Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek novorojenček in mačja dlaka

novorojenček in mačja dlaka

Ojla!

Malce sem brskala po starih temah in naletela na tole:

Moja težavica pa je sledeča:
Z otročkom, ki bo takrat star 5 tednov, se nameravam odpraviti na obisk k babici, ki ima v stanovanju mačko. Sama nimam alergije in sem bila v stiku z mucki skozi celo nosečnost. Glede na to, da je navedeno, da je mačja dlaka hud alergen, me zanima kako je bilo pri tistih med vami, ki ste pri tej starosti otroka izpostavile takemu okolju. Upam, da se najde katera, ki mi bo lahko svetovala iz izkušenj.

Hvala in lp,

ewy

lp, ewy

glede na to, da gre samo za obisk, ne kompliciraj. saj se ti še ne bo plazil po tleh in dajal stvari v usta, ne.

edino mogoče pazi na to, da tudi ti ne boš božala mačk in potem takoj prijemala otroka

zavij otroka v vato pa ga imej samo doma…. da česa ne faše

Od vedno imamo mačke – taka varianta malo zunaj – malo notri.

Na srečo nihče od otrok ni alergičen na mačjo dlako, ker ne vem kako bi to izgledalo. Mislim, da bi morala svoje muce oddat stran.

Mačko je pa res potrebno malo pokontrolirati, ker se res lahko vleže na prsi otročka. Naš mačkon si je sicer izbral noge od starejšega in je tako tudi danes.

Sem pa mačke morala velikokrat reševati pred otroki. Kakšna dlaka se pač znajde v ustih – ampak če ni hujšega še v nebesa ne bo treba.

Moja dva sta bila od rojstva v stiku z mucami (notranjimi) in kužki, pa sta oba živa in zdrava. Še bolj kot tisti, ki so izolirani od živali.

Ne delaj si problemov, še preden nastopijo, ljuba duša!

Si si ogledala tudi seznam drugih alergenov? Če boš tako komplicirala, nimaš šans živeti na našem planetu.
Imeli mačka, ko se je rodila starejša hči, zelo zelo ZELO kosmatega. Preživeli.

Mi smo ljubitelji mačk in smo jih od vedno imeli…. in tudi moj sine je bil od vsega začetka v stiku z mačkami…. ni blo problemov…. :))

Hvala za nasvete,

madonca ene ste pa res prijazne. Nisem nek komplikator, ampak je pa to najino prvo dete in se še malo lovimo 🙂

Lep sproščen vikend vsem

ewy

lp, ewy

Ah, sej veš….. svašta najdeš tukaj…… :)))

Vzemi tisto, kar misliš, da ti pride lahko prav, drugo pa pusti…. :)))

Doma imam mačka že 12 let (je sicer samo v stanovanju) – vmes se je rodil moj sinko. Otrok nikoli ni imel problemov s kakšno alergijo ali čem podobnim zaradi mačje dlake. Sem pa pazila (in to delam še danes), da je bilo stanovanje velikokrat posesano in pomito (zaradi dlak). Jaz ne vidim problemov v tem.

Pazila sem tudi, da se maček slučajno ni približal otroku – živali znajo biti tudi ljubosumne. Sedaj pa ko je otrok že večji, sta z mačkom prava prijatelja.

alenka

Naša dva mucka sta tudi navajena bivati malo zunaj malo notri. Je pa hec, da bi se enoletna vnučka še kako rada igrala z njima, kar zavriska ko ju zagleda ampak se jo mucka bojita!:-)) Kar po trebuhu plazeč jo ucvreta ven! Žal z vnučko prihajajo samo na obisk, ker smo 70 km narazen in se jo menda mucka še nista navadila. Najbrž mislita, da je ena malo večja muca-konkurenca. No saj je res moja zlata Mucika:-!!!!
Snaha se je tudi malo bala alergije na mačjo dlako pa se hvala Bogu ni nič zgodilo.

Imamo mačka + dojenčka. Maček v tem času sicer pride v stanovanje, načeloma pa se potepa naokoli. Je perzijec.
Starejši otrok ga lahko po mili volji boža in crklja. Če pa crklja eno domačo mačko, ima takoj poln obraz rdečih izpuščajev. Nihče drug v družini nima takšne reakcije.

Dojenčka polagaš na odejice ali tetra pleničke, ki jih prineseš od doma. Med obiskom ne crkljaj muckov, da ne bodo dlake po tvojm oblačilu. Tudi babica lahko preobleče zgornji del. To je še najmanj in čisto prav je, da si previdna, nenazadnje tudi ne vem, kako je v tako zgodnji starosti z možno okužbo s toksoplazmozo.

vzamita svojo dekico, in otroka imej na njej. alergija se razvije, šele ko telo pride v stik z alergenom, prej ne moreš vedeti.

Nevarnost okužbe s toksoplazmozo? Če je mačka domača, redno cepljena, pravilno hranjena, razglistena …. čista itd, potem možnosti okužbe skoraj ni, oziroma jo je ravno toliko kot doma.

Zelo podobno velja tudi za mikrosporijo.

Alergija na mačjo dlako ….

Tudi jaz sem bila od petega dne življenja “izpostavljena” strašnemu alergenu v obliki mačke + njenih dlak. Preživela sem in še dandanes imam mačko, povrhu nimam nobene alergije, na nič (domnevam, da smo taki že kar redka pasma).

Ce nimas namena otroka polagat k macku,so tvoje skrbi popolnoma odvec..moj mali je zrastel ob treh mackih in dveh psih,pa je zdrav ko dren…

New Report

Close