Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Novo Leto-obdarovanje

Novo Leto-obdarovanje

Novo leto se bliža in mogče bi se lahko malo pogovorile o idejah, ki jih imate za darila, o kakšnih dobrih keksih…

Jaz ponavadi sam spečem piškote in jih v darilnih posodicah podarim prijateljem ,mogoče pa bi lahko še od vas dobila kakšno idejo

Lani sem naredila cimetov liker, ga dala v stekleničke od Fructalovega soka, originalne nalepke gor, pa ene druge gor, mož pa je na te nalepke napisal (na vsako nekaj drugega) kaj trapastega, npr. M. liker, pa datum, pa navodila za uporabo… (bolj v hecu), zraven sem spekla še cimetove piškotke, pa hop v darilne vrečice.

Za letos pa bom čakala tele poste…

Lep dan,
M.

Uf, ali lahko napišeš recept za ta liker ?

Hoy!

No, jaz sem dobila zadnjič slučajno kar nekaj idej!
Prvi dve, ko sem šla v City park in se sprehodila mimo nove kitajske čajnice in čokoladne hiše ( Rustika ), tretjo pa doma, ko sem listala katalog od “Eduscho-ta”. Na zadnji strani je namreč veliko takih malih pripomočkov za peko ( posipalnik sladkorja, nožek za rezanje limonine lupinice, modelčki za piškote, škatla za pecivo… )
Şeveda bom tudi sama spekla piškote, zraven pa bom dala še kakšno od zgoraj naštetih malenkosti.
Ni preveč drago, je pa uporabno in če lepo zaviješ tudi prijetno na pogled!
Veselo izbiranje in lep dan ti želim!
Vallery!

Jaz sem lani delala slike iz servietne tehnike, angelčke za na smrekico iz makaronov in zraven kakšni doma pečeni piškoti. Bila so poceni doma narejena darila. Za letos ideje čakam.

Kako pa so izgledali ti angelčki iz makaronov ?

Ti napišem jutri, ker ga ne znam na pamet.

Lp
M.

Ti angelčki iz makaronov so iz Ateljeja št.14/nov-dec 2000.

O.K., hvala.

Sama obdarujem otroke malo bolj “bogato”.
S prijateljicami, svakinjo in sestro se obdarujemo kot smo se že pred leti zmenile: S tistim, kar vsak sam naredi. Kakšne dobre piškotke, potičko, svakinja nas vse razveseli (joj!!) s čudovitimi ocvirki, jaz že poleti posebno lepe kozarce napolnim z marelično marmelado, kupiva od nekega kmeta dobro žganje, itd., itd. Po trgovinah daril, razen sadja, ne kupujemo. Malo je še zgodaj, čakam kakšne dobre ideje tule na forumu, da bom malo popestrila svoj način obdarovanja!
LP

Otrokom letos:manjšim prstne lutke,blazinice v raznih oblikah,malo večjim obešalnike-polžke iz kuhalnic (prejšnja št.Ateljeja),še malo večjim keramične lončke,okrašene verjetno kar z lepljivimi barvami (vzorec narišem na folijo,ko se posuši pa hop na lonček).
Za tavelike:dve vrsti marmelade v ličnih malih posodah-frutek,blazinico za šivanke (v raznih oblikah,okrašeno s perlicami),domače piškote in malo knjižico raznih receptov za piškote (sama naredila).Pa verjetno kakšen likerček v fruktalovih stekleničkah (vinskega,limonovec je bil že prejšnaj leta,ko bo Missy napisala za cimetovega…mogoče bo letos ta v igri…).

Uh, ne vem, če bom znala opisati. Meni jih je pokazala prijateljica, tako da ne vem, če so enaki, kot v reviji, ki jo je navedla Hali.
Material: lesene bunkice (premer cca 0,5 cm), ravni makaroni, makaroni metuljčki, makaroni polžki (tisti polkrožni, ne večkrat zaviti) in proso, pištola za silikon, srebrn ali zlat spray ter vrvica

Najprej na kroglico (glava) prilepiš vrvico, potem pa kroglico prilepiš na raven makaron (trup). Na trup prilepiš še metuljčka (krila), na vsako stran trupa pa en polžek (rokice). Na vrh glave daš malo silikona in potopiš v proso (lasje). Na koncu vse skupaj pobarvaš s sprayem.

Lahko pa jih narediš brez vrvice in jih lepiš na darila kot okrasek.

Sem pozabila: poleti naberem arniko, jo namočim v alkohol in jo podarim kot domače zdravilo, vsi so jo veseli. Prav tako tudi sušim bezeg- jagode, za čaj, ga lepo embaliram in je prav lepo darilo. Vsako pomlad posejem ognjič in v jeseni naredim ognjičevo mazilo. Na vrtu pridelam kar nekaj začimb “bio”, zeleno, šetraj, majaron, timijan, baziliko, rožmarin sušim in prav tako embaliram v male kozarčke, opremim s kakšnimi luštnimi etiketami in mala pozornost, poleg ostalega, je tu. – Jaz zelo cenim, če se nekdo sam potrudi z izdelavo darila pa če je še tako majhno, mi je neskončno bolj všeč, kot bogatejše, kupljeno. Tako vem, da je nekdo mislil name že med letom in ne samo nekako “obvezno” na koncu leta tik pred prazniki, ko mu je celo odveč pisati kartico, ker je v predprazničnem času vsak tako preveč zaposlen…
LP

Ej, Mojca **, tole je pa super ideja! Hvala!

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem se tut letos vrgla na servetno tehniko. Vse mozne kompletke sem ze nakupla (sedaj ko je bla v Atelje akcija). Sedaj pa rabim se samo cas in voljo.
Kar bo pa sicer tezko ob 10 mesecniku in izpitnih rokih v zacetku decembra.

Cau!

janja,
ali lahko našišeš malo več o arniki – v kakšen alkohol jo daš in kako narediš ognjičevo mazilo.
hvala in lp, pika

Draga pika,

arnika cvete od junija do avgusta. Natrgam cvetove, še preden se povsem odpro in jih nabašem v polliterske stekleničke nekako čez polovico. Zalijem jih s čistim alkoholom, ki ga trikratno razredčim s prekuhano vodo, lahko tudi z destilirano. Če arniko namočiš v “šnops” ga ni treba nič razredčiti. Potem postavim stekleničke za 3 tedne na sonce in zdravilo, ki je odlično za zunanjo uporabo pri raznih odrgninah, podplutbah, ranah itd., je pripravljeno.
Lahko pa narediš tudi tinkturo iz arnike. V kozarec 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohola daš 10 ščepcev posušenih cvetov in pustiš, da se dva tedna namakajo. Tinkturo jemlješ le po kapljicah v blagem čaju. Prvi dan 1 kapljico, drugi 2 in tako dalje do 7 kapljic, potem pa postopoma zmanjšuješ količino do 1 kapljice. Odlično zdravilo proti oslovskemu kašlju, pljučnici, angini pektoris, protinu.
Še to: pri notranji uporabi moraš biti z arniko zelo previden, ker lahko povzroči omotico, drhtavico, živčne motnje, zato čajev in prevretkov iz arnike NE uživamo.

Ognjičevo mazilo delam po zelo enostavnem receptu. Sveže ognjičeve cvetove pa tudi liste počasi ocvrem na svinjski masti, precedim skozi laneno krpo v lonček, vsebino krpe dobro ožamem. Mazilo pospešuje celjenje ran in spodbuja rast novega tkiva.

Pravijo, da oboje – arnika in ognjičevo mazilo, ne sme manjkati v nobeni hiši.

Lep pozdrav!

Janja, kje pa nabiras arniko?

Mimogrede – arnika je zavarovana rastlina!

Na našem travniku, ki je pod našo hišo.
Vem, da je zaščitena ampak je naša. Več let smo jo pustili pri miru, da se je močno zarasla. Uporabljam jo pa, kot sem že povedala za dom in za darila najbližjim.
LP

Hej, Kaja, se ti opravičujem, jasno sem pozabila, smo šli danes tako otovorjeni od doma, da nisem več vedela kam naj kakšno stvar navlečem…
Pošljem jutri, ali pa v soboto, ali v nedeljo, vsekakor pa dovolj zgodaj, da bo za darilo ali pa kar tako… Sploh pa je zelo preprosto, sestavine sicer vem, ampak ne razmerij: alkohol (jaz sem kupila kar en sadjevec v trgovini), pa voda, pa sladkor, pa fulllll cimeta, se mi zdi da nekaj skupaj kuhaš, ohladiš, naliješ v stekleničke, na koncu pa sem dodala v vsako stekleničko še kar nekaj cimetovih palčk. Sama sicer ne maram in ne pijem žganih pijač, ampak tegale sem en kozarček zmogla…

Lp
M.

Bom že počakala, ni problema.Ti si kar vzemi čas.Še ne gori voda.

Super ste, sem že dobila eno idejo ..
Zbrala bom recepte raznih likejev in jih oblikovala v mahjne knjižice, ki jih bom podarila ob Novem Letu
Že vidim, kako bodo veseli ..

Pa lep pozdrav!

Kako pa bi izdelala malo knjižico?

LP, U.

Ally me je spomnila še na eno darilo, ki sem ga lani izdelala naši babici. S pomočjo kolegice sem izdelala koledarček (v Excelu), za vsak mesec posebej, datume družinskih rojstnih dni sem drugače obarvala in poudarila, zgoraj pa sem vstavila sličice njenih vnukov – če se je dalo fotko tistega, ki je tisti mesec praznoval, sicer pa sem malo kombinirala glede na mesec. Stiskati sem dala v Panni. Listke sem zložila v ovitek od CD-ja, ki se ga potem razstavi, obrne okrog in postane stojalo za koledarček.

Sem se pa pošteno namučila…

New Report

Close