Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nujno-sestavine za polpete

Nujno-sestavine za polpete

Kaj rabim, poleg mesa (1/2 kg)?

Hvala za odg.

sama dam manj česna, namesto kruha daš lahko droptine, zelo dobro naredi kakšna žlica skute, če jo imaš in malo majarona. Ni treba delat en dan prej, je pa dobro, če vsaj pol ure počiva.

LP

Meni nič ne počiva. Dam pa meso, eno jajce, drobtine, perešilj, drobnjak, sol ali začinko, česen, čebulo (vse v prahu), malo olja (ker se mi ne da čebule rezat in na olju pražit). Potem vse skupaj zmešam. Mislim, da je to to.

Meso in fant za polpete.Njam, njam.Danes.Zelo hitro in, vsaj nam, okusno.Ni reklama.

Poleg mletega mesa še: malo drobtin, dijonsko gorčico, začimbo garam masala (za konico noža), sol, poper, česen in na čebulo, lahko še malo peteršilja.

LP Neja

V mleko namočen in ožet beli kruh, na olju prepraženo čebulo, jajce, sol, poper, malo vegete, peteršilj. Vse skupaj zmešam z roko, če je masa preredka dodam drobtine. Oblikujem polpetke, včasih jih malo pomokam in spečem.

Tako jih tudi jaz delam, od začimb pa dam še majaron in poper. Se mi zdi, da v polpete majaron zelo paše.
LP

Oblikovala sem jih že, nisem še spekla. Me pa zanima, zakaj se naj bi čebula prej popražila? Jaz sem vrgla kar surovo, verjetno se bo zdaj zapekla, tako kot zadnjič :((

Pa zakaj v maso olje? Da ga po potrebi še dodam, zdaj ko je še čas.

Hvala vsem za odgovore, res ste prijazne.

Men so pa polpeti tako zanič… :-((

Jaz prepražim čebulo zaradi boljšega okusa, po mojem niti ni nujno dati olja.

Kaj pa vem, če ne daš olja, so menda pusti. Čeprav sme jih tudi brez olja že delal.

Surova čebula bo ostala zelo “vidna”. Je pa res, da jaz čebule pogosto sploh ne dam, ker otroci potem sumljivo gledajo. Olje? Niti pod razno. Imam pa posebno skrivnost: v maso za polpete naribam sir, kar veliko sira, pa ne parmezan, karkoli je pač doma. Polpeti postanejo zelo mehki, zelo dobri. Delam pa take majhne in tanke, in jih tudi surove zamrznem, in je super, ker imaš tik-tak večerjo (vržeš zamrznjene na olje in so v 7 minutah gotovi).

ja, točno to je naredi J.Oliver v svoji oddaji, v vse skupaj je naribal še nekaj sira in to drži maso poleg jajce skupaj in da super okus.
njam, jaz tudi sedaj tako delam. Sir pa kar edamec ali tilzit.
lp

Hvala za vse nasvete, bili so zelo dobri, le starejši sinko je rekel, da so bili premehki, da so mu bolj všeč malo TRDEJŠI ;)))

New Report

Close