onadva sta v bistvu samo plačala.
Pri naši hiši pa smo imeli naš les in sami smo vse delali in nas je prišlo okrog milijona. Tudi sami smo sproti kupovali material. Je pa res, da si moraš za to vzeti kar nekaj časa (pri nas je trajalo en teden, vsak dan od jutra do večera, pa še srečo smo imeli z vremenom), pripravljaš malico (kar sploh ni enostavno za toliko ljudi), jaz sem bila večino časa v nabavi…
Imamo pa vsi kritino Tondach (mislim da se tako napiše)
Svetujem ti, da vam to dela nekdo, za katerega lahko dobite dobra priporočila. Pa da si zavarujete plačilo. V pogodbo dajte točko, da če ne bo narejeno v določenem času, si lahko odbijete od končneg plačila – razen seveda zaradi vremenskih razmer.
Veliko sreče.

mi smo dali gor decro, garancija 50 let, cena približno 2mio (streha je velika)

Kakšna streha pa je to, da drži 15 let?

Najbrz se boste tega podviga lotili spomladi. Priporocam vam obisk sejma v Lj.(pozabila sem kako se mu rece, ga pa zelo reklamirajo). Mi smo naredili tako, s sabo smo imeli mere, povedali kaj hocemo, vzeli prospekte razlicnih proizvajalcev in dali delat predracune tistim, ki so nam bili vsec.
Lahko ti napisem koliko je vse stalo, ampak te zadeve so odvisne od kvadrature strehe in tudi vstetih storitev. Odlocitev je tezka, najprej se odlocite kaj hocete glino ali metal. Potem pogledate katera kritina je primerna za vas naklon strehe(to je zelo pomembno). Jaz sem na koncu naredila primerjalne tabele(po prejetih predracunih ozje izbranih kritin) in na podlagi tega smo se lazje odlocili. Potem je izvajalec del prisel na neobvezujoc ogled in na podlagi tega smo se dokoncno odlocili.
Mi imamo kritino Tufftile in smo zadovoljni.

Res je, tudi midva sva prekrila s Creatonom.

Tudi pri nas smo prekrili z Decro, je pa tega že pet let in je bilo takrat okoli miljona. Mislim da je bilo okoli 180 m2 strehe.

New Report

Close